www.wimjongman.nl

(homepagina)


Limbaugh: 'Ik begeef me op glad ijs door dit over Biden te zeggen

'Ik maak van mezelf een doelwit'

Door Joe Kovacs - 20 januari 2021

 

Een spaarzaam en sociaal afstandelijk publiek bij de inauguratie van president Joe Biden in het Amerikaanse Capitool op 20 januari 2021. (Video screenshot)

PALM BEACH, Florida - Terwijl Joe Biden woensdag werd beëdigd als Amerika's 46e president, zei talk-radio ster Rush Limbaugh dat hij gelooft dat de Democraten zich er volledig van bewust zijn dat de presidentsverkiezingen van 2020 onwettig waren.

"Ik denk dat ze weten dat ze het niet zijn - ik moet hier heel voorzichtig zijn in de woorden die ik kies. Ik denk dat ze weten dat dit iets is dat is geregeld, in plaats van een legitiem zoeken en winnen," zei Limbaugh op zijn nationale uitzending.

"Ze hebben het niet legitiem gewonnen. Nu, ik begeef me op glad ijs door dit te zeggen. Ik maak mezelf tot doelwit door dit te zeggen, maar ik doe dit al 30 jaar. En het is vandaag echt niet anders dan 30 jaar geleden. Niet anders dan vorige week, in termen van de manier waarop ik dit benader. Het is bijna een kwestie van legitimiteit.

"Ik ben haast van mening dat ze weten dat dit geen volwaardige legitimiteit heeft. Maar dat doet er niet toe, want ze zijn in staat tegen zichzelf te liegen. Ze zijn in staat zichzelf verhalen te vertellen. Ze hebben echt niemand daar [bij de inauguratie] en ze hebben mensen vervangen door 200.000 vlaggen, 200.000 vlaggen die op de promenade van Washington zijn geplaatst."

 

Honderdduizenden Amerikaanse vlaggen op de Washington Mall [promenade] bij de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari 2021. (Video screenshot).

"Maar wat denk je dat de echte waarheid is, en dat ze er niet van overtuigd zijn dat als ze die plek openstellen voor open zitplaatsen dat ze zouden worden overspoeld met een menigte? Ik denk niet dat ze dat denken. Ik bedoel dit, niemand kwam opdagen bij de politieke bijeenkomsten van Joe Biden. Niemand kwam opdagen bij een van de rally's van Kamala Harris. Ze hebben in geen van deze bijeenkomsten laten zien dat ze een band hebben met de mensen die op hen hebben gestemd, zoals Trump had. Ze hebben niets dat daarbij in de buurt komt. Ze hebben, denk ik, geen enkele zekerheid of vertrouwen dat als dit open zou zijn voor het publiek, dat ze records zouden vestigen wat betreft de opkomst."

Terwijl hij toekeek hoe de inauguratie zich ontvouwde, stelde Limbaugh zich voor dat hij één van de mensen was die op het podium stond tijdens het evenement.

"Ik leef niet in de leugen," legde hij uit. "Ik leef niet in de valse indruk alleen maar om mezelf beter te voelen over mezelf of over dingen. Ik ga dan misschien niet in de openbaarheid met hoe ik het niet accepteer, maar in de manier waarop ik met mezelf omga, sta ik mezelf niet toe om lof te aanvaarden voor dingen die ik niet heb gedaan, dingen die ik niet heb bereikt.

 

Rush Limbaugh (video screenshot courtesy RushLimbaugh.com)

"Dus ik kijk ernaar, ik kijk naar alle mensen die optreden en spreken en alle mensen die observeren en toekijken. En ik weet dat ze door een waaier van emoties gaan. Ze zijn zo opgewonden als het maar kan zijn dat ze Trump hebben overwonnen. Ze hebben het vier jaar geprobeerd. Alles wat ze geprobeerd hebben, is mislukt.

