www.wimjongman.nl

(homepagina)


Dit is de reden waarom het "Satan Schoenen"-verhaal van Nike zo belangrijk is

30 maart 2021 - door Michael Snyder

()

Inmiddels heb je waarschijnlijk wel gehoord dat een rapper genaamd "Lil Nas X" zojuist een speciale lijn van "Satan Schoenen" heeft uitgebracht. De echte naam van de rapper is Montero Lamar Hill, en ik ben helemaal niet bekend met zijn muziek en ik ben ook niet van plan om er ooit bekend mee te worden. Maar dit verhaal gaat niet over zijn muziek. In samenwerking met een bedrijf dat bekend staat als "MSCHF", nam Lil Nas X honderden paren Nike Air Max 97's en veranderde ze in "helse sneakers." Met name het feit dat er een druppel menselijk bloed in elke schoen zit, heeft nogal wat stof doen opwaaien...

De controversiële aangepaste Nike Air Max 97's zijn versierd met een pentagram hanger, een pentagram ontworpen op de hiel en een omgekeerd kruis op de tong. De luchtbel op de zool bevat 60 cc inkt en een druppel menselijk bloed, volgens een verklaring van MSCHF.

Het was duidelijk de bedoeling om zo veel mogelijk shock-waarde te creëren, en het is overduidelijk dat Lil Nas X precies begreep waar hij mee bezig was.

In feite is "Lucas 10:18" op de zijkant van elke schoen gedrukt...

Een Bijbelse verwijzing naar Lucas 10:18, dat verwijst naar Satans val uit de hemel, siert de zijkant van elke schoen. Er zijn ook omgekeerde kruisen en een pentagram aan de schoenveters bevestigd.

Ik weet niet of Lil Nas X echt in Satan gelooft of niet, maar zijn publieke uitspraken laten er geen twijfel over bestaan dat hij een zeer diepe haat koestert voor het christendom.

De reden waarom hij het Christendom zo haat is omdat de Bijbel blijkbaar veel dingen te zeggen heeft over zijn levensstijl, wat hem niet aanstaat.

Naar verluidt werden slechts 666 paar van de schoenen beschikbaar gesteld voor aankoop, en MSCHF kondigde aan dat elk paar zou worden verkocht voor $1.018. Onnodig te zeggen dat dit weer een verwijzing is naar Lucas 10:18.

Maar geen van de details die ik tot nu toe met u heb gedeeld is wat dit verhaal zo belangrijk maakt.

Wat dit verhaal zo belangrijk maakt is het feit dat er hordes mensen zijn die niet konden wachten om deze schoenen in handen te krijgen. Toen de "Satan Shoes" te koop werden aangeboden, waren ze binnen een minuut uitverkocht:

Lil Nas X zal zich helemaal kapot lachen om de conservatieve controverse rond zijn prijzige special edition 'Satan Schoenen' die een druppel mensenbloed bevatten.

Maandag retweette de 21-jarige rapper een bericht van XXL Magazine waarin werd onthuld dat alle 666 paar van zijn aangepaste Nike's 'in minder dan een minuut waren uitverkocht' - en voor $1.018 per stuk harkte de ster in 60 seconden bijna $700.000 binnen.

Hoeveel paar van deze "Satan Schoenen" kan hij uiteindelijk verkopen?

Duizenden?

Miljoenen?

Wat we wel weten is dat tientallen miljoenen mensen afstemmen op YouTube om de nieuwe videoclip te bekijken die samen met deze sneakers werd uitgebracht. Het volgende komt van de Daily Wire's Jon Brown...

Hill's helse schoeisel valt samen met de release van de grafische nieuwe videoclip voor zijn nieuwe nummer "Montero (Call Me By Your Name)," die vanaf zondagmiddag met meer dan 25 miljoen views nu bovenaan in de YouTube-trends staat. De video zit boordevol bijbelse en occulte beelden en toont hoe Hill in de Hof van Eden seksueel wordt verleid door Satan in de gedaante van een slang, waarna de camera naar de verboden Boom van de Kennis van Goed en Kwaad gaat, die beroemd is om zijn rol in het Boek Genesis en de val van de mens.

Terwijl ik dit artikel schrijf, staat het aantal views van de videoclip nu op 38 miljoen.

Onnodig te zeggen dat dit het soort video is dat niemand ooit zou moeten bekijken, onder geen enkele omstandigheid. Op een bepaald moment in de video, geeft de rapper blijkbaar Satan een 'lapdance':

Na te zijn gestenigd door veroordelende figuren die hem zogenaamd veroordelen om zijn seksualiteit, stijgt Hill op naar een engelwezen in de hemel voordat hij aan een strippaal naar beneden glijdt naar de hel. Hij ontdekt de duivel zittend op zijn troon omringd met Latijn dat vertaald zegt: "Ze veroordelen wat ze niet begrijpen." Nadat hij een 'lapdance' heeft gegeven aan Satan, die toevallig de dure Nike-schoenen draagt die hij verkoopt, breekt Hill zijn nek en neemt hij zijn gehoornde kroon aan.

In de loop der decennia zijn er altijd muzikale artiesten geweest die religieuze beelden hebben willen uitbuiten voor winstbejag.

Maar het feit dat het zo wild populair is geworden onder onze jongeren is diep, diep verontrustend.

In eerdere artikelen heb ik beschreven dat het percentage Amerikanen dat zich als christen identificeert een historisch dieptepunt heeft bereikt. Vooral jonge mensen verlaten het geloof van hun voorvaderen in een duizelingwekkend tempo, en zij volgen steeds alternatievere spirituele wegen.

In een dergelijke omgeving zou het u waarschijnlijk niet verbazen te vernemen dat Wicca momenteel de snelst groeiende godsdienst in Amerika is. Onze jongeren zijn absoluut geobsedeerd door het occulte, en de populariteit van Lil Nas X en zijn "Satan Schoenen" is daar weer een voorbeeld van.

Gelukkig spreken veel prominente Christelijke leiders zich uit over deze controverse. Bijvoorbeeld, het volgende is wat Franklin Graham op zijn Facebook-pagina plaatste:

Dit is een gevaarlijke marketing onderneming als je het mij vraagt. Rapper Lil Nas X produceert 666 paar Nike schoenen die ze "Satan Schoenen" noemen. Ze gaan zelfs zo ver dat ze een druppel menselijk bloed in de zolen stoppen. De schoenen zijn onderdeel van de promotie van een nieuwe videoclip waarin deze rapper van een strippaal afdaalt en voor Satan een lapdance geeft. De moraal in dit land is zo snel gedaald, en vaak gaat de amusementsindustrie voorop.

Het Woord van God zegt: "En vreest niet hen die het lichaam doden, maar de ziel niet kunnen doden. Vreest veeleer hem die zowel ziel als lichaam in de hel kan vernietigen" (Mattheüs 10:28). De hel is een werkelijke plaats, en dat geldt ook voor de eeuwige marteling van hen die Jezus Christus als Heer en Verlosser verwerpen.

Maar op dit moment luistert de overgrote meerderheid van onze jongeren veel liever naar Lil Nas X dan naar Franklin Graham. Onze cultuur is overal om ons heen uit zijn voegen aan het barsten, en dat heeft onthutsende gevolgen voor onze toekomst.

In plaats van terug te keren naar de waarden waarop deze natie is gestoeld, lijken onze jongeren er genoegen in te scheppen zich in het kwaad te wentelen.

Maar als we op het pad blijven dat we nu bewandelen, is er geen toekomst voor onze samenleving, en dat zal spoedig voor iedereen duidelijk worden.

Bron: This Is The Reason Why The “Satan Shoes” Story Is So Important | End Of The American Dream