www.wimjongman.nl

(homepagina)


Nu wordt er in Washington gesproken dat een nucleaire eerste aanval tegen Rusland "op tafel" zou moeten liggen

7 december 2021 - door Michael Snyder

()

59 jaar na de Cubaanse raketcrisis dreigt een nieuwe bron van spanning de Verenigde Staten en Rusland op de rand van oorlog te brengen. Maar in plaats van John F. Kennedy, hebben we Joe Biden en zijn ongelukkige volgelingen in het Witte Huis. Ik zou Biden en zijn nationale veiligheidsteam nog niet vertrouwen om ons door een pannenkoekencrisis in het plaatselijke Waffle House te loodsen, en dus ben ik zeker niet optimistisch dat ze de crisis in Oekraïne zullen aankunnen. Helaas is er op dit moment ook niet veel wijsheid in de zalen van het Congres. Zo vertelde de Amerikaanse senator Roger Wicker dinsdag op de televisie aan de kijkers van Fox News dat een nucleaire aanval op de Russen een "optie" zou moeten zijn die de regering-Biden open zou moeten houden...

Senator Roger Wicker (R-MS) vertelde Neil Cavuto op dinsdag dat de Verenigde Staten alle opties open moeten houden bij het omgaan met mogelijke Russische agressie tegen Oekraïne. Dat omvat zelfs een eerste nucleaire aanval tegen hen.

Dat zal de zenuwen in Moskou zeker kalmeren.

Ik kan niet geloven dat een lid van het Congres zo roekeloos zou zijn. De betrekkingen met Rusland zijn nu het meest gespannen sinds het hoogtepunt van de Cubaanse raketcrisis, en Wicker heeft het over het sturen van onze militaire schepen naar de Zwarte Zee en "een vernietiging laten regenen op de Russische militaire capaciteit"...

Nou, militaire actie zou kunnen betekenen dat we kat en muis spelen met onze schepen in de Zwarte Zee en we regenen vernietiging op Russische militaire capaciteit," de senator zei. "Het zou dat kunnen betekenen. Het zou kunnen betekenen dat we deelnemen - en ik zou dat niet uitsluiten. Ik sluit Amerikaanse troepen op de grond niet uit."

Is hij gek geworden?

Want geen rationele Amerikaanse senator zou zich zo uitlaten.

Maar wat nog erger was, was toen Wicker begon over nucleaire actie als eerste om te gebruiken...

Hij voegde eraan toe dat als een kwestie van beleid is in de VS dat "we nucleaire actie als eerste gebruik niet uitsluiten. We denken niet dat het zal gebeuren. Maar er zijn bepaalde dingen in onderhandelingen - als je hard wilt zijn - die je niet van tafel haalt. En dus denk ik dat de president moet zeggen dat alles op tafel ligt."

Dit is het soort praat dat een oorlog kan beginnen.

En als het zover is, garandeer ik u dat Rusland niet zal aarzelen om de trekker over te halen voor een eerste aanval als ze denken dat wij op het punt staan om er een te lanceren.

Dus moeten we alles doen wat we kunnen om de gemoederen te bedaren.

Het optreden van Wicker op televisie kwam enkele uren na een zeer gespannen videogesprek tussen Joe Biden en Vladimir Poetin.

Toen het videogesprek begon, was Poetin klaar om te beginnen, maar Biden vergat zijn microfoon aan te zetten...

"Ik heet u welkom, meneer de president!" zei Poetin aan het begin van het gesprek, volgens een korte video van de openingsmomenten.

Biden ondervond enkele technische problemen tijdens het gesprek, blijkbaar vergat hij zijn microfoon aan te zetten.

Tijdens het gesprek vroeg Poetin specifiek om twee dingen...

En in zijn verslag van het gesprek tussen de twee leiders zei het Kremlin dat Poetin Biden om garanties vroeg dat de NAVO zich niet in oostelijke richting zou uitbreiden en geen "aanvalswapensystemen zou inzetten in de aan Rusland grenzende staten."

Poetin blijft deze punten keer op keer naar voren brengen.

Net zoals wij in 1962 geen Russische raketten op Cuba wilden, wil hij geen westerse raketten in Oekraïne.

Poetin is ook vastbesloten om Oekraïne buiten de NAVO te houden.

Als Biden en andere westerse leiders met deze twee zaken zouden instemmen, zou de crisis voorbij zijn.

Helaas is Biden niet van plan Poetin ooit iets te geven wat hij wil. Biden wil de Amerikaanse kiezers laten zien dat hij "hard" kan zijn tegen de man die de Democraten al jaren demoniseren, en dus zullen er geen compromissen worden gesloten.

Toen hem werd gevraagd naar de rode lijnen van Poetin, antwoordde Biden: "Ik accepteer niemands rode lijnen."

Maar Poetin bluft niet, en zijn bezorgdheid dat zijn rode lijnen zullen worden overschreden heeft hem ertoe aangezet grote aantallen Russische troepen naar de grens met Oekraïne te sturen.

Dit heeft in de westerse wereld de vrees doen ontstaan dat een mogelijke invasie van Oekraïne aanstaande is. Tijdens zijn telefoongesprek met Poetin waarschuwde Biden dat elke aanval zou leiden tot het sturen van meer militaire middelen naar Oekraïne...

In de videoconferentie met Poetin benadrukte Biden dat hij de voorkeur gaf aan een diplomatieke oplossing voor de crisis in Oekraïne. Maar hij waarschuwde dat de VS extra defensiemiddelen naar Oekraïne zouden sturen boven op wat ze al leveren en dat ze extra troepen zouden willen inzetten om hun NAVO-bondgenoten in het gebied te versterken als reactie op een Russische inval in Oekraïne.

Bovendien dreigt de regering-Biden dat de Nord Stream 2 pijplijn kan worden afgesloten...

Sullivan wilde de berichten niet bevestigen dat de VS een overeenkomst heeft met de nieuwe regering van Duitsland om de Nord Stream 2 pijplijn af te snijden, een veelbesproken onderzeese gaspijplijn die van Rusland naar Duitsland zou lopen, als Rusland zijn conflict met Oekraïne laat escaleren.

Maar, "als Vladimir Poetin gas door die pijplijn wil zien stromen, wil hij misschien niet het risico nemen Oekraïne binnen te vallen," zei hij.

Beide partijen blijven de inzet verhogen.

Dus wat gebeurt er als een van beide partijen besluit om al zijn troeven op de tafel te gooien?

Na het gesprek met Biden legde het Kremlin de schuld voor de escalerende crisis volledig bij Biden en de NAVO...

Het Kremlin omschreef in een samenvatting van dit gesprek het gesprek tussen Biden en Poetin als "openhartig en zakelijk".

"Poetin benadrukte dat het verkeerd is om de verantwoordelijkheid bij Rusland te leggen, aangezien het de NAVO is die gevaarlijke pogingen heeft ondernomen om haar aanwezigheid op het Oekraïense grondgebied uit te breiden en haar militaire potentieel nabij de Russische grenzen heeft uitgebreid," aldus het Kremlin.

Laten we hopen dat de gemoederen bedaard blijven.

Want één verkeerde beweging kan ons in de Derde Wereldoorlog doen belanden.

Op dit moment zijn er berichten dat de Russen ongeveer 175.000 man aan troepen aan de Oekraïense grens hebben...

"Wat we blijven zien, en wat we voortdurend zien is toegevoegde capaciteit die president Poetin blijft toevoegen, toegevoegde militaire capaciteit in het westelijke deel van zijn land en rond Oekraïne," vertelde Pentagon woordvoerder John Kirby aan CNN.

Amerikaanse inlichtingendiensten hebben ontdekt dat Rusland ongeveer 175.000 troepen aan de grens verzamelt ter voorbereiding van een "grootschalig offensief" dat al begin volgend jaar zal plaatsvinden.

In tegenstelling tot velen in de mainstream media, geloof ik niet dat een Russische invasie op handen is.

Maar als Biden en andere westerse leiders besluiten om te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn door een van Poetins rode lijnen te overschrijden, zou dat de zaken heel snel kunnen veranderen.

Sinds de presidentsverkiezingen van 2016 hebben politici in Washington Rusland meedogenloos gedemoniseerd, en nu bevinden onze betrekkingen met de Russen zich op een historisch dieptepunt.

Op een gegeven moment zal er oorlog komen, maar laten we hopen dat die zo lang mogelijk kan worden uitgesteld.

Helaas wordt Biden omringd door het slechtste nationale veiligheidsteam dat een Amerikaanse president ooit heeft gehad, en elke keer als ze een probleem proberen "op te lossen" lijken ze het altijd nog erger te maken.

Bron: Now There Is Talk In Washington That A Nuclear First Strike Against Russia Should Be “On The Table” – End Of The American Dream