www.wimjongman.nl

(homepagina)


Geruchten van oorlogen, pestilentieën en aardbevingen op verschillende plaatsen.

8 maart 2021 - door Michael Snyder

()

De meeste mensen beseffen het nog steeds niet, maar de waarheid is dat we een apocalyptische tijd in de menselijke geschiedenis zijn binnengegaan. Oorlogen, natuurrampen, uitbraken van ziekten, economische problemen en burgerlijke onrust zijn nu dagelijks nieuws, en ze zullen allemaal een groter deel van ons leven gaan uitmaken in de toekomst. Degenen die hoopten dat ons leven spoedig "weer normaal