www.wimjongman.nl

(homepagina)


Krijg een eerste blik op het standbeeld 'The Giant' dat naar 21 steden over de hele wereld komt

Het tien verdiepingen hoge kunstwerk zal reuzen tonen in gemeenschappen over de hele wereld die technologie gebruiken om de mensheid te vieren.

door Chloe Rabinowitz - 18 mei 2021

()

Het meest opwindende bezoekersattractieconcept van de 21e eeuw is gelanceerd. Het heeft de naam The Giant gekregen en bevat 's werelds hoogste bewegende standbeeld (35 meter). The Giant is bedacht door The Giant Company uit Dublin, Ierland; het idee was oorspronkelijk geïnspireerd door Jonathan Swifts Gullivers Reizen.

Het concept voor The Giant, dat wordt gesteund door Enterprise Ireland en CRBRE, omvat een meerdere verdiepingen tellend standbeeld op een sokkel waarin een tentoonstelling is ondergebracht. Het standbeeld zal worden uitgerust met miljoenen adresseerbare LED-pixels waardoor het onmiddellijk de vorm kan aannemen van om het even welke persoon, van historische figuren zoals Albert Einstein of (de beroemde vrouw Amelia Earhart) tot sterren van vandaag, van Lionel Messi tot Beyoncé. Elk uur zal de Giant transformeren in de nationale helden en beroemdheden van elk land. De armen en het hoofd van de reus kunnen in verschillende posities bewegen en de beelden van de mannen en vrouwen die op het standbeeld verschijnen kunnen spreken of zingen.

Meer dan een visueel wonder, zo zullen bezoekers van de attractie verschillende volledig meeslepende tentoonstellingen verkennen die gebruik maken van state-of-the-art technologieën waaronder uitgebreide en virtual reality, robotica en kunstmatige intelligentie. De tentoonstellingen zijn ontworpen om onderhoudend, educatief en boeiend te zijn voor alle leeftijdsgroepen. Een ander kenmerk van The Giant is de uitkijktoren waar bezoekers letterlijk op de schouders van een reus kunnen staan en vanuit een dramatisch uitkijkpunt over de stad kunnen uitkijken.

De attractie biedt aanzienlijke economische voordelen voor de steden waar deze zal worden gevestigd en zorgt voor een verscheidenheid aan banen en het aantrekken van lokale en internationale toeristen en inwoners die het aantal voetgangers in de omgeving zullen doen toenemen. Naast inkomsten uit de kaartverkoop biedt The Giant verschillende mogelijkheden om inkomsten te genereren, waaronder reclame op het spectaculaire driedimensionale digitale beeld; Giant selfies waarbij elke bezoeker kan worden gescand en direct op het beeld kan worden afgebeeld, waardoor de meest ontzagwekkende selfie ter wereld ontstaat; speciale evenementen en conferenties; en winkels en restaurants die op het dakterras zijn gevestigd. Extra inkomstenmogelijkheden zijn onder meer privé-evenementen, merkfeesten en berichten voor verjaardagen, jubilea en huwelijksaanzoeken. Verwacht wordt dat de Giant jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers zal trekken, wat een jaarlijkse omzet van ongeveer €12 miljoen zal genereren. Elke Giant kost tussen €15 - 20m om te ontwikkelen, afhankelijk van de locatie en de grootte van de Giant, die variabel is.

The Giant Company onder leiding van prijswinnend ondernemer Paddy Dunning is nu op zoek naar partners en blijken van belangstelling van internationale ontwikkelaars die honderdduizenden mensen willen aantrekken naar een bepaalde locatie (waar de bezoekersaantallen zijn verminderd door de huidige pandemie). Paddy en het team van The Giant werken samen met de bekroonde, innovatieve, in Berlijn gevestigde creatieve studio en het architectenbureau Dan Pearlman - om de attractie te ontwerpen.

Sprekend over de lancering van The Giant, zei Dunning: "Nu de patenten rond zijn, zijn we enthousiast om onze plannen te onthullen! We hebben al belangstelling gekregen van investeerders uit Europa, Australië, Abu Dhabi en steden in de VS. Het mooie van deze attractie is dat de tentoonstelling kan worden aangepast aan individuele steden en culturen en dat de sculptuur in een aantal posities kan worden geplaatst die passen bij de locatie.

De internationale commerciële vastgoedgigant CBRE is een partnerschap aangegaan met The Giant Company en werkt samen met stedelijke autoriteiten over de hele wereld met het doel om in 2021 21 Giants op 21 locaties te vestigen.

Niall McEvoy, Senior Development Advisor van het Ierse ministerie van Ondernemingen, zei: "The Giant is een High Potential Start-up-project dat wij al in de conceptfase hebben ondersteund. De kern van deze innovatie wordt gevormd door een ambitieus team dat een visie heeft voor het ontwikkelen van attracties die een mijlpaal vormen in meerdere steden over de hele wereld. We kijken ernaar uit om de volgende fase van de uitrol van deze innovatie te ondersteunen".

Het iconische Amerikaanse attractiebedrijf Ripley's Believe it or Not! heeft zich ook enthousiast getoond over het project. President Jim Pattison zei: "De Giant heeft echt potentieel op zoveel niveaus: iconisch herkenningspunt, attracties, technologie, verlichting, educatie en bovenal plezier voor het hele gezin! De buitenkant zal een artistiek canvas zijn dat elk evenement in de gemeenschap kan vieren en elke gast uitnodigt om een van de vele mooie gezichten van de Giant te zijn. We zijn benieuwd welke stad van wereldklasse als eerste gebruik zal maken van deze Gigantic-kans!"

Over het veiligstellen van de belangstelling zei Florence Stanley, van CBRE: "We zijn op zoek naar toplocaties en we staan ook open voor meer off-beat locaties die een corridor moeten stimuleren. We zijn erg enthousiast dat we aan dit project kunnen werken en locaties kunnen vinden in 21 steden over de hele wereld. Onze onmiddellijke prioriteit is het vinden van geschikte locaties en van daaruit het vinden van investeerders die de enorme voordelen zullen zien van het situeren van deze iconische attractie in hun stad. Franchising van de Giant is ook een optie".

De Giant is pandemie-proof, d.w.z. zelfs in tijden van lockdown kunnen klanten zichzelf scannen met een iPad en tegen betaling zichzelf uploaden om een Giant te worden en hun Giant selfie te delen op social media.

Bezoekers van The Giant ontvangen een certificaat en worden onderdeel van de Giant Movement, een doorlopend online engagement voor het publiek. The Giant zal ook nieuwe dimensies in gastronomie en winkelen presenteren. Het team zal op elke locatie samenwerken met toonaangevende chef-koks, kunstenaars en uitvinders om ervoor te zorgen dat de eet- en winkelervaring fantasierijk en van het hoogste niveau is voor zijn klanten. De Giant-beweging zal de leiding nemen bij het bevorderen van duurzaam leven en klimaatactie, samen met het financieren van programma's voor daklozen en andere filantropische inspanningen.

De Giant Company/organisatie werkt samen met steden, ambassades en leiders over de hele wereld. The Giant Company is lid van IAAPA, de internationale vereniging van attractieparken en attracties. De Giant is gepland voor 21 grote steden over de hele wereld. Hoewel elke Giant op maat gemaakt is voor zijn stad en land, is elke Giant ook lid van een familie die digitaal kan communiceren met andere Giants over de hele wereld. Wereldwijde evenementen zullen wereldwijde gemeenschappen doen ontstaan en deze trendsettende evenementen zullen een bepalend sociaal kenmerk van de komende decennia worden.

Binnen in de tienduizend vierkante meter grote tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers kennismaken met The Giant Exhibition, die een boeiende reis biedt door de wereld van reuzen, van legendes en mythologie tot een viering van de buitengewone mannen en vrouwen van de stad en het land waar de attractie zich bevindt; van uitvinders, wetenschappers en kunstenaars tot leiders, atleten en game changers uit het verleden en het heden.

De Giant bezoekersattractie kan worden gebouwd als een tijdelijke of permanente structuur voor cultureel en commercieel gebruik. Alle aspecten van The Giant voldoen aan de hoogste normen van ethische bedrijfspraktijken en milieuvriendelijke en gezondheidsbewuste ontwerp, bouw en exploitatie.

Kenmerken van The Giant:

  • 's Werelds hoogste bewegende standbeeld
  • 's Werelds meest unieke digitale billboard
  • 's Werelds meest sensationele selfie
  • Verandert onmiddellijk in elk beeld
  • Het zingt en spreekt
  • Bekijk de stad vanaf de schouders van een reus
  • Hi-tech museum en tentoonstellingen voor alle leeftijden
  • Podium voor optredens en presentaties
  • Daktuin voor eten, winkels en entertainment

[Wordt dit het beeld dat zal worden aanbeden door de mensheid?]


Video'The Giant' statue to be displayed across 21 cities


Voor meer zie The Giant 2021 - YouTube

Bron: Get A First Look At 'The Giant' Statue Coming To 21 Cities Across The Globe