www.wimjongman.nl

(homepagina)


HET INAUGURATIE OMBUIGINGSPUNT: De profetische schipbreuk, het einde van Amerika, en het einde van het kerktijdperk.

Jeff - 20 januari 2021

Gegroet, broeders en zusters!

We zitten midden in een hevige en langdurige storm en wachten ongeduldig op redding. Terwijl we deze unieke koers in kaart brachten en deze wateren bevaren met behulp van de sterrenbeelden boven ons, wisten velen van ons dat we dicht bij de veilige haven waren, maar wie had de zijwind van deze huidige crisis, die de wereld nu overspoelt, kunnen voorzien?

In de loop van de jaren die aan dit top-moment voorafgingen, hebben we gewaarschuwd voor dreigend gevaar en een plotseling oordeel. En nu zijn we op zoek naar de gevolgen. De spreekwoordelijke ijsberg ligt vlak voor ons.

Terwijl sommigen overboord gaan en dromen van creatieve reddingsplannen met politieke, wetenschappelijke of militaire middelen, verdrinken anderen in ontkenning en dromen ze van een betere toekomst aan boord van een schip dat bestemd is voor onomkeerbare wrakstukken en rampen.

Ondertussen onderbreekt het de Kapitein en de Commandant aan een realiteitscheck:

... want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden. (Matt. 7:13-14, HSV).

Zoals besproken in de video, zijn er twee banen die de brede weg naar de vernietiging leiden (bijvoorbeeld: de ideologie van de Sadduceeën vs. de Farizeeërs; de Liberalen vs. de Conservatieven; de Wettischen vs. de Wettelozen).

Omgekeerd is er maar één smalle weg die leidt naar het eeuwige leven: Jezus is de nauwe poort, en Hij is de smalle weg:

Jezus zegt tegen hem: 'Ik BEN de weg, en de waarheid, en het leven, niemand komt tot de Vader, dan door Mij' (Johannes 14:6, HSV).

Nu is het meer dan ooit tijd voor het Lichaam van Christus om de aandacht uitsluitend te richten op de Auteur en Volvoerder van onze verlossing (Hebreeën 12:2). Er is eenvoudigweg geen ander alternatief.

Zoals besproken in de video, de climax-einde van het boek Handelingen is een profetisch sjabloon en een voorproefje van de laatste momenten van het kerktijdperk. Het schip dat ons zo ver heeft gebracht kan veel dingen voorstellen die aards en omkoopbaar zijn, maar één ding is zeker: dit schip is niet ons thuis, en het is voorbestemd om te breken en te versplinteren zonder dat het kan worden gerepareerd.

Let daarom op. Leun niet op eigen begrip, zoek geen andere reddingsboot en maak je klaar om in een oogwenk, in een twinkeling van het oog, uit Egypte te worden gevlogen, BIJ DE LAATSTE BAZUIN. Maak het je hier niet gemakkelijk, en maak geen plannen om het schip te bergen. Het gaat snel achteruit.

Vergeet niet dat alles niet verloren is. Als je al op Christus hebt vertrouwd en je bent een lid van zijn lichaam, dan hoef je je geen seconde zorgen te maken over het verlies van je redding. Het Woord van God is glashelder: hoewel het schip een totaal verlies zal zijn, zal geen enkele ziel aan boord verloren gaan - iedereen zal aankomen in de veilige haven wanneer het tijd is om het schip te verlaten (Handelingen 27:22, 24, 34, 37, 44; vgl. Joh. 6:37-40; 21:11; Openb. 3:10; 18:4).

Vrijgegeven artikelen:

Gary: "De hoer en het beest. Twee banen, één weg.

Jim: "Handelingen 27 en het einde van het kerkelijk tijdperk."

Aanvullende middelen:

Pastor Tommy Nelson, Denton Bible Church, Preek over Handelingen 27 getiteld, "Certain People in an Uncertain World" (07/23/2017)

Hymne waarnaar dominee Nelson tegen het einde van zijn preek verwees: William C. Martin (1864-1914), "My Anchor Holds"...

Refrein:

En het houdt, mijn anker houdt:
Blaas op je wildst, dan, O storm,
Op mijn schip zo klein en broos;
Door zijn genade zal ik niet falen,
Want mijn anker houdt, mijn anker houdt.

Deze hoop hebben wij als een anker voor de ziel, dat vast en onwrikbaar is en reikt tot in het binnenste heiligdom, achter het voorhangsel. (Hebreeën 6:19, HSV).

Bron: INAUGURATION INFLECTION POINT: The Prophetic Shipwreck, End of America, and End of the Church Age - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates