www.wimjongman.nl

(homepagina)


Mark Levin waarschuwt dat er een storm op komst is in de relatie tussen Israël en de V.S.

"De regering Biden is diep vijandig tegenover Israël."

26 februari 2021 - door Caroline Glick

()

Mark Levin, de conservatieve Joods-Amerikaanse radio-omroeper met meer dan 14 miljoen dagelijkse luisteraars, heeft een sombere voorspelling gedaan over de toekomst van de Amerikaanse mediaberichtgeving aangaande de Verenigde Staten en Israël, en over de banden tussen de twee landen.

Vooruitlopend op de lancering van de Hebreeuwstalige editie van zijn bestseller, Unfreedom of the Press [Onvrijheid van de Pers], vertelt Levin aan Israel Hayom dat om de aard en de diepte van het gevaar te begrijpen dat de Amerikaanse media vormen voor de democratie in Amerika, je de manier moet begrijpen waarop de Amerikaanse media Israël behandelen.

"Ik denk dat het Amerikaanse volk - vergeet maar even de elites - ik denk dat het Amerikaanse volk en het Israëlische volk een sterke band hebben en zo'n liefde voor elkaar," zegt hij.

"We krijgen in dit land van onze media te horen ... dat Israël een apartheidsmaatschappij is; het is een racistische maatschappij. Het zijn dezelfde dingen die ze over ons land zeggen, die ze over Israël zeggen. Dus het is nogal moeilijk om een boek te schrijven - wat ik Unfreedom of the Press noemde - en te negeren wat er gaande is in Israël."

"Het is ook moeilijk om het als Jood te negeren," voegt hij eraan toe. "Ik zie de overlappingen. Ik zie de vijandigheid jegens Israël, de vijandigheid jegens de Verenigde Staten."

Decennialang klaagden Israëli's en Israëls aanhangers in Amerika over de anti-Israël vooringenomenheid van de Amerikaanse media. Maar in Unfreedom of the Press, legt Levin uit dat het probleem veel erger is dan alleen maar partijdigheid.

De overgrote meerderheid van de media in de VS, inclusief alle grote televisienetwerken behalve Fox News, zijn volledig gemobiliseerd om een radicale ideologische agenda te bevorderen die zowel Israël als de Verenigde Staten diep vijandig gezind is. En sinds zijn boek voor het eerst werd gepubliceerd in 2018, is de situatie alleen maar erger geworden in termen van de haat van de media tegen Israël en de aanhangers, en hun verwerping van de Amerikaanse kernwaarden, waaronder vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en de vrijheid zelf.

Levin legt uit dat om hun anti-Amerikaanse agenda te bevorderen, de media werken aan het tot zwijgen brengen, censureren en blokkeren van conservatieve stemmen - van de voormalige president Donald Trump tot aan de laatste van zijn aanhangers.

Diep bezorgd over de toekomst van de democratie in de VS, vreest Levin dat de toenemende censuur in de VS zal worden gekopieerd door de Israëlische media - die volgens Levin ideologisch nog eenvormiger en eenvormig radicaal is dan de Amerikaanse media.

Hij stelt dat de manier om te strijden tegen verdraaiingen en valse beweringen, en om de mediacensuur tegen te gaan, is: een pagina uit het draaiboek van de anti-Israël activisten.

Levin heeft onlangs zijn Twitter en Facebook accounts gesloten in reactie op de agressieve censuur van beide platforms van conservatieve leiders en particuliere burgers. Hij dringt er bij conservatieven in de VS en Israël op aan hetzelfde te doen.

"We moeten hen BDS [boycot, desinvestering en sancties] opleggen. We moeten een BDS-beweging hebben tegen big tech. En als het niet big tech is, dan wel hun adverteerders.

"We moeten deze grote televisienetwerken BDS-en, net zoals links doet."

Levin waarschuwt de Israëliërs dat de regering Biden zeer vijandig staat tegenover Israël. Bidens team voor buitenlands beleid bestaat uit de meest vijandige ambtenaren van de regering-Obama - "en dan nog wat erger". Israël, zegt hij, moet voorbereid zijn op de storm in relaties die vanuit Washington haar kant op waait.

Bron: Mark Levin Warns Storm is Coming in Relations Between Israel, U.S. | Frontpagemag