www.wimjongman.nl

(homepagina)


"Want het wezen van profetie is een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)

Quantum Computing en de vervulling van Bijbel Profetie

Door Britt Gillette - 18 juni 2021

()

In een blog post van mei onthulde Google hun nieuwe Quantum AI Campus en kondigde de intentie aan om een miljoen qubit, fouten-gecorrigeerde quantum computer te bouwen tegen 2029. Een maand later ging IBM een samenwerking aan met het Verenigd Koninkrijk voor een onderzoeksinitiatief van 300 miljoen dollar op het gebied van kwantumcomputing. Bedrijven over de hele wereld investeren in quantumcomputing en quantumcomputingtoepassingen. De reden is eenvoudig. Quantumcomputing belooft bijna elk gebied van menselijk streven vooruit te helpen - van traditionele industrieën zoals het bankwezen en de energiesector, tot nieuwe opkomende industrieën zoals machine learning en kunstmatige intelligentie.

Wat is een Quantum Computer?

Klassieke computers coderen informatie in bits, die worden weergegeven als enen en nullen. Kwantumcomputers coderen informatie in qubits, die worden weergegeven door de richtingsdraai van een elektron of de polarisatie van een foton. In tegenstelling tot klassieke computerbits kunnen qubits volgens de kwantummechanica in beide toestanden tegelijk bestaan. Dus in plaats van óf een één óf een nul weer te geven, kan een qubit beide tegelijk weergeven. Door qubits via quantumverstrengeling aan elkaar te koppelen, kunnen quantumcomputers de rekenkracht van de krachtigste klassieke supercomputers ter wereld exponentieel overtreffen. Een paar honderd qubits kunnen meer toestanden vertegenwoordigen dan er atomen in het heelal zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Waarom zou je dit belangrijk vinden? Zo'n computer zou zo krachtig zijn dat hij in een oogwenk de meest geavanceerde encryptiemethoden uit het klassieke computertijdperk zou kunnen kraken. Stelt u zich het militaire voordeel voor dat een natiestaat zou hebben ten opzichte van zijn concurrenten als zij quantumcomputing eerder zou ontwikkelen dan alle anderen. Het zou een overweldigend voordeel hebben. Als bedrijven openlijk discussiëren over de komst van doorbraken op het gebied van quantumcomputing, wat doen regeringen dan? De Verenigde Staten, China, de EU, Rusland, en anderen hebben veel meer middelen dan Google of IBM. Denk je dat ze bereid zullen zijn een paar honderd miljard uit te geven aan een crash-programma om de ontwikkeling te versnellen? Ik denk het wel. En een wapenwedloop in quantumcomputing creëert onzekerheid, wantrouwen en instabiliteit.

Welkom in het tijdperk van Cyberoorlogsvoering.

Denk eens aan de problemen en ongemakken die ontstaan door kortstondige onderbrekingen van internetdiensten of nutsvoorzieningen. Hoe lang kun je zonder internet, elektriciteit of water voordat een kleine ergernis verandert in een grote crisis? Denk maar aan de impact van twee recente ransomware-aanvallen - de ene op de Colonial pijplijn en de andere op vleesverwerker JBS. De aanval op de Colonial-pijpleiding vond plaats op een vrijdag. Tegen dinsdag zaten duizenden tankstations langs de oostkust van de Verenigde Staten volledig zonder benzine. JBS heeft de problemen verholpen voordat de consument te maken kreeg met een grootschalig tekort aan vlees. Maar wat als het dat niet had gedaan? JBS is goed voor meer dan 20% van de rundvlees- en varkensvleesproductie in de VS. Een langdurige stillegging van zijn activiteiten zou hebben geleid tot tekorten in heel Amerika.

In beide gevallen werd aangenomen dat criminele hackers de boosdoeners waren. Geen enkele nationale staat had een rol in de aanval. Hoe dan ook, de Colonial Pipeline en JBS ransomware-aanvallen tonen aan hoe kwetsbaar onze systemen zijn. Stel je voor wat er zou gebeuren in een volledige cyberoorlog. Wat zou er gebeuren als uw gemeenschap in één keer geen elektriciteit, water en riolering meer zou hebben? Wat als kruidenierswinkels wekenlang leeg zouden zijn? Het eindresultaat van een cyberoorlog tussen grootmachten zou absoluut verwoestend kunnen zijn.

Een nieuwe wereldorde

Als het gaat om de Derde Wereldoorlog of een ernstig militair conflict tussen grote wereldmachten, leven veel mensen met een vals gevoel van veiligheid. De conventionele wijsheid zegt dat de Derde Wereldoorlog zeker wereldwijde nucleaire vernietiging zal brengen. En daarom is elke leider op de planeet vastbesloten om dit koste wat kost te vermijden. Maar is dit waar? Helaas niet. De huidige wereldorde is gebaseerd op MAD. MAD is de angst voor totale vernietiging en het idee dat niemand een oorlog tussen twee kernmachten kan winnen. Al 70 jaar is dat het enige dat ons van de Derde Wereldoorlog heeft afgehouden. Maar MAD zal de vrede niet eeuwig bewaren. Het is gebaseerd op technologie. En die technologie staat op het punt verouderd te raken. Net als alle voorgaande militaire tijdperken, zal het tijdperk van MAD snel ten einde lopen.

Om te werken berust MAD op zekerheid. Een land moet er zeker van zijn dat het een nucleaire aanval kan uitvoeren als het bedreigd wordt. Anders zou een vijandelijk land de overhand kunnen krijgen in een scenario van een eerste aanval. Evenzo moet het vijandelijke land er zeker van zijn dat het een totale vernietiging tegemoet kan zien als het een eerste aanval lanceert. Deze zekerheid van "wederzijds verzekerde vernietiging" is wat de wereld ervan heeft weerhouden zichzelf te vernietigen gedurende meer dan zeven decennia.

Helaas zullen nieuwe technologieën deze onzekerheid weldra wegnemen. Zo zijn bijvoorbeeld nucleair bewapende onderzeeërs de ruggengraat van de nucleaire afschrikking van een natie. Eén enkele nucleair bewapende onderzeeër kan tientallen kernkoppen vervoeren die vele malen krachtiger zijn dan de bommen die op Hiroshima en Nagasaki werden afgeworpen. Dergelijke onderzeeërs patrouilleren in de uitgestrekte oceanen van de planeet, waar ze de ontdekking door vijandelijke naties ruimschoots kunnen ontwijken. Zij scheppen op zijn minst onzekerheid in de ogen van de vijand, die er nooit zeker van kan zijn dat hij in staat is elke dergelijke dreiging te ontwapenen.

Maar quantumcomputing zal dat veranderen. Het zal de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zoals kwantum-sensoren, versnellen. Met krachtige kwantum-sensoren kan een natie elke onderzeeër op de planeet opsporen. Eenmaal gedetecteerd, kunnen deze onderzeeërs worden uitgeschakeld met behulp van andere nieuwe technologieën. Kwantumcomputing zal bijvoorbeeld ook geavanceerde modellering van chemische reacties mogelijk maken. Dit zal van cruciaal belang blijken bij de ontwikkeling van moleculaire fabricage. Met moleculaire fabricage zou zelfs een kleine natie snel legioenen van kleine zwermende drones kunnen ontwikkelen die in staat zijn elk conventioneel wapen van vandaag te ontwapenen en te vernietigen. De eerste natie die geavanceerde kwantumcomputers ontwikkelt, heeft een streepje voor bij de ontwikkeling van deze nieuwe generatie technologieën. En als bedrijven openlijk praten over levensvatbare routekaarten voor deze technologieën, zijn de nationale staten nog dichter bij de ontwikkeling ervan als militaire toepassingen.

Waar we naar toe gaan

De opkomst van kwantumcomputing, kunstmatige intelligentie, dronezwermen en andere opkomende technologieën is een destabiliserende gebeurtenis. Samen zullen deze nieuwe technologieën de naoorlogse stabiliteit van MAD omverwerpen. Ze maken de Derde Wereldoorlog onvermijdelijk. Wanneer de oorlog eindigt, zal één natie de hele mensheid controleren. Die natie zal de leider zijn in de ontwikkeling van deze nieuwe militaire technologieën. Verbaast je dit? Dat zou niet zo moeten zijn. De Bijbel zegt dat een nieuwe wereldoorlog zeker is (Openbaring 6:4). Het vertelt ons ook dat één natie de aarde zal beheersen in de nasleep (Openbaring 13:7). Is dit gewoon toeval? Nee. Het is slechts één van de vele tekenen die wijzen op de spoedige wederkomst van Jezus Christus. Jezus zei dat wanneer je alle tekenen ziet samenkomen, Zijn komst nabij is (Lucas 21:28). Die tekenen zijn voor onze generatie aan het samenkomen. Dus maak gebruik van de weinige tijd die we nog hebben. Verspreid het Goede Nieuws en vertel anderen over Jezus. De tijd is kort. Jezus komt spoedig!

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, June 2021