www.wimjongman.nl

(homepagina)


Er komt een krachtmeting!

Door Carolyn Hyde - 28 oktober 2021

 

>Gezicht op de berg Karmel in het noorden van Israël (Foto: Oriaaaass/Wikimedia Commons)

Toen Achab Elia ervan beschuldigde de oorzaak te zijn van rampspoed in Israël, nam Elia deze leugen niet in ontvangst, maar confronteerde Achab met de waarheid in 1 Koningen 18:18. "Ik heb Israël geen ramp gebracht, maar u en uw vaders huis wel, omdat u de geboden van de Heer hebt verlaten en de Baäls hebt gevolgd."

Daarop zei Elia tegen de koning om "orders te sturen en heel Israël bij mij te verzamelen op de berg Karmel, samen met 450 profeten van Baäl en vierhonderd profeten van de Asjera, die eten aan de tafel van Jezebel." Sommigen beschouwen dit misschien als dwaasheid of roekeloos gedrag van Elia's kant, maar deze daad van chutzpah was een signaal aan de machten van het kwaad dat de G-d die in Elia woont er genoeg van had!

Terwijl ik bad in dit beroemde verhaal, voelde ik de Heer zeggen dat deze Bijbelse krachtmeting nu aan ons werd gegeven als een model van niet-naleving dat vandaag enorm relevant is.

Toen ik Jen Psaki de gevaccineerden als "gemerkte mensen" hoorde bestempelen, maakte dit een diepe bedroefdheid in mijn binnenste los en ik voelde Adonai zeggen dat Elia's confrontatie met de boze koning en koningin van Israël een heilig zaadje was dat nu in ons midden ontkiemt.

Ja, er komt inderdaad weer een krachtmeting in Israël! Maar deze zal plaatsvinden in de harten van individuen uit vele naties, stammen en tongen die, één voor één, de handen ineen zullen slaan met andere apart gezette mensen die verlangen naar de Verlosser van Israël om Zijn vuur uit de Hemel uit te storten. We zijn net begonnen met het binnengaan van dat soort dagen...

Carolyn Margolin-Hyde groeide op in een orthodox-joodse synagoge in de buurt van Chicago. Zij studeerde af aan de Universiteit van Illinois en als verpleegster werkte zij vele jaren in de verpleegkunde. Na Aliyah te hebben gemaakt, diende Carolyn als aanbiddingsleider in K'tsir Asher, De Oogst van Asher Gemeente, in Akko, en leidde vervolgens de aanbidding in Kehilat Poriya, een gemeente in de buurt van Tiberius.

Bron: There's gonna be a showdown! » Kehila News Israel