www.wimjongman.nl

(homepagina)


Palestijnen denken echt dat ze het middelpunt van de wereld zijn

Elder of Ziyon - 6 januari 2022

De laatste peiling van het Palestijnse Centrum voor Beleids- en Enquêteonderzoek onder Palestijnen, die eind december werd vrijgegeven, bevat geen echte verrassingen in de antwoorden op vragen die ze elke keer stellen.

Er is nog steeds een meerderheid die gelooft dat terrorisme de beste manier is om een staat te bereiken, veel meer dan degenen die de voorkeur geven aan onderhandelingen.

Een nieuwe vraag brengt echter heel wat aan het licht.

Als reactie op het besluit van de Britse regering om Hamas als terroristische organisatie te bestempelen en het idee om Britse produkten te boycotten, verklaarde 49 % te geloven dat een dergelijke boycot doeltreffend zou zijn om de Britse regering te dwingen haar besluit in te trekken, terwijl 45 % denkt dat de boycot niet doeltreffend zou zijn. Het geloof in de doeltreffendheid van de boycot van Britse producten is hoger op de Westelijke Jordaanoever (52%) dan in de Gazastrook (45%), onder jongeren tussen 18 en 22 jaar (54%) dan onder 50-plussers (45%), in dorpen (57%) dan in vluchtelingenkampen en steden (respectievelijk 46% en 48%), en onder vrouwen (52%) dan onder mannen (47%).

Ten eerste heeft PCPSR niet eens gevraagd of men het ermee eens is dat Hamas een terreurgroep wordt genoemd. Er wordt verondersteld dat elke respondent het er niet mee eens is, ook al weten ze het tegendeel - ze zien Hamas-propaganda uit de eerste hand.

Maar bedenk eens dat de meesten die een mening gaven, van mening waren dat een Palestijnse boycot van de Britse goederen de Britten op andere gedachten zou brengen.

Hoeveel handel wordt er gedreven tussen het VK en de Palestijnse Autoriteit?

Volgens het Britse ministerie voor Internationale Handel bedroeg de totale Britse invoer uit de "bezette Palestijnse gebieden" 9 miljoen pond (12 miljoen dollar) in de vier kwartalen tot het einde van het tweede kwartaal van 2021.

De Palestijnen waren in die vier kwartalen de 184e grootste handelspartner van het VK, goed voor minder dan 0,1% van de totale Britse handel.

Het VK drijft meer handel met de Amerikaanse kleinere afgelegen eilanden, Laos, Vanuatu, St Kitts en Liechtenstein dan met de Palestijnen.

De jaarlijkse Palestijnse handel met het VK is minder waard dan twee uur handel tussen de VS en het VK.

Als de Palestijnen Groot-Brittannië zouden boycotten, zou niemand dat merken.

Na tientallen jaren enorme media-aandacht te hebben gekregen, denken de Palestijnen echt dat zij belangrijk zijn voor de wereld, en dat hun economische macht een grote mogendheid op de knieën kan krijgen.

Deze fantasiewereld waarin zij leven is nog een reden waarom vrede onmogelijk is. Zij geloven altijd dat zij de overhand hebben, en er zijn genoeg prominenten die doen alsof zij "solidair" met hen zijn, wat dat geloof nog versterkt. Dus waarom een compromis sluiten als zij ervan overtuigd zijn dat zij zonder meer zullen winnen?

Bron: Palestinians really think they are the center of the world ~ Elder Of Ziyon - Israel News