www.wimjongman.nl

(homepagina)


Amerika's Grote Zuivering (en Israël)

Het doel is niet om Trump-loyalisten te vervangen door Biden-loyalisten op de machtsposities in de regering. Het doel van de Grote Zuivering is om de Republikeinse Partij en haar kiezers te "annuleren" als een legitieme politieke macht.

Door Caroline B. Glick - 22 januari 2021

( )

Trump-aanhangers wandelen het Capitool in Washington binnen op 6 januari, nadat de bewakers de hekken openden. (twitter-opname)

De Amerikaanse president Joe Biden en de kleine menigte die zich op het Washington Plein verzamelde voor zijn inauguratie woensdag, vierden het evenement als "de dag van de democratie". Maar in werkelijkheid is de toestand van de democratie in Amerika vandaag niet iets om te vieren.

De presentatoren op de tv, de Democraten en een schare anti-Trump Republikeinen houden vol dat de schuld van alle politieke ellende van Amerika ligt bij de voormalige president Donald Trump en de senatoren en de congresleden die zich bij hem aansloten om de resultaten van de verkiezingen in verschillende swing states in twijfel te trekken. Omdat zij weigerden het bewijs van wijdverspreide verkiezingsfraude terzijde te schuiven, worden zij ervan beschuldigd een opstand te hebben ontketend en zo de grondslagen van de Amerikaanse democratie in gevaar te hebben gebracht. Trump werd in staat van beschuldiging gesteld voor zijn uitspraken tijdens de bijeenkomst op 6 januari. En Democratische wetgevers eisen dat senatoren Ted Cruz en Josh Hawley uit de Senaat worden gezet omdat ze vraagtekens zetten bij de kiesmannen van staten waar wijdverspreide beschuldigingen van verkiezingsfraude zijn.

De beschuldigers vergeten gemakshalve dat Democratische leiders, van Nancy Pelosi tot Hillary Clinton, er sinds november 2016 op hebben aangedrongen dat de verkiezingsoverwinning van Trump "onwettig" was en dat het de taak van goede Amerikanen was om zich "te verzetten" tegen zijn "regime".

Ze vergeten ook dat Democratische wetgevers bezwaar maakten tegen de certificering van de stembiljetten van het kiescollege in 2016. En toen hun bezwaren er niet in slaagden de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, brak er een protest uit op de bezoekersgalerij van het Capitool. Verschillende demonstranten werden gearresteerd.

Niemand in de media of in de elite van de westkust beschuldigde ooit Pelosi en Clinton van het aanzetten tot een opstand, zelfs toen honderdduizenden demonstranten de straten vulden met de eis dat Trump ten val zou worden gebracht.

Republikeinen die nog steeds niet bang zijn om terroristen en oproerkraaiers genoemd te worden, houden vol dat als de gewelddadige demonstranten in het Capitool op 6 januari oproerkraaiers waren, hun "opstand" maar een flauw glimp was van de opstand die in de straten van Amerika's steden gedurende de lente en zomer werd opgezet, met de enthousiaste steun en de financiële steun van Democratische leiders en hun bedrijfssponsors. 700 politieagenten raakten daarbij gewond, tientallen burgers werden gedood, tienduizenden bedrijven werden vernield en vernield tijdens de rellen van Antifa en Black Lives Matter. De schade aan eigendommen en de verliezen werden geschat op 2 miljard dollar. Overheidsgebouwen werden belegerd, tot de grond toe afgebrand en vernield.

De waarheid is dat zowel de Democraten als de Republikeinen het mis hebben. Politici van alle kanten en op alle regeringsniveaus trekken verkiezingsuitslagen al lang in twijfel. En hoe fel zij de resultaten ook hebben verworpen, hun acties hebben nooit de democratische grondslagen van Amerika ondermijnd.

Evenzo is Amerika al sinds de revolutie het toneel van massale protesten. Het recht om te protesteren wordt zo heilig geacht dat het in het Eerste Amendement van de Grondwet wordt beschermd. Er zijn wetten die bepalen waar de grens tussen protest en overtreding van de wet ligt. En politieoptreden tegen protesten is net zo Amerikaans als de protesten zelf. Protesten vormen geen bedreiging voor de Amerikaanse democratie.

Het grote gevaar voor de Amerikaanse democratie is niet op straat te vinden. Het is zeker niet te vinden in de politici die debatteren over hoe de stemmen werden geteld en verzameld.

Het grote gevaar voor de Amerikaanse democratie komt voort uit de ongekende fusie tussen de Democratische Partij en bedrijfsleven van Amerika. Politiek filosoof Angelo Codevilla noemde deze bundeling van krachten een heersende "oligarchie" die de Amerikaanse Republiek aan het vervangen is.

De opkomende "oligarchie" is momenteel iets aan het uitvoeren dat met recht "De Grote Zuivering" genoemd kan worden.