"Alles, elke stap die ze namen, ontplofte. Het heeft niet gewerkt, in termen van het wegwerken van Trump. Ze vertraagden de snelheid van de uitvoering van zijn agenda. Ze hebben wel grote schade aan zijn reputatie toegebracht, maar ze zijn niet van hem afgekomen. Dat was het doel. Het doel was om de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, en ze faalden. Maar toen slaagden ze er uiteindelijk in.

 

>President Joe Biden legt de ambtseed af tijdens zijn inauguratie op 20 januari 2021. (Video screenshot)

"Maar je ziet, dit is waar het accepteren van valse lof binnenkomt. Ze zijn niet echt geslaagd. Ik denk niet dat de mensen die vandaag op dat podium staan echt de keuze zijn van een meerderheid van de Amerikanen. Welnu, de resultaten zeggen van wel, en ze zullen zichzelf wijsmaken van wel - en ze zullen dus tegen zichzelf liegen, iets wat ik nooit zal doen.

"Ik kan het gewoon niet. Ik kan het niet. Ik kan niet tegen mezelf liegen over lof voor dingen die ik echt niet heb gedaan. Zij kunnen dat wel. Zij doen het. Dit zet hen niet goed weg. Dit staat hen toe arrogant te zijn; het staat hen toe neerbuigend te zijn, terwijl die twee dingen niet echt gerechtvaardigd en verdiend zijn."

Limbaugh, een fervent aanhanger van president Donald Trump, een mede-inwoner van Palm Beach, had zware kritiek op degenen die staan aan de politieke linkerzijde.

"Dit zijn het soort mensen dat loyaliteit eist, en als die er niet is, zorgen ze er op een andere manier voor. Want als je het allemaal bekijkt, verwachten ze echt geen loyaliteit. Ze eisen het. En als je het niet laat zien, hebben ze andere manieren om met je om te gaan.

 

Lady Gaga zingt het volkslied tijdens de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari 2021. (Video screenshot)

"Zoals ik al zei, ze zijn niet geïnteresseerd in het overtuigen van iemand. Dat is beneden hun stand. Ze willen de macht om hoe dan ook met je af te rekenen. Nu denken ze dat ze die hebben. En wat ik hier probeer te zeggen is dat die macht, die zij denken te hebben, dat ik denk dat die zwak is."

Limbaugh zond een audiomontage uit van mediapersoonlijkheden die klaagden over het feit dat ten minste een derde van alle Amerikanen niet gelooft dat Biden een legitieme president is.

"Ze kunnen het niet geloven. Ze hebben iedereen verteld dat Biden legitiem was. Dat is alles wat je hoeft te weten," zei hij.

"Ze balen ervan dat zo veel miljoenen Amerikanen het niet accepteren. Ik zeg het je, mensen, ze denken dat ze daarvoor wel hadden gezorgd, ze denken dat ze iedereen hebben overgehaald. En het feit dat tweederde van de Amerikanen die niet op Biden hebben gestemd hem niet legitiem vinden, zit hen dwars, omdat het betekent dat ze niet effectief zijn in een van hun primaire doelstellingen hier. Het zit ze echt dwars.

 

Garth Brooks zingt 'Amazing Grace' bij de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari 2021. (Video screenshot)

"En het is dit soort realiteit, ze gaan zitten en ze gaan begrijpen dat al deze miljoenen Amerikanen er nog steeds niet in trappen, en het zal ertoe leiden dat ze over het randje gaan of te ver gaan in hun inspanningen om ervoor te zorgen dat je dit als waarheid krijgt, wat dan ook. Let maar op. Ik weet niet wanneer het gaat gebeuren. Het kan een paar jaar duren voordat dit zich manifesteert, maar het zal gebeuren."

"Als ik zeg dat ik denk dat de Democraten te ver zullen gaan, is het niet zo dat ze het met opzet gaan doen, het is niet zo dat ze gaan beseffen wat ze het aan het doen zijn. Mijn punt is dat ze niet in staat zullen zijn om zichzelf te helpen. Ze gaan verkeerde veronderstellingen maken over hun populariteit. Dat doen ze altijd."

Bron: Limbaugh: 'I'm on thin ice saying this' about Biden