www.wimjongman.nl

(homepagina)


Christenen het meest vervolgd in de wereld

21 april 2021 door E.J. Bron

In één op de drie landen op Aarde is sprake van religieuze vervolging.

In 62 van de 192 landen is sprake van schendingen van de religievrijheid. Vooral christenen zijn daarvan de dupe: ze zijn de wereldwijd meest vervolgde geloofsgemeenschap.

Het islamitisch geweld maakte van de Sub-Sahara de dodelijkste regio voor christenen. Dat schrijft “Open Doors”, de sinds 1955 bestaande hulporganisatie op haar website. Volgens de “Wereldvervolgingsindex 2021” worden op dit moment in de 50 onderzochte landen ongeveer 309 miljoen christenen in zeer hoge tot extreme mate blootgesteld aan vervolging. Op de eerste plaats van deze voor de gedupeerden dodelijke ranglijst staat de dictatuur van Kim Jong-un in Noord-Korea. Wie door de beulen van Kim ontmaskerd wordt als christen, komt of in een arbeidskamp terecht of wordt ter plaatse vermoord. Daarom is het nauwelijks verwonderlijk dat het aantal christenen in Noord-Korea inmiddels naar minder dan een half miljoen (op een totale bevolking van bijna 26 miljoen mensen) is gedaald.

Op de volgende plaatsen zijn eerst uitsluitend landen te vinden, waarin de koran het leven van de mensen bepaalt en beheerst. Afghanistan, Somalië, Libië, Pakistan, Eritrea, Jemen, Iran en Nigeria vervolgen, verdrijven en vermoorden christenen met toestemming of zelfs in opdracht van de desbetreffende regeringen. Hun aantal is in de meeste van de hier genoemde landen daarom ook uiterst gering – met één uitzondering.

Nigeria bewijst dat zelfs religieuze meerderheden niet voor vervolging door fanatieke aanhangers van een minderheid beschermd zijn. Van de bijna 210 miljoen mensen in het land zijn ongeveer 100 miljoen christen en 95 miljoen islamitisch. President Muhammadu Buhari stimuleert echter de christenvervolging in het land en benoemt overwegend moslims uit het noorden in bepaalde, beslissende functies, waaronder veiligheidsorganen zoals het leger, de politie, de immigratieautoriteit, de diplomatieke veiligheidsdienst (DSS), de douane, de burgerbescherming, het gevangeniswezen. De activiteiten van “islamistisch” gemotiveerde terreurgroepen zoals Boko Haram, de Fulani-strijders of de splintergroepering “Islamitische Staat in de provincie West-Afrika” (ISWAP) worden door de regering niet bestreden.

Bron:

freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)