www.wimjongman.nl

(homepagina)


Waarom ik op hoog alert sta tijdens de maand september

6 september 2021 - door Michael Snyder

()

In deze onrustige tijden loont het om waakzaam te zijn, want wereldwijde gebeurtenissen bewegen zich in een tempo dat absoluut adembenemend is. Maar ik zal tijdens de maand september in een hogere staat van alertheid verkeren dan gewoonlijk, en ik zal in dit artikel uitleggen waarom. Veel mensen begrijpen instinctief dat de zaken een zeer slechte wending nemen, en de verkoop bij noodvoedselbedrijven is de laatste maanden door het dak gegaan. Helaas begrijpt de overgrote meerderheid van degenen die zich koortsachtig voorbereiden niet het grotere plaatje, en dat is een van de redenen waarom ik mijn nieuwe boek heb geschreven. Ik wil dat de mensen begrijpen waar we staan in de geschiedenis en de extreem chaotische tijden die snel naderen. De Bijbel heeft enorm veel te zeggen over de periode die we gewoonlijk "de eindtijd" of "de laatste dagen" noemen, en ik geloof dat het niet lang meer zal duren voordat God op een aantal behoorlijk buitengewone manieren begint in te grijpen in de aangelegenheden van de mensheid.

Natuurlijk grijpt God nu al veel meer in onze zaken in dan de meeste mensen zich realiseren.

Laat me u één recent voorbeeld geven. In de afgelopen decennia, telkens als er een belangrijke gebeurtenis was waarbij de federale regering aandrong op de verdeling van het land Israël, werd de V.S. kort daarna getroffen door een grote ramp. Een paar jaar geleden publiceerde ik een artikel dat 10 prominente voorbeelden bevatte, en het werd meer dan 8000 keer gedeeld op sociale media.

Helaas lijken onze leiders het nooit te leren, hoe vaak het patroon zich ook herhaalt.

En nu heeft het patroon zich weer herhaald. Op 27 augustus ontmoetten Joe Biden en de nieuwe Israëlische premier Naftali Bennett elkaar om de betrekkingen tussen onze twee naties te bespreken. Voorafgaand aan de ontmoeting wisten we dat de regering-Biden hartstochtelijk voorstander was van een "tweestatenoplossing", en we wisten dat Bennett wilde dat de regering-Biden de nucleaire besprekingen met Iran zou beëindigen. Blijkbaar verliep de vergadering niet goed, en minder dan twee uur na de vergadering versterkte Ida zich tot een orkaan. De volgende tijdlijn komt van William Koenig's website:

- Biden-Bennett's ontmoeting gepland voor donderdag 26 augustus om 11:30 uur EDT. Verplaatst naar de volgende dag.

- Informatie # 1 over Tropische Depressie 9: donderdag 26 augustus om 11:00 a.m. EDT

- Tropische Storm Ida gevormd donderdag 26 augustus om 17:00 EDT

- Biden en Bennett ontmoeten elkaar vrijdag 27 augustus om 11:30 a.m. EDT

- Ida verstevigde tot een orkaan vrijdag 27 augustus om 1:15 p.m. EDT

- Ida kwam aan land als een categorie 4 orkaan met 150 mph bij Port Fourchon olie hub, zondag 29 augustus om 11:55 a.m. CDT

- Ida kwam aan land op 29 augustus, de 16e verjaardag van Katrina in hetzelfde gebied.

Orkaan Ida richtte ook in het noordoosten enorme verwoestingen aan, en de totale economische schade van de storm wordt geschat op ongeveer 95 miljard dollar.

Helaas zullen de meeste mensen dit afdoen als gewoon weer een "toeval" in een zeer lange reeks van "toevalligheden".

Het maakt niet uit hoeveel bewijs je sommige mensen laat zien, ze zullen het nooit geloven.

Hetzelfde is waar als het gaat om Gods kalender. Vanaf het allereerste begin heeft God Zijn eigen kalender gehad, en die is heel anders dan onze kalender.

Gods dagen beginnen bijvoorbeeld niet om middernacht. Dat is een volledig willekeurige menselijke uitvinding.

Gods dagen beginnen bij zonsondergang, en dat zien we door de hele Bijbel heen.

En er zijn bepaalde dagen in het jaar die God heeft gereserveerd als bijzonder speciaal. Het zijn Zijn "vastgestelde tijden", en historisch gezien zijn ze ongelooflijk belangrijk geweest. Keer op keer hebben we God grote dingen zien doen op Zijn vastgestelde tijden, maar zelfs de meeste christenen begrijpen dit patroon niet.

Kijk maar naar de bediening van Jezus. De vastgestelde tijden [de Feesten] die in de lente vallen, vormden de perfecte voorbode van de meest kritieke gebeurtenissen aan het einde van Zijn bediening. Jezus werd gekruisigd op Pesach, Hij werd in het graf gelegd precies op tijd voor de eerste dag van het Feest van Ongezuurde Broden, Hij stond op uit de dood op Eerstelingen, en de Heilige Geest werd uitgestort op de Apostelen op Pinksteren.

De vastgestelde tijden in de lente zijn profetische schaduwbeelden die tot in het kleinste detail werden vervuld door de eerste komst van Jezus. Geen enkele andere godsdienst op de hele planeet heeft iets dergelijks.

En zoals de vastgestelde tijden in de lente werden vervuld door de eerste komst van Jezus, zo zullen de vastgestelde tijden in de herfst worden vervuld door de tweede komst van Jezus.

Ik zeg zeker niet dat een bepaalde gebeurtenis in een bepaald jaar zal plaatsvinden, maar we willen elk jaar alert zijn op wat God ook wil doen in Zijn vastgestelde tijden.

Dit jaar vallen alle vastgestelde tijden in de herfst toevallig in de maand september:

-Het Bazuinenfeest (ook bekend als Rosh Hashanah) begint met zonsondergang op maandag 6 september.

-Yom Kippur begint als de zon ondergaat op woensdag 15 september.

-Het Loofhuttenfeest begint als de zon ondergaat op maandag 20 september.

De laatste jaren zijn steeds meer christenen begonnen deze vastgestelde tijden te vieren. Elk van deze tijden door het jaar heen vertelt een deel van het verhaal van Jezus, en wanneer je begrijpt hoe God eeuwen van te voren zeer uitgebreide profetische patronen heeft georkestreerd, zal dat je geloof enorm versterken.

Nu we de komende tijden en de rest van 2021 ingaan, zijn er bepaalde dingen waar ik heel goed op zal letten.

Nogmaals, ik zal mijn ogen op Israël richten. Het is beschreven als Gods uurwerk, en het zal het centrum zijn van zoveel dat gebeurt in deze laatste dagen.

Als u iets vreemds of ongewoons hoort gebeuren in het land Israël in de komende dagen, laat het mij dan alstublieft weten.

En ik zal zeker mijn best doen om alles wat ik ontdek met mijn lezers te delen.

In de komende maanden zal ik ook waken voor oorlog. Ik denk dat Israël en Iran zeer dicht bij een militair conflict zijn, en er zijn andere brandhaarden in de wereld die ook plotseling zouden kunnen uitbarsten.

We gaan zeer chaotische tijden tegemoet, en de meeste mensen zullen absoluut verblind zijn door de gebeurtenissen die komen gaan.

Maar de Bijbel waarschuwde ons van tevoren voor al deze dingen, zodat we hoop konden hebben. Uiteindelijk zal Jezus naar deze planeet terugkeren en alles rechtzetten, en dat is zeker een toekomst waar we met grote vreugde naar uit kunnen zien.

Bron: Why I Am On High Alert During The Month Of September | End Of The American Dream