www.wimjongman.nl

(homepagina)


Hebben ze net toegegeven dat er een grote crisis gaande is op onze planeet?

22 augustus 2021 - door Michael Snyder

()

Dit is wat er kan gebeuren als iemand wat stil gehouden wordt hardop zegt. Een nieuwe studie die zojuist is vrijgegeven, zorgt voor nogal wat controverse, omdat het enkele van de belangrijkste wetenschappelijke verhalen die vandaag de dag over de hele wereld worden gepusht, in twijfel trekt. Wat de cijfers ook zeggen, wetenschappers worden altijd geacht alle veranderingen op onze planeet toe te schrijven aan de "verschrikkingen" van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. De wereldwijde elite heeft er hard aan gewerkt om honderden miljoenen mensen over de hele wereld in dit verhaal te laten geloven, en een groot deel van hun politieke agenda is erop gebaseerd. Onder geen enkele omstandigheid mag een wetenschapper suggereren dat wat zich onder onze voeten afspeelt de werkelijke oorzaak van onze milieuproblemen zou kunnen zijn.

Helaas voor de wereldelite is dat precies wat een team van Duitse en Britse onderzoekers zojuist heeft gedaan.

Volgens deze onderzoekers is "een opvallend grote hoeveelheid warmte uit het binnenste van de Aarde" grotendeels verantwoordelijk voor het snelle smelten van de Thwaites-gletsjer in West-Antarctica...

Het ijsverlies van de Thwaitesgletsjer in West-Antarctica is momenteel verantwoordelijk voor ongeveer vier procent van de wereldwijde zeespiegelstijging. Dit cijfer zou kunnen stijgen, aangezien vrijwel geen enkele andere ijsstroom in Antarctica zo drastisch verandert als de enorme Thwaitesgletsjer. Tot voor kort schreven deskundigen deze veranderingen toe aan de klimaatverandering en aan het feit dat de gletsjer op veel plaatsen op de zeebodem rust en daardoor in contact komt met warme watermassa's. Maar er is ook nog een derde, en tot nu toe een van de moeilijkst te beheersen, beïnvloedende factor. In een nieuwe studie hebben Duitse en Britse onderzoekers aangetoond dat er zich onder het ijs een opvallend grote hoeveelheid warmte uit het binnenste van de aarde bevindt, die waarschijnlijk al miljoenen jaren het glijgedrag van de ijsmassa's beïnvloedt. Deze aanzienlijke geothermische warmtestroom is op zijn beurt toe te schrijven aan het feit dat de gletsjer in een tektonische geul ligt, waar de aardkorst aanzienlijk dunner is dan bv. in het naburige Oost-Antarctica. De nieuwe studie is vandaag gepubliceerd in het online tijdschrift Communications Earth & Environment van Nature.

De onderzoekers hebben geprobeerd de klap te verzachten door ons allen te verzekeren dat de geothermische warmte de gletsjer al "miljoenen jaren" beïnvloedt, maar natuurlijk kunnen zij dat op geen enkele manier weten.

Maar wat we wel weten is dat geothermische warmte op dit moment een belangrijke rol speelt bij het smelten van de gletsjer.

En we weten ook dat de snelheid waarmee de gletsjer smelt, toeneemt. Op dit moment verliest hij ongeveer 80 miljard ton ijs per jaar...

Volgens de BBC draagt de Thwaites gletsjer ongeveer vier procent bij aan de jaarlijkse zeespiegelstijging en verliest hij nu ongeveer 80 miljard ton ijs per jaar.

Sinds 1980 heeft hij minstens 600 miljard ton ijs verloren, volgens een analyse uit 2017 van de New York Times, waarbij gebruik werd gemaakt van gegevens van NASA JPL.

De Thwaites-gletsjer beslaat 119.300 vierkante mijl, en hij staat algemeen bekend als "de Doomsday-gletsjer" vanwege wat er zou gebeuren als hij volledig zou smelten.

Als al het ijs in de gletsjer plotseling in één keer zou smelten, zou de zeespiegel wereldwijd met meer dan 60 centimeter stijgen...

