www.wimjongman.nl

(homepagina)


Gevaarlijke nieuwe pestilentiëen breken uit over de hele wereld

8 februari 2021 - door Michael Snyder

()

Heb je gehoord over de uitbraak van de nieuwe "mysterie-ziekte" in Tanzania? Hoe zit het met de alarmerende nieuwe uitbraak in Congo? Nieuwe ontwikkelingen in Zuid-Afrika halen ook de krantenkoppen over de hele wereld. Ondanks al onze geavanceerde technologie blijft de mensheid uiterst kwetsbaar voor uitbraken van ziekten, en velen geloven dat de COVID-pandemie nog maar het begin is. Overal ter wereld worden in laboratoria voortdurend nieuwe angstaanjagende virussen gemaakt, en het is onvermijdelijk dat er meer "ongelukken" gebeuren waardoor er in de toekomst meer van deze virussen vrijkomen. Zoals we hebben gezien, kan één enkel virus zich snel over de hele wereld verspreiden, en het is slechts een kwestie van tijd voordat er een pandemie uitbreekt die tientallen miljoenen mensen zal uitroeien.

Dit is een belangrijk onderwerp voor mij, en daarom houd ik het nieuws voortdurend in de gaten voor nieuwe ziekte-situaties die de kop kunnen opsteken. Onnodig te zeggen dat toen er nieuwsberichten verschenen over een nieuwe "mysterieuze ziekte" in Tanzania, dat dit zeker mijn aandacht trok:

Een mysterieuze ziekte die patiënten bloed doet braken, heeft in Tanzania aan minstens 15 mensen het leven gekost, aldus ambtenaren.

Meer dan 50 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen in het zuiden van het land als gevolg van de niet-geïdentificeerde aandoening die ook misselijkheid veroorzaakt bij de patiënten. De autoriteiten in Tanzania weten niet wat de oorzaak is dat mensen bloed overgeven en dood neervallen. Maar ze hebben wel de arts die deze uitbraak als eerste meldde geschorst wegens "paniek zaaien"...

Tanzania heeft een arts geschorst die meldde dat een mysterieuze ziekte 15 mensen in het land het leven had gekost en mensen bloed deed overgeven.

Felista Kisandu, de hoofdgeneesheer van het district Chunya, had beschreven hoe patiënten "bloed braken en stierven als ze te laat in het ziekenhuis aankwamen", en dat in een onverklaarbare ziektegolf die meer dan 50 mensen zou hebben getroffen.

Op dit moment houden de autoriteiten vol dat er geen grotere uitbraak zal zijn, maar natuurlijk wil Tanzania ons ook doen geloven dat COVID niet bestaat in hun land, terwijl er een enorme hoeveelheid bewijs is van het tegendeel.

Tot dusver lijkt deze nieuwe mysterieuze ziekte niet te lijken op het soort dodelijke pandemie dat ik in mijn laatste boek heb beschreven, maar we zullen de situatie in de gaten blijven houden. Ondertussen maakt een nieuwe Ebola uitbraak in Congo ons enorm ongerust:

Gezondheidsfunctionarissen in Congo hebben zondag een nieuwe ebola-uitbraak in het oosten van het land bevestigd, de vierde in minder dan drie jaar. Op 3 februari overleed een vrouw in de stad Butembo in de provincie Noord-Kivu, maakte minister van Volksgezondheid Eteni Longondo bekend.

De vrouw uit het nabijgelegen dorp Biena voelde zich al een paar dagen ziek voordat ze in een kliniek daar werd getest. Ze ging vervolgens naar een ziekenhuis in Butembo, maar overleed voordat ze de resultaten had ontvangen. De regering is begonnen met het opsporen van iedereen die met haar in contact is geweest om te proberen "de epidemie zo snel mogelijk uit te roeien", aldus Longondo.

Het goede nieuws is dat het niet gemakkelijk is ebola van de ene op de andere persoon over te brengen. Maar ebola kan natuurlijk op elk moment muteren. Over mutaties gesproken, het aantal gevallen van "SUPER COVID" in de Verenigde Staten lijkt "ongeveer elke 10 dagen zich te verdubbelen":

Gevallen van de 'super COVID'-variant die in het Verenigd Koninkrijk is ontstaan, verspreiden zich snel over de Verenigde Staten, beweert een nieuwe studie.