De Grote Zuivering, een gebeurtenis zonder precedent in de Amerikaanse geschiedenis, gaat niet over één kant die de macht naar zich toetrekt. Het gaat erom dat de ene kant de andere het recht ontzegt om zelfs maar naar de macht te dingen.

Het doel van De Grote Zuivering is niet om Trump-getrouwen te vervangen door Biden-getrouwen op machtsposities in de regering. Een dergelijke vervanging gebeurt als vanzelfsprekend elke keer wanneer er een nieuwe regering aantreedt. Het doel van de Grote Zuivering is de Republikeinse Partij en haar kiezers als legitieme politieke macht te "annuleren" en zo de Verenigde Staten om te vormen tot iets wat in de buurt komt van een eenpartijstelsel. Om dit doel te bereiken, gebruiken de Democraten in de regering en hun partners in het bedrijfsleven en de big tech media hun macht om tientallen miljoenen privé burgers te onderdrukken, het zwijgen op te leggen, te ruïneren en te criminaliseren voor de "misdaad" van het steunen van Trump en de Republikeinse Partij.

De gecoördineerde annulering van alle sociale media-accounts van Trump door de Big Tech giganten, bijna gelijktijdig, was het openingszet. Het werd snel gevolgd door de bliksemsnelle impeachment van Trump door het Congres voor zijn vermeende rol in het aanwakkeren van de gewelddadige protesten bij het Capitool. Net als het verbod op sociale media vloog de impeachment erdoor, zonder debat, zonder eerlijk proces, zonder bewijs door de goede diensten van Democratische wetgevers en hun Republikeinse bondgenoten die een voorbeeld van Trump willen maken. Er is alle reden om aan te nemen dat de leden van de heersende klasse in de komende maanden en jaren hun macht zullen blijven misbruiken om Trump te vernietigen, hetzij door hem failliet te laten gaan, hetzij door hem te vervolgen. Ze moeten hem blijven achtervolgen. Want als hij doorzet, dan hebben zij gefaald.

Op enig moment in de nabije toekomst zal Trump een proces in de Senaat tegemoet zien. Toen hij woensdagochtend het Witte Huis verliet, had Trump zich nog niet verzekerd van juridische bijstand voor het proces. De reden dat hij geen advocaten heeft, is niet te wijten aan een plotseling tekort aan goede verdedigingsadvocaten in Washington. Het is te wijten aan angst voor de zuivering. Gekwalificeerde advocaten zijn bang om hem te vertegenwoordigen.

En dat is maar goed ook.

Cleta Mitchell is al langere tijd een vaste waarde in juridische kringen in Washington. Mitchell is senior partner bij het advocatenkantoor Foley and Lardner en maakte deel uit van het juridische team van Trump tijdens zijn verkiezingsbetwistingen in Georgia. Toen bekend werd dat zij hem vertegenwoordigde, begonnen Democratische agenten van het Lincoln Project haar kantoor te bedreigen met een aanval op de cliënten.

De dag nadat het Lincoln Project de zaken van de firma begon te bedreigen, kondigde Mitchell haar ontslag aan. Binnen een uur na haar aankondiging werd alle vermelding van Mitchell van de website van de firma geschrapt. Een van de topadvocaten van Washington was "geannuleerd".

Weken daarvoor deed het Lincoln Project hetzelfde met twee andere advocatenkantoren waarvan de partners Trump vertegenwoordigden bij de juridische betwistingen van de verkiezingsuitslag in Pennsylvania. Deze advocaten redden zich van onmiddellijke annulering door hun vertegenwoordiging van de president van de Verenigde Staten onmiddellijk te annuleren.

Sinds 6 januari hebben petities van advocaten en rechtenstudenten duizenden handtekeningen verzameld om te eisen dat senatoren Cruz en Hawley van het tableau worden geschrapt, omdat zij de kiesmannen van omstreden staten op legale wijze hebben aangevochten. Studenten van Harvard eisen dat de universiteit de diploma's van adviseurs en politieke bondgenoten van Trump intrekt.

Gewone Amerikanen die deelnamen aan de protesten - buiten en binnen het Capitool - worden ook gezuiverd. Artsen, advocaten, staatsrechters, politieagenten en anderen wier enige "misdaad" was dat ze aanwezig waren, zijn hun baan kwijtgeraakt nadat ze "gewist" waren.

Therese Duke, een verpleegstersassistente uit Massachusetts was een van die "gezuiverden". Duke nam deel aan een protest op 5 januari - de avond voor de belegering van het Capitool - op Freedom Plaza in Washington. Ze werd op video opgenomen terwijl ze huilde, met bloed dat langs haar gezicht stroomde nadat ze door een politieagente was geslagen. Duke's dochter, een lid van de "woke" revolutie, verraadde haar moeder in een loerende post op Twitter. De volgende dag werd Duke ontslagen uit haar baan bij de University of Massachusetts Memorial Health Care. Ze vertelde een lokale krant dat ze niet gelooft dat ze een andere baan zal kunnen krijgen.

Zo slecht als het er in de particuliere sector aan toe gaat, zo verontrustend zijn de rooksignalen die vanuit Washington worden uitgezonden. Sinds 6 januari zijn Democratische wetgevers bezig met het voorbereiden van wetgeving die antiterreurwetten, die zijn aangenomen om buitenlandse terreurgroepen in het buitenland te bestrijden, zouden toepassen op het onderzoeken en bestrijden van Amerikanen die worden verdacht van lidmaatschap van "binnenlandse terreurgroepen." Voormalige militairen, wetshandhavers en leiders van inlichtingendiensten dringen aan op een dergelijke stap. Generaal Stanley McChrystal, die het bevel voerde over de Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan, heeft het afgelopen jaar campagne gevoerd tegen Trump.

Vorige week zei McChrystal tegen Yahoo News: "Ik zie een soortgelijke dynamiek in de ontwikkeling van Al-Qaida in Irak, waar een hele generatie boze Arabische jongeren met zeer slechte vooruitzichten een machtige leider volgde die beloofde hen terug te brengen in de tijd naar een betere plaats, en hij bracht hen ertoe een ideologie te omarmen die hun geweld rechtvaardigde. Dit gebeurt nu in Amerika."

Voormalig CIA directeur John Brennan beschreef vervolgens wie de vijand is. Naast Trump en "wetgevers", zei Brennan dat de nieuwe vijand bestaat uit "een onheilige alliantie van religieuze extremisten, autoritairen, fascisten, dwepers, racisten, nativisten en zelfs libertariërs."

Voormalig FBI directeur James Comey maakte het doel van de zuivering expliciet: "De Republikeinse Partij moet worden platgebrand of veranderd," vertelde hij The Guardian.

Hij denkt dat mensen daar graag in meegaan.

"Wie wil er deel uitmaken van een organisatie die in de kern is gebouwd op leugens en racisme en betweterigheid? Het is gewoon geen gezonde politieke organisatie."

Helaas voor Israëli's, is dit niet alleen Amerika's probleem. Dankzij New Hope Partij voorzitter Gideon Sa'ar, importeert Israël nu een aantal van de aanstichters van de zuivering. Sa'ar heeft naar verluidt vier oprichters van het Lincoln Project ingehuurd om zijn campagne tegen premier Benjamin Netanyahu en de Likud te leiden in de aanloop naar de verkiezingen van maart.

Het Lincoln Project wordt geleid door voormalige Republikeinen die de laatste vier jaar van hun leven hebben gewijd aan het helpen van Democraten door Trump, Republikeinen en Republikeinse kiezers te demoniseren. Hun inspanningen hadden een te verwaarlozen succes bij de verkiezingen van 2020. Trump verhoogde zijn totaal aantal stemmen met 11 miljoen ten opzichte van 2016.

Trump verloor niet omdat de Republikeinen hem niet meer steunden. Hij verloor omdat de Democraten hun kiezersbasis massaal vergrootten. De prestaties van het Lincoln Project waren zo bedroevend dat Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez eiste dat het zijn uitstaande fondsen - opgehaald bij Democratische donoren - zou geven aan Democratische organen die de verkiezingen daadwerkelijk hadden gewonnen.

Maar sinds zijn verkiezingsfalen is het Lincoln Project tot zijn recht gekomen. Toen Ocasio-Cortez zei dat Democraten een database zouden moeten maken van ambtenaren van de Trump-administratie om een zwarte lijst op te stellen, werd ze aan de schandpaal genageld als een totalitair. Maar toen de "voormalige Republikeinen" van het Lincoln Project zeiden dat ze zo'n lijst aan het samenstellen waren, ging dat zonder protest door. En sindsdien heeft het Lincoln Project het voortouw genomen bij het op een zwarte lijst plaatsen en annuleren van iedereen, van de advocaten van Trump tot hotels en vakantiewebsites die Trump-aanhangers van dienst waren die op 6 januari naar Washington kwamen. Het roept nu op tot het ontslaan van iedereen, van een voorzitster van een districtsverkiezingsraad in Georgia tot de Republikeinse minderheidsleider in het Huis, Kevin McCarthy.

Vier jaar lang hebben Israëli's zich verbaasd over de gelijkenissen tussen de niet aflatende pogingen van Israëlisch links om premier Netanyahu te vernietigen, in samenwerking met de media en de juridische broederschap, en de pogingen van hun Amerikaanse tegenhangers om Donald Trump te vernietigen.

Sa'ar's besluit om de aanstichters van Amerika's grote zuivering - een zuivering die nu al de democratische orde van de machtigste democratie ter wereld in gevaar brengt - in Israëls politieke bloedbaan op te nemen, belooft weinig goeds voor Israëls toekomst. En het zegt ons zeer zeker iets alarmerends over de richting waarin Sa'ar het land wil leiden als zijn campagne om de volgende premier te worden slaagt.

Bron: America's Great Purge (and Israel) - www.israelhayom.com