Een dergelijk scenario zou de naam Doomsday Glacier wel eens op de proef kunnen stellen; als de Thwaites Glacier volledig in de oceaan zou instorten, zou het mondiale zeeniveau met ongeveer 65 centimeter stijgen, wat een verwoestende uitwerking zou hebben op kustgemeenschappen over de hele wereld, zo meldde Live Science eerder. Bovendien, als de gletsjer de rand van de West Antarctische ijskap niet afsluit als een kurk in een fles wijn, zou het ijsverlies in de hele regio dramatisch kunnen versnellen, wat zou leiden tot een ongekende stijging van de zeespiegel.

Als onze gletsjers in de eerste plaats zouden smelten door de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde, zoals de wereldelite ons wil doen geloven, dan zijn er theoretisch dingen die we kunnen doen om de crisis te verzachten.

Maar als onze gletsjers in de eerste plaats worden gesmolten door krachten binnenin de planeet, en als die krachten steeds sterker worden, betekent dat dat we niets kunnen doen om te stoppen wat er gebeurt.

En als de temperatuur van de oceanen stijgt omdat onze oceanen van onderaf worden gekookt, dan betekent dat dat we ook niets kunnen doen om dat te stoppen.

Daar komt nog bij dat velen ervan overtuigd zijn dat veranderingen binnenin onze planeet verantwoordelijk zijn voor de vreemde uitbarstingen van seismische activiteit die we de afgelopen dagen hebben gezien.

Iets meer dan een week geleden, waren we getuige van een van de ergste aardbevingen die Haïti ooit heeft meegemaakt...

Het Haïtiaans Agentschap voor Civiele Bescherming zei zondag dat het dodental van de aardbeving van deze maand met een kracht van 7,2 opgelopen is tot 2.207, en dat er nog 344 mensen vermist worden.

Het vorige cijfer was 2.189 op woensdag. Het agentschap zei via Twitter dat 12.268 mensen gewond zijn geraakt en bijna 53.000 huizen zijn verwoest door de beving van 14 augustus.

Een paar weken daarvoor werd Alaska getroffen door "de grootste Amerikaanse aardbeving in 50 jaar"...

Om 22.15 uur Alaska tijd, op 28 juli, trof een aardbeving met een kracht van 8.2 voor de kust van het Alaska schiereiland, de grootste aardbeving in de V.S. in 50 jaar. De diepte van de Chignik-aardbeving was ongeveer 28,5 mijl, een aardbeving van gemiddelde diepte.

Yellowstone is ook ongewoon actief geweest.

In de maand juli werd het door meer dan 1000 aardbevingen getroffen...

Meer dan 1.008 aardbevingen hebben de Yellowstone-regio in juli door elkaar geschud, aldus de Amerikaanse Geologische Dienst voor Vulkanen maandag. Dat aantal kan nog oplopen als experts kleinere aardbevingen meetellen die ze misschien gemist hebben.

De regio heeft dit aantal grotendeels te danken aan zeven aardbevingszwermen, waaronder een enorme zwerm die de regio vanaf 15 juli door elkaar heeft geschud.

De zwerm, die zich concentreerde onder Yellowstone Lake, telde meer dan 764 bevingen. De grootste was een magnitude van 3,6 op 16 juli.

Wetenschappers willen ons doen geloven dat al deze seismische activiteit volkomen normaal is.

Zij willen ons ook doen geloven dat de oceanen warmer worden omdat er "te veel kooldioxide" in de lucht zit.

En ze willen ons zeker niet doen geloven dat onze gletsjers smelten omdat ze worden gekookt door het inwendige van onze planeet.

Maar dat is wat "de wetenschap" aantoont.

Natuurlijk ben ik er zeker van dat deze nieuwe studie snel begraven en vergeten zal zijn.

We zullen blijven worden bestookt met eindeloze propaganda en men zal blijven proberen ons het door de strot te duwen wat we geacht worden te geloven.

Maar de veranderingen op onze planeet zullen niet ophouden.

Er schijnen uiterst vreemde dingen te gebeuren in het inwendige van de reusachtige ruimtesteen waarop wij allen leven, en ons wordt verteld dat wij het moeten negeren.

Misschien kunnen ze het grootste deel van de bevolking een tijdje afleiden, maar het zal niet lang meer duren voordat de cataclysmische veranderingen op aarde die nu plaatsvinden, volledig en volkomen onloochenbaar worden.

Bron: Did They Just Admit That There Is A Major Crisis Happening Inside Our Planet? | End Of The American Dream