www.wimjongman.nl

(homepagina)


Een "Up Periscope"-moment: Reflecties op de Big Tech Censuur

7 maart 2021

Noot van Bridge Connector: Ik ben goed bevriend met Atara. Ze is een collega-nieuwsverslaggever. Zij heeft belangrijke informatie te delen over de Big Techcensuur.

Door Atara - 9 maart 2021

Kun je je voorstellen dat je op een dag wakker wordt, en je kunt niet op het internet komen? Helemaal niet? Wat je ook probeerde, welke internet-"ingang" je ook gebruikte, geen internet. Je kunt je rekeningen niet online betalen, je kunt niet online bankieren, je kunt niet naar PayPal, je kunt geen informatie zoeken.

Dat is wat er met mij is gebeurd.

Een beetje uitleg is op zijn plaats. Toen het IJzeren Gordijn van Big Tech censuur viel in het weekend van 8-10 januari, viel het niet alleen voor president Trump en zijn staf. Het viel op VEEL patriotten, conservatieven en christenen. En, het viel ook op mij. Ik werd geblokkeerd van het internet. En ik had drie verschillende manieren om op het internet te komen. Iemand was ZEER SERIEUS bezig om mijn stem het zwijgen op te leggen en mij te verhinderen om online te gaan.

Dus, ik bad en zocht de HEER. Ik vroeg Hem: "Wat wilt U dat ik doe?" De Heilige Geest liet mij weten dat ik verborgen moest blijven, onder de radar, en geen nieuws uitbrengen voor een bepaalde tijd. Dus, al het nieuws dat ik gewoonlijk bracht is op "pauze" gezet. Ik heb op de Heer gewacht voor verdere instructies en leiding van Hem.

Vroeger was ik een van die mensen die zeiden: "Het kan me niet schelen dat Big Tech me in de gaten houdt op mijn telefoon of mijn laptop. Ik heb niets te verbergen. Ik doe niets illegaals."

Nu kan het me heel veel schelen. Als we onze identiteit, privacy en veiligheid online niet beschermen, bouwt Big Tech een volledig profiel van ons op, met behulp van de gegevens van Facebook, online zoekopdrachten op Google, het gebruik van telefoonapps en ons surfen op het web. En weet zeker, ze hebben een "zwarte lijst" van degenen die ze zullen "annuleren" en "wissen". Je wilt niet op die lijst staan. Tussen haakjes, Big Tech omvat: Microsoft, Apple, Google, Amazon, (MAGA) Facebook, Twitter, en YouTube.

Ze weten wat we denken, wat we geloven, wat we kopen, waar we heen gaan, en wie onze vrienden zijn. Die handige en gratis mobiele telefoon apps die we allemaal graag gebruiken? Big Tech gebruikt ons gebruik van deze gratis mobiele telefoon apps om ons te volgen en in de gaten te houden.

Ik bevond me dus in een steile leercurve. Ik moest leren hoe ik mijn online identiteit kon beschermen, en leren hoe ik een anonieme online aanwezigheid kon hebben, zowel op mijn laptop als op mijn mobiele telefoon.

De Heilige Geest drukte me op het hart om te gaan functioneren als een onderzeeër. Ondergedompeld zijn, verborgen zijn, het grootste deel van de tijd "onder water" zijn, en zo nu en dan, een "Up Periscope" moment hebben. Dit is een van die momenten.

En dus ga ik, op uitnodiging van Bridge Connector, met jullie delen wat ik heb geleerd. Dit is een "Up Periscope" moment en ik ga tips en trucs delen over Big Tech censuur en hoe je hun censuurnet kunt omzeilen.

Terwijl ik doorging met de HEER te vragen: "Wat wilt U dat ik van dit alles leer? Wat kan ik hieruit meenemen? Wat zegt U mij hierdoor?" Dit is wat Hij mij begon te openbaren.

Het internet kan vergeleken worden met de Boom van Kennis van Goed en Kwaad. Twintig jaar geleden, was het 85% "goede informatie-vruchten" en misschien 15% "slechte informatie-vruchten." Maar waar we nu staan, is dit: Ik denk dat het internet nu voor 85-90% uit "slecht informatief fruit" bestaat en slechts voor 10-15% uit "goed informatief fruit".

Wat was Zijn instructie aan mij? Om afstand te nemen van de Virtuele Boom van Kennis van Goed en Kwaad, en deze slechts voor een zeer beperkte, specifieke en korte tijd te gebruiken... en om veel meer tijd te besteden aan de Boom des Levens. De Boom des Levens in de Hof van Eden is de Torah, en het is Jeshua.

Hoe ziet dat eruit?

Het ziet er zo uit: veel minder tijd doorbrengen op de schermen en veel meer tijd in "face time" met YHVH en met Zijn volk. En ik heb het niet over Zoom-vergaderingen. Ik bedoel ECHTE "face time" met echte mensen, hen liefhebben en dienen.

Het ziet er zo uit: het UITzetten van de schermen om te ontsnappen aan het virtuele "net" dat is uitgeworpen om ons te vangen, ons te verstrikken en ons eraan te verslaven: de TV, de mobiele telefoon, de computer, de iPad, en de game-apparaten. Het betekent de "Oude School" weg inslaan, en andere dingen doen zoals:

*samen tijd doorbrengen in het woord met Jeshua
*tijd doorbrengen in gebed met Jeshua
*tijd besteden aan aanbidding van Jeshua (haal de muziek tevoorschijn en aanbid!)
*het gebruik van een "echte" bijbel in plaats van die op je mobiele telefoon
*een familie-bordspel-avond houden
*de tijd nemen om een goede vriend te bellen om bij te praten
*een familie of vriend bij u thuis uitnodigen voor een maaltijd en samenzijn
*vrijwilligerswerk doen om anderen in nood te helpen

Dus nu geef ik u de "Up Periscope" sectie van deze Nieuwsbrief. Ik bid dat het nuttig voor u zal zijn om te leren hoe u het IJzeren Gordijn van Big Tech censuur kunt ontwijken:

Van LifeSiteNews.com enkele feiten:

Ontsnappen aan Google:

https://lifefacts.lifesitenews.com/goodbye-google/

Big Tech v/s Vrijheid van meningsuiting:

https://lifefacts.lifesitenews.com/big-tech-vs-free-speech/

Bezoek Internet Privacy en Veiligheidsgoeroe, Rob Braxman

Het belangrijkste principe is dit: bescherm je identiteit online. Gebruik nooit je echte naam voor e-mailaccounts of om je aan te melden op websites. Houd je online identiteit anoniem en privé, zodat Big Tech geen "profiel" van je kan maken. Leer hier meer over van Rob Braxman, een meester in internetprivacy en -beveiliging:

https://www.youtube.com/c/BraxMe/videos

https://brax.me/

Ga van Facebook af! Facebook helpt Big Tech om de puntjes op de i te zetten van hun profiel van jou. Ze maken een index van je: ze krijgen foto's van je, (gezichtsherkenning), ze leren wie je vrienden zijn, en ze leren wat je gelooft en denkt. Het is één grote surveillance matrix! Sluit niet alleen je Facebook account af, maar VERWIJDER je account permanent!

https://www.facebook.com/help/224562897555674

Sociale Media Alternatieven voor Facebook:

http://Gab.com

https://mewe.com/

Stap van Google af! Als je een Gmail-account hebt, worden je e-mails gemonitord, in de gaten gehouden en zelfs gecensureerd. Ik had persoonlijk e-mails die ik niet kon versturen (telkens als de kop van de e-mail het had over de gevaren van het Coronavirus-vaccin of over verkiezingsfraude). Ik had ook e-mails die niet in mijn inbox terecht wilden komen - ze werden onderschept en geblokkeerd door Gmail/Google.

