www.wimjongman.nl

(homepagina)


Is de volgende grote pandemie al begonnen? Een nieuwe "Geheimzinnige ziekte" in India doodt tientallen mensen

1 september 2021 - door Michael Snyder

Velen hebben in theoretische termen gesproken over "de volgende pandemie", maar zou het mogelijk kunnen zijn dat die er al is? De media in de Verenigde Staten hebben het nog niet over de uitbraak van een zeer alarmerende "mysterieuze ziekte" in India, maar als deze zich blijft verspreiden zal dat spoedig gebeuren. Tientallen zijn al dood, en het dodental blijft maar stijgen. De hoogste gezondheidsautoriteiten in India houden vol dat er geen reden tot paniek is, maar dat is wat de Chinese autoriteiten ons aan het begin van de COVID-pandemie ook vertelden. Er is nog zoveel dat we niet weten over deze uitbraak, maar in dit artikel ga ik met jullie delen wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken.

Tot nu toe zijn alle gemelde gevallen afkomstig uit de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. Het volgende komt van een Britse nieuwsbron:

Een mysterieuze ziekte verspreidt zich snel door een noordelijke deelstaat van India en doodt tientallen kinderen en volwassenen.

Terwijl het land langzaam herstelt van een dodelijke tweede golf van het coronavirus, hebben de sterfgevallen in Uttar Pradesh paniek gezaaid onder ziekenhuisartsen.

Firozabad lijkt het epicentrum van de uitbraak te zijn, en het treft vooral kinderen:

De situatie is alarmerend in Firozabad. Er staan lange rijen ouders met jammerende kinderen voor de apotheken en ziekenhuizen. Velen willen dat hun kinderen worden opgenomen.

Het districtsziekenhuis leek overrompeld, wat doet denken aan de paniek buiten de medische centra tijdens de tweede golf van Covid. Maar deze keer zijn het vooral kinderen die getroffen zijn, die aan de punt van de sari van hun moeders trekken, branden van de koorts en huilen van de pijn.

Deze ouders zijn in een race tegen de klok, want de kinderen sterven in een duizelingwekkend tempo.

Een jonge moeder genaamd Ruby was wanhopig op zoek naar iemand om haar twee maanden oude dochter te helpen toen een verslaggever haar tegenkwam:

Een van hen, Ruby, liep rond met haar twee maanden oude dochter Komal, op zoek naar hulp. De baby was aan het schuimbekken. Ruby zei dat het meisje met de minuut zwakker werd. "Haar aantal bloedplaatjes is laag, maar het ziekenhuis wil nog een test doen. Ik wil alleen dat ze wordt opgenomen, maar niemand luistert," huilde ze.

De meeste ouders waren gewapend met paracetamol, vitaminepillen en hydraterende oplossingen.

Minstens 50 van hen sloten zich rond het team van ThePrint en smeekten om hulp. "Ze vragen ons om geduldig in de rij te gaan staan terwijl onze kinderen sterven. Sommigen van ons wordt gevraagd naar privé-instellingen te gaan. Dit is mishandeling," zei een van hen.

Kunt u zich voorstellen hoe u zich zou voelen als u in de positie van die moeder was?

Ik heb geprobeerd te achterhalen hoeveel mensen er tot nu toe precies zijn gestorven.

Eén bericht dat ik tegenkwam zei dat er al 45 kinderen en 8 volwassenen aan de mysterieuze ziekte waren overleden...

Volgens de lokale media zijn er 53 mensen overleden, waaronder 45 kinderen. Op donderdag waren 186 mensen (vooral kinderen) in het ziekenhuis opgenomen, waarbij velen aan hoge koorts leden.

Yogi Adityanath, het staatshoofd van Uttar Pradesh, bezocht dinsdag het ziekenhuis in het district Firozabad en heeft nu een onderzoek ingesteld om de sterfgevallen en de redenen achter de verspreiding van deze mysterieuze ziekte te onderzoeken.

