www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het slachtoffer de schuld geven

Door Hal Lindsey - 13 mei 2021

Op 10 mei, te midden van honderden raketaanvallen op Jeruzalem, gaf het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken de volgende verklaring af: "Wij roepen de internationale gemeenschap op om de raketbeschietingen en het Palestijnse terrorisme dat gericht is tegen Israëlische burgers op de krachtigste manier te veroordelen, alsmede om Israëls recht op zelfverdediging te steunen."

Waarom zouden ze zelfs maar een verklaring moeten afleggen? Als een ander land een massale, niet-uitgelokte raketaanval op zijn burgerbevolking zou krijgen, zou de wereld woedend zijn. Leiders zouden over elkaar heen buitelen in hun haast om deze barbaarsheid te veroordelen.

Maar in dit geval veroordeelt de wereld vooral Israël. Sommige naties en internationale organisaties hebben een lauwe erkenning gegeven van Israëls recht om zijn burgerbevolking te verdedigen. Maar zij roepen Israël altijd op om "terughoudendheid te betrachten". Geen van hen - geen enkele natie - zou terughoudendheid betrachten in zijn reactie op zo'n afschuwelijke aanval op de burgers van hun nationale hoofdstad. Zij zouden met woestheid aanvallen. Israël, daarentegen, toont wel terughoudendheid en brengt vaak zijn militaire reactie in gevaar om burgerslachtoffers te voorkomen. Vergeet niet dat Hamas zijn militaire operaties graag midden in bevolkingscentra uitvoert.

De critici van Israël willen ons doen geloven dat dit is begonnen met de Israëlische "inmenging" op de Tempelberg. VS Congreslid Rashida Tlaib, tweette: "Al Aqsa... [is] een heilige plaats voor moslims. Dit staat gelijk aan het aanvallen van de Kerk van het Heilige Graf voor christenen, of de Tempelberg voor Joden."

Maar, om verschillende redenen, slaat dat nergens op. Moslims vallen regelmatig Joden aan op de Tempelberg. Dat gebeurt regelmatig. Moslimautoriteiten en Palestijnse politie verbieden Joden te bidden op hun heiligste grond, en dat gebeurt al tientallen jaren. Zelfs na de inname van Oost-Jeruzalem tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967 heeft Israël zijn heiligste plaats, de Tempelberg, in handen van de moslims gegeven. Ze deden dat in het belang van de vrede.

In de aanloop naar de "Dag van Jeruzalem" verzamelden Palestijnen stenen, flessen, molotovcocktails en andere geïmproviseerde wapens. Toen ze begonnen te rellen, kwam de Israëlische politie het gebied binnen. Vandaag gebruiken moslims deze "heilige plaats" als een plaats van waaruit ze gewelddadige aanvallen op Israëlische burgers en de politie plannen en uitvoeren.

Het recente spervuur van raketten vanuit Gaza is anders dan eerdere aanvallen. Deze keer richt Hamas zich op de oude stad van Jeruzalem zelf - de zogenaamde "derde heiligste stad" van de Islam. Waarom bombarderen ze hun heilige stad? Waarom bombarderen ze geen andere Israëlische steden? Misschien is het toch niet zo heilig voor hen.

De onmiddellijke begunstigde van dit alles is de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas. In een opiniestuk van 10 mei voor de New York Post schreef Jonathan S. Tobin: "De leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, wil de aandacht afleiden van zijn besluit om de verkiezingen opnieuw uit te stellen terwijl hij het 17e jaar uitzit van een termijn van vier jaar waarvoor hij in 2005 werd verkozen."

Stelt u zich de verontwaardiging van de wereld eens voor als een andere leider 17 jaar een termijn van vier jaar zou uitdienen. Stelt u zich de woede eens voor als een andere leider steeds opnieuw data voor verkiezingen vaststelde en die vervolgens jaar na jaar uitstelde. Het regime van de Palestijnse Autoriteit van Abbas is door en door corrupt.

Intussen blijven de VN en diverse leiders over de hele wereld Israël aanvallen... omdat het zichzelf verdedigt!

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey