www.wimjongman.nl

(homepagina)


Als je gelooft dat het leven "wel weer normaal" wordt, dan heb je een fundamenteel misverstand over de tijd waarin we leven

19 februari 2021 - door Michael Snyder

Ondanks alle gekte die er gaande is, proberen veel geleerden ons ervan te overtuigen dat het leven snel "weer normaal" zal worden, en dat de mooie dagen voor de deur staan. Zij vertellen ons dit ondanks het feit dat de staat Texas deze week in elkaar is gestort, de echte economie blijft imploderen, de werkloosheidscijfers blijven stijgen, en er elke nacht burgerlijke onrust in onze (Amerikaanse) straten blijft woeden, en onze hele planeet nog instabieler blijft worden. Degenen die geloven dat er weer mooie dagen aanbreken, hebben een fundamenteel misverstand over de tijd waarin wij leven. Dit is niet een periode waarin Amerika "weer beter gaat worden". Integendeel, dit is een tijd waarin Amerika nog dieper in "de perfecte storm" terecht zal komen.

Een van de redenen waarom zovelen ter linkerzijde zich nu optimistisch voelen is omdat de COVID-pandemie lijkt af te nemen:

Volgens een CNN-analyse over gegevens van de Johns Hopkins Universiteit, zijn er in de VS 29% minder nieuwe gevallen van Covid-19 in vergelijking met vorige week rond deze tijd, de sterkste daling die de VS in één week tijdens de pandemie heeft gezien.

Er zijn verbeteringen tot stand gebracht. Tijdens een briefing op het Witte Huis vrijdag zei de directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, Dr. Rochelle Walensky, dat de VS een daling gedurende vijf weken blijft zien, waarbij het zevendaags-gemiddelde van het aantal gevallen met 69% is gedaald sinds het hoogtepunt op 11 januari.

Ons wordt verteld dat als de aantallen zo blijven dalen, er binnenkort geen maskers, sociale afstand en andere beperkende maatregelen meer nodig zullen zijn.

James Hamblin zegt zelfs dat er een mogelijkheid is dat "het leven van voor de pandemie zal terugkeren nog voor de zomer is aangebroken":

>Als dit alles waar is, zou dat betekenen dat veel aspecten van het leven van voor de pandemie nog voor de zomer zullen terugkeren. Omdat de aantallen gevallen het lokale beleid bepalen, zou een groot deel van het land binnenkort reden kunnen hebben om veel of zelfs de meeste beperkingen op afstand houden, verspreiding en de mondkapjes op te heffen. In scholen, kerken en restaurants kunnen de normen van voor de pandemie terugkeren. Sport, theater en culturele evenementen kunnen worden hervat. Mensen kunnen reizen en binnenshuis dansen en grootouders omhelzen, hun eigen grootouders of die van anderen. In het grootste deel van de VS zou de zomer ... "normaal" kunnen aanvoelen.

Maar is deze pandemie echt voorbij, of is het gewoon de overgang naar een nieuw hoofdstuk?

Volgens de Daily Mail verdubbelt het aantal bevestigde gevallen van "Super-COVID" in de Verenigde Staten zich nu elke 10 dagen:

Er zijn nu meer dan 1600 gevallen van de Britse B117 'super-covid'-variant in de VS - volgens een analyse van DailyMail.com. Het aantal gevallen verdubbelt ongeveer elke 10 dagen, volgens een recente studie van het Scripps Research Institute.

De 'super-covid'-gevallen zijn geëxplodeerd in twee staten die de pandemie op tegengestelde wijze benaderden: Californië, dat een van de strengste lockdowns van het land heeft gehad, en Florida, dat nooit een maskerplicht heeft gehad.

Het aantal gevallen van de variant die 70 procent besmettelijker is, is in Florida geëxplodeerd tot 433, in minder dan een maand sinds het eerste geval daar werd ontdekt.

Veel deskundigen maken zich natuurlijk veel meer zorgen over de nieuwe COVID-varianten die zijn opgedoken in Brazilië en Zuid-Afrika. Beide varianten zijn nu ook in de VS opgedoken, en we weten al dat de huidige vaccins niet erg goed werken tegen de Zuid-Afrikaanse variant.

Ondertussen blijft de Amerikaanse economie voor onze ogen afbrokkelen.

Donderdag hoorden we dat 861.000 Amerikanen vorige week een nieuwe aanvraag indienden voor een werkloosheidsuitkering:

Vorige week stegen de eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen tot 861.000, ondanks het feit dat meer staten en steden de beperkende maatregelen voor bedrijven ophieven door een daling van het aantal gevallen van het coronavirus. Economen hadden voor de week eindigend op 13 februari ongeveer 773.000 eerste aanvragen voorspeld. De gegevens voor de voorgaande week werden naar boven bijgesteld van 793.000 naar 848.000.

De werkloosheidsclaims liggen al bijna een jaar op een catastrofaal niveau, en nu beginnen ze opnieuw de hoogte in te schieten.

We hebben ook net vernomen dat maar liefst 92 procent van alle restaurants in New York City "hun huur in december niet konden betalen":

Een nieuw rapport van de NYC Hospitality Alliance toont de extreme financiële problemen waarmee restaurants in New York City worden geconfronteerd, aangezien 92% van de restaurants in de stad niet in staat waren hun huur te betalen in december.

Het aantal is gestaag verslechterd gedurende de pandemie, van 80% van de restaurants in juni 2020 die de huur niet konden betalen.

92 procent

Dat is niet hoe een "recessie" eruit ziet.

De waarheid is dat we ons in een economische depressie bevinden, en het einde is nog niet in zicht.

Tegelijkertijd worden gemeenschappen overal in de VS nog steeds geteisterd door burgerlijke onrust en criminaliteit.

In steden als Seattle zijn gewelddadige protesten en rellen inmiddels aan de orde van de dag. Maar het meeste geweld dat we zien is ouderwetse misdaad. Uit een studie blijkt dat het aantal moorden in de grote steden van de VS vorig jaar met gemiddeld 30% is gestegen, en de chaos heeft zich in 2021 voortgezet.

Bovendien blijft onze hele planeet zich op zeer ongewone wijze gedragen.

Vrijdagochtend was er bijvoorbeeld een aardbeving van 4,2 magnitude in Oklahoma...

Een aardbeving met een kracht van 4,2 heeft vrijdagochtend Oklahoma en Kansas door elkaar geschud, meldt de U.S. Geological Survey:

De 4,3-mijl diepe beving trof de buurt van Manchester, Oklahoma, om 7:56 uur CST, volgens de USGS. Manchester ligt in het noorden van Oklahoma, vlakbij de grens van de staat met Kansas.

Het is niet normaal om aardbevingen van die omvang te zien in het midden van het land, maar we gaan natuurlijk een tijd tegemoet waarin alle oude regels niet meer gelden.

Eerder deze maand schreef ik een artikel over hoe vulkanen langs de hele Ring van Vuur zijn "begonnen af te gaan als voetzoekers". Ik geloof dat we een tijd zijn ingegaan waarin natuurrampen steeds vaker zullen voorkomen en steeds krachtiger zullen worden, en ondanks al onze geavanceerde technologie zijn we buitengewoon kwetsbaar.

Kijk maar naar wat er net gebeurde in Texas. Een enkele golf van koud weer stortte de staat in een nachtmerrie-scenario.

Als koud weer al zoveel chaos kan veroorzaken in Texas, wat zou een veel ernstiger noodtoestand op lange termijn dan betekenen voor onze hele natie?

De gebeurtenissen van de afgelopen week moeten ons allen wakker schudden, want de weg die voor ons ligt zal er zeker niet gemakkelijker op worden.

Bron: If You Believe Life Will "Return To Normal", You Have A Fundamental Misunderstanding Of The Times In Which We Live | End Of The American Dream