Maar dat blijkt oude informatie te zijn, want toen kwam ik een bericht tegen dat aangaf dat het dodental was opgelopen tot 56:

Ten minste 56 mensen, waarvan de meesten kinderen, zijn overleden na een mysterieuze koortsuitbraak in Uttar Pradesh, een deelstaat in Noord-India. De nog niet vastgestelde aandoening heeft symptomen zoals hoge koorts, gewrichtspijnen, hoofdpijn, uitdroging en misselijkheid, alsook enkele gevallen van uitslag over de bovenste en onderste ledematen.

Volgens een bericht van de Times of India zijn er nu ten minste 70 gestorven, en tegen de tijd dat u dit artikel leest, zal het dodental vrijwel zeker nog hoger liggen.

Alle slachtoffers worden getest op COVID, en tot nu toe is er "geen verband gevonden tussen de twee ziekten".

Dus dat is zo goed als uitgesloten.

Sommige deskundigen suggereren dat knokkelkoorts of Japanse encefalitis de oorzaak zouden kunnen zijn van deze uitbraak, maar anderen wijzen die theorieën van de hand omdat de ernst van deze uitbraak erop lijkt te wijzen dat deze "mysterieuze ziekte" iets geheel nieuws is.

Uitbraken van knokkelkoorts en Japanse encefalitis komen vrij vaak voor en zijn vrij gemakkelijk te behandelen.

Maar in dit geval worden de ziekenhuizen in Uttar Pradesh overspoeld, en veel kinderen "sterven zeer snel":

De mysterieuze ziekte vormt een bijzondere belasting voor de ziekenhuizen in de stad Firozabad.

Neeta Kulshrestha, de hoogste gezondheidsambtenaar van het district Firozabad, zei: "De patiënten, vooral kinderen, in ziekenhuizen sterven erg snel".

Laten we dus even de tijd nemen om te bekijken wat we weten.

Het gaat om een "mysterieuze ziekte" die de deskundigen in verwarring brengt, het lijkt een zeer hoog sterftecijfer te hebben, en het veroorzaakt zweren op de huid "over de bovenste en onderste ledematen."

Dat lijkt zeker op een heleboel zaken.

Laten we hopen dat deze nieuwe mysterieuze ziekte onder controle kan worden gebracht, want we willen absoluut niet dat er nog meer kinderen sterven.

Een vader heeft tragisch genoeg al drie van zijn kinderen verloren:

Sarvesh Kumar ziet er te moe uit om te rouwen. Hij heeft vorige week drie van zijn vijf kinderen begraven - allemaal verloren aan een "mysterieuze" virale koorts die Firozabad heeft geteisterd en 39 doden heeft achtergelaten, onder wie 32 kinderen.

De arbeider staarde wezenloos voor zich uit terwijl hij vertelde over de dood van Akash, 3, Ramu, 7, en Mohini, 10. Hij vertelde aan ThePrint: "Het districtsziekenhuis weigerde Ramu op te nemen, ook al smeekte ik hen dat te doen. Ik wist dat mijn zoon erg ziek was. Maar ze vroegen me hem naar Agra te brengen. Ramu stierf onderweg, op mijn schoot. En toen ik terugkeerde naar het ziekenhuis nadat ik hem had begraven, was mijn Mohini ook verdwenen." Zo was dus ook Akash.

Of het nu nu gebeurt of later, we weten dat het onvermijdelijk is dat er meer pandemieën komen.

We willen alleen dat die pandemieën zo lang mogelijk uitgesteld worden.

Onze wereld heeft de afgelopen jaren al zoveel meegemaakt.

Kunt u zich voorstellen hoe onze samenleving eruit zou zien als er plotseling weer een grote pandemie over de wereld zou razen?

We balanceren op de rand van het onvoorstelbare, en er is niet veel voor nodig om ons over de rand te duwen.

Bron: Has The Next Major Pandemic Already Started? A New “Mystery Illness” In India Is Killing Dozens Of People | End Of The American Dream