Het kost wat moeite om je account af te sluiten. Veel van de websites waar we naar toe gaan om zaken te doen kunnen gelinkt zijn aan je Gmail account, dus je moet voorbereidende stappen nemen voordat je je account sluit of verwijdert. Als u klaar bent, leest u hier hoe u uw Google-account kunt sluiten/verwijderen:

https://support.google.com/accounts/answer/32046?hl=en

Overweeg een particuliere, veilige, gecodeerde e-mailservice te nemen. Hier zijn twee goede die ik aanbeveel:

https://protonmail.com/

https://www.startmail.com/en/

Bescherm uw online identiteit! Hoe? Een van de belangrijkste manieren is het beschermen van uw IP-adres op alle apparaten die u gebruikt, inclusief laptop en mobiele telefoon! Gebruik een VPN-service, die uw IP-adres "verbergt": Hier zijn er verschillende die goed zijn en die je upload- of download- of streamingtijden niet "vertragen":

https://protonvpn.com/

https://protonvpn.com/

Virtual Shield VPN

https://virtualshield.com/deals/

Begrijp dat mobiele telefoons opsporingsapparaten zijn. Mobiele telefoons zijn een van de ergste manieren waarop we worden gemonitord, bewaakt en gevolgd. Al die gratis en handige apps die we gebruiken? Google maps, de Weer-apps, enz.? Ze traceren onze locatie en sturen die terug naar degenen die ons in de gaten houden. De kunstmatige intelligentie (AI) wordt steeds slimmer en indringender.

Onlangs had ik bijvoorbeeld een gesprek met een vriendin. Mijn vriendin zei dat ze op zoek was naar een baan en "SIRI" op mijn telefoon luisterde mee. Toen ze de volgende keer online ging, kreeg ze allerlei advertenties voor banen te zien. Tenzij we een “de-googled” telefoon aanschaffen (en die zijn er), kunnen we onze telefoons uitzetten als we ze niet gebruiken of ze in een zak van Faraday opbergen zodat we privacy hebben. De Faraday zak blokkeert volledig uw mobiele telefoon signaal wanneer je nodig hebt om "donker" te gaan. Hier is een goede die ik gebruik:

Missie Duisternis Faraday Zak

https://www.amazon.com/Mission-Darkness-Non-Window-Faraday-Phones/dp/B01A7MACL2/ref=sr_1_3?crid=1GHWR1NL09YVL&dchild=1&keywords=mission+darkness+faraday+bag&qid=1615073399&sprefix=mission+darknes%2Caps%2C302&sr=8-3

Geef Amazon uw bedrijf niet! Waarom niet? Big Tech is NIET neutraal. Onlangs onthulde Amazon hun ware ethiek en welke kant ze op leunen in de manier waarop ze met Parler omgingen. Parler is een conservatief social media alternatief voor Facebook. Amazon leverde de servers voor het Parler platform. Amazon gaf Parler slechts 24 uur van te voren aan en de-platformeerde hen vervolgens, waardoor ze feitelijk werden gesloten. Dit is zo slecht! Miljoenen conservatieve stemmen werden het zwijgen opgelegd.

Doe geen zaken met Amazon! Als je kunt, steun je lokale bedrijven en koop artikelen die je nodig hebt rechtstreeks bij een klein bedrijf in je eigen stad. Of bestel online bij andere verkopers. Als je toch bij Amazon moet bestellen, raad ik je aan om je Amazon Prime account op te zeggen en gewoon voor de verzending te betalen. Parler is nu bezig Amazon aan te klagen.

Gebruik geen Google Chrome! Gebruik in plaats daarvan een browser die je niet volgt. Ik raad aan:

https://brave.com/

https://www.torproject.org/

Ga zo veel mogelijk weg van YouTube! YouTube is één van de ergste overtreders voor het censureren van feiten en waarheid afkomstig van conservatieve en Christelijke bronnen.

Alternatieven voor YouTube:

https://Bitchute.com

https://Brighteon.com

https://rumble.com/

Gebruik de Google zoekmachine niet! Ze volgen al je online zoekopdrachten en de zoekresultaten geven je niet het "volledige beeld" van wat er is. Gebruik in plaats daarvan zoekmachines die je niet traceren en monitoren.

Alternatieven voor Google:

DuckDuckGo.com

StartPage.com

Het vergt wat denkwerk, planning en voorbereiding om uit het "net" te ontsnappen dat een strik en een val is geworden. Maar het kan gedaan worden. Je zult merken dat als je eemn tijd vrijkomt van zoveel schermtijd, dat je leven verrijkt zal worden met diepere relaties met familie, met vrienden, met je gemeenschap en het meest belangrijk, met Jeshua Zelf.