Onderzoekers schatten dat de variant, bekend als B 1.1.7., tussen 35 procent en 45 procent besmettelijker is dan varianten die eerder in de pandemie zijn gezien.

Vanwege het besmettelijker karakter van de variant lijkt het aantal besmettingen in de VS zich ongeveer elke 10 dagen te verdubbelen.

Sommige gezondheidsdeskundigen denken dat dit de grootste COVID-golf zal veroorzaken die we tot nu toe hebben gezien, maar anderen betwisten die bewering.

Nog zorgwekkender is de COVID-variant die uit Zuid-Afrika is opgedoken. Op dit moment zijn er bevestigde gevallen van die variant in drie verschillende staten:

De Zuid-Afrikaanse coronavirusvariant is geïdentificeerd in Virginia, de derde staat die een geval van de B.1.351 variant heeft gemeld, volgens gegevens van 7 februari van de CDC. Maryland en South Carolina hebben ook gevallen van de variant gemeld, wat het totaal in het land op zes bekende gevallen brengt.

Een van de redenen waarom de Zuid-Afrikaanse variant zo veel zorgen baart, is dat vaccins er weinig tegen lijken te kunnen helpen.

Zuid-Afrika heeft zojuist zijn hele vaccinatiecampagne opgeschort nadat de resultaten van een schokkende nieuwe studie waren vrijgegeven...

>Zuid-Afrika heeft zondag zijn vaccinatiecampagne tegen COVID-19 opgeschort nadat een nieuwe studie had aangetoond dat het vaccin van AstraZeneca minder doeltreffend is tegen een variant van het virus dat in het land wordt aangetroffen.

De Wereldgezondheidsorganisatie houdt maandag een vergadering over de laatste ontwikkeling in Zuid-Afrika.

Als de Zuid-Afrikaanse variant over de hele planeet dominant wordt, zal dat een complete en volslagen nachtmerrie zijn voor de mondiale gezondheidsautoriteiten.

En er wordt ons verteld dat COVID de komende jaren zal blijven muteren. Deze ziekte zal niet uitgeroeid kunnen worden en zelfs de Wall Street Journal geeft toe dat dit virus nog tientallen jaren kan voortbestaan...

Overheden en bedrijven accepteren steeds meer waar epidemiologen al lang voor waarschuwen: De ziekteverwekker zal nog jaren of zelfs tientallen jaren circuleren en de samenleving zal met Covid-19 moeten coëxisteren, net als met andere endemische ziekten zoals griep, mazelen en HIV.

Dus degenen die verwachtten dat hun leven "weer normaal" zal worden, zullen diep teleurgesteld worden. Thomas Frieden, de voormalige directeur van de CDC, zegt dat "we tot de acceptatiefase moeten komen, dat ons leven niet meer hetzelfde zal zijn":

Het gemak waarmee het coronavirus zich verspreidt, de opkomst van nieuwe varianten en de slechte toegang tot vaccins in grote delen van de wereld betekenen dat Covid-19 kan verschuiven van een pandemische ziekte naar een endemische ziekte, wat blijvende veranderingen in persoonlijk en maatschappelijk gedrag met zich meebrengt, zeggen epidemiologen.
"Als we door de vijf fasen van rouw gaan, moeten we tot de acceptatiefase komen dat ons leven niet meer hetzelfde zal zijn," zei Thomas Frieden, voormalig directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. "Ik denk niet dat de wereld echt heeft begrepen dat dit veranderingen op lange termijn zijn."

Maar wat Frieden en andere deskundigen zich niet schijnen te realiseren, is dat deze COVID-pandemie geen 'worst case scenario' is.

Er komen onvermijdelijk pandemieën die veel en veel erger zijn, en die tientallen miljoenen mensen zullen uitroeien.

We zijn nu een tijdperk van dodelijke pandemieën binnengetreden, en de samenleving zal daardoor volledig op zijn kop worden gezet.

Bron: Dangerous New Pestilences Are Breaking Out All Over The Globe | End Of The American Dream