www.wimjongman.nl

(homepagina)


Bill Gates: 'Germ Games' [Kiemspellen] nodig om je voor te bereiden op bioterroristische aanvallen

Door Jack Phillips - 5 november 2021

()

Microsoft-medeoprichter Bill Gates waarschuwde dinsdag dat internationale autoriteiten, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, actie moeten ondernemen tegen de dreiging van bioterrorisme en zei dat "[ziekte]kiemspellen" de beste manier is om het te voorkomen.

"Er is waarschijnlijk ongeveer een miljard per jaar nodig voor een pandemie-taskforce op het niveau van de WHO, die de surveillance doet en daadwerkelijk doet wat ik 'kiemspellen' noem, waarmee je oefent," aldus Gates tijdens een interview met de voorzitter van de Health Select Committee, Jeremy Hunt, voor de denktank Policy Exchange, volgens Sky News.

Germgames [kiemspellen] zijn wanneer overheidsinstanties en militairen scenario's van een pandemie oefenen.

Gates vroeg toen: "Je zegt, OK, en wat als een bioterrorist pokken naar 10 luchthavens brengt? Weet je, hoe zou de wereld daarop reageren?"

De op drie na rijkste persoon ter wereld merkte op dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tientallen miljarden zouden moeten uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling om zich voor te bereiden op een doemscenario.

"Er zijn natuurlijk veroorzaakte epidemieën en door bioterrorisme veroorzaakte epidemieën die zelfs veel erger kunnen zijn dan wat we vandaag hebben meegemaakt, en toch zou de vooruitgang in de medische wetenschap ons instrumenten moeten geven waarmee we, weet je, het veel beter kunnen doen," merkte Gates ook op.

Tijdens zijn interview met Hunt zei Gates ook dat er een "nieuwe manier" zou moeten zijn om vaccins te produceren die de overdracht van een virus beter kunnen stoppen. Ook dat zou wereldwijd onderzoek en ontwikkeling vereisen, zei hij.

"Weet je, we hebben geen vaccins die overdracht blokkeren. We kregen vaccins die je helpen met je gezondheid, maar ze verminderden de overdracht slechts in geringe mate," legde hij uit. "We hebben een nieuwe manier nodig om vaccins te maken."

"Het mooie is dat veel van het [onderzoek en ontwikkeling] dat we moeten doen om klaar te zijn voor de volgende pandemie dingen zijn als vaccins goedkoop maken, grote fabrieken hebben, de griep uitroeien, de verkoudheid uitroeien, vaccins maken tot een klein lapje dat je op je arm plakt, dingen die ongelooflijk nuttig zullen zijn, zelfs in de jaren dat we geen pandemieën hebben," zei Gates, zonder uit te wijden hoe het zou kunnen worden bereikt.

De opmerkingen van de miljardair komen nadat vorige maand werd onthuld dat het World Economic Forum, de Bill & Melinda Gates Foundation en het Johns Hopkins Center for Health Security in oktober 2019 een "pandemieoefening op hoog niveau" hebben georganiseerd, bekend als "Event 201", om een pandemie te simuleren.

De deelnemers aan het scenario kregen een gesimuleerde uitbraak van een "nieuw zoönotisch coronavirus" voorgeschoteld dat werd overgedragen van vleermuizen naar varkens naar mensen, waardoor een pandemie ontstond.

"De ziekte begint in varkenshouderijen in Brazilië, eerst rustig en langzaam, maar daarna begint ze zich sneller te verspreiden in zorgomgevingen," aldus het Event 201-scenario.

[Opmerking: U dacht misschien dat die vaccins wel een keer zouden ophouden? Zoals JD Farag opmerkte, ze willen een besturing die nu nog via de mobiel loopt in uw lichaam aanbrengen d.m.v. deze vaccins.]

Bron: Bill Gates: ‘Germ Games’ Needed to Prepare for Bioterrorist Attacks