www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een zeer resistente nieuwe COVID-variant uit Brazilië wordt vergeleken met "een atoombom"

1 maart 2021 - door Michael Snyder

Wereldwijde gezondheidsautoriteiten hadden gehoopt dat 2021 het jaar zou zijn waarin de COVID-pandemie onder controle zou zijn, maar COVID blijft gewoon steeds opnieuw muteren. Ik heb in het verleden artikelen geschreven over andere nieuwe COVID-varianten, maar nu waarschuwen wetenschappers ons dat een zeer resistente nieuwe variant in Brazilië wel eens de gevaarlijkste van allemaal zou kunnen zijn. In Brazilië wordt hij zelfs vergeleken met "een atoombom". Deze nieuwe variant staat bekend als "P.1", en is volgens een nieuwe studie die zojuist is vrijgegeven "tussen 1,4 en 2,2 maal meer overdraagbaar dan andere varianten". Maar dat is niet de reden waarom deze variant zo gevaarlijk wordt geacht. Wat deskundigen echt verontrust, is het feit dat uit tests is gebleken dat P.1 "in staat is 25-61 procent van de beschermende immuniteit die door eerdere infectie is opgewekt, te omzeilen". Als degenen die geacht worden immuniteit tegen COVID te hebben opgebouwd, niet beschermd zijn, zou dat alle bestaande vaccins tegen deze nieuwe stam onbruikbaar kunnen maken.

Ik begrijp dat dit voor veel mensen geen goed nieuws zal zijn.

De meeste Amerikanen keken ernaar uit om hun normale leven weer op te pakken nu de pandemie wegebt, maar in plaats daarvan zou deze pandemie binnenkort een dodelijk nieuw hoofdstuk kunnen ingaan.

Een wetenschapper aan het Imperial College die deze nieuwe stam uitvoerig heeft bestudeerd, gebruikte de term "doorbreken" om te beschrijven wat het doet met bestaande antilichamen:

De Manaus P1 mutatie zou een "dubbel effect" hebben: besmettelijker en beter in het "ontwijken van antilichamen" dan de voor het eerst in Kent ontdekte stam.

Danny Altmann, hoogleraar immunologie aan het Imperial College, zei dat het "waarschijnlijk" is dat de Braziliaanse variant antilichamen "doorbreekt" die door eerdere infecties zijn opgebouwd.

Deze nieuwe variant lijkt te zijn ontstaan in de stad Manaus, Brazilië. In oktober bleek uit een studie dat 76 procent van de bevolking van Manaus al COVID-antilichamen had ontwikkeld. Ons is verteld dat dit ongeveer het niveau is waarop "kudde-immuniteit" zou worden bereikt, en je zou denken dat het uiterst onwaarschijnlijk zou zijn dat zich in die gemeenschap nog een grote COVID-uitbraak zou voordoen.

Maar het gebeurde toch.

P.1 kwam en raasde door Manaus als een lopend vuurtje:

P1 werd voor het eerst ontdekt in Japan, bij mensen die uit Manaus in Brazilië waren gereisd. Onderzoek bevestigde de variant in Manaus, de stad aan de Amazonerivier die te lijden had onder een intense eerste golf van coronavirus die in april zijn hoogtepunt bereikte. Uit een enquête onder bloeddonoren in oktober bleek dat 76% van de bevolking antilichamen had en dus vermoedelijk ten minste tijdelijk immuun was. Maar in januari was er een grote opleving onder mensen die eerder hersteld waren van Covid.

Begrijp je wat dat betekent?

Grote aantallen mensen die net hersteld waren van COVID en beschermende antilichamen hadden ontwikkeld, kregen toch P.1.

Op dit moment verspreidt P.1 zich razendsnel over Brazilië, en een politicus heeft het vergeleken met "een atoombom":

Gezondheidsdeskundigen en wetgevers hebben gewaarschuwd dat Brazilië op weg is naar de donkerste dagen van zijn coronavirus-catastrofe, nu het aantal dodelijke slachtoffers naar nieuwe hoogten is gestegen en een prominent politicus de crisis vergeleek met een atoombom.

Politici uit het hele spectrum uitten maandag hun woede en ergernis over de verslechterende situatie, nadat het wekelijkse Braziliaanse gemiddelde van Covid-doden het hoogste niveau had bereikt sinds de epidemie in februari vorig jaar begon en ziekenhuizen in het hele land meldden dat ze overspoeld werden.

Op dit moment dreigen ziekenhuizen in heel Brazilië overspoeld te raken, en het wordt met de dag erger...

Achttien van de 26 Braziliaanse staten en één federaal district hebben ICU's met een capaciteit van meer dan 80%, blijkt uit gegevens van de federale en deelstaat. Negen daarvan staan op het randje van instorten met een capaciteit van meer dan 90%.

Zal elders hetzelfde gebeuren?

Het slechte nieuws is dat er al gevallen van P.1 zijn bevestigd in 25 andere landen, waaronder de Verenigde Staten.

In feite zijn er nu gevallen van P.1 vastgesteld in Florida, Minnesota, Oklahoma en Maryland.

Natuurlijk zullen miljoenen Amerikanen gehoorzaam in de rij blijven staan voor hun injecties, zich niet realiserend dat de injecties die zij krijgen geen bescherming bieden tegen P.1.

Kunt u zich de ophef voorstellen die zou ontstaan als miljoenen en miljoenen gevaccineerden ziek worden en sterven?

Het goede nieuws is dat de winter op het noordelijk halfrond ten einde loopt. Dus de dagen worden langer, het weer wordt warmer, en mensen zullen meer tijd in de zon doorbrengen.

En als mensen meer tijd in de zon doorbrengen, stijgt hun vitamine D-niveau.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom griep zo seizoensgebonden is, en het lijkt erop dat COVID ook zeer seizoensgebonden is.

Dus dat is een reden om hoop te hebben.

Maar het is nu nog warm weer in Brazilië, en dat lijkt niet erg te helpen.

We zullen gewoon moeten afwachten hoe dit afloopt, maar zonder twijfel lijkt P.1 zeer, zeer gevaarlijk te zijn.

Zoals ik blijf waarschuwen, is de mensheid een tijd ingegaan waarin uitbraken van ziektes heel gewoon zullen worden.

Zelfs als COVID morgen zou verdwijnen, zou het slechts een kwestie van tijd zijn voor er iets anders komt.

Overal ter wereld worden in laboratoria dagelijks dodelijke nieuwe ziektekiemen voorgekookt, en het is veel te gemakkelijk voor dergelijke ziektekiemen om uit een laboratoriumomgeving te ontsnappen.

COVID zou ons allemaal wakker moeten schudden. Als een relatief kleine pandemie de hele planeet in een staat van totale chaos kan brengen, wat zal er dan gebeuren als er uiteindelijk een veel dodelijker echt "dodelijke pandemie" uitbreekt?

Bron: A Highly Resistant New COVID Variant That Originated In Brazil Is Being Compared To "An Atomic Bomb" | End Of The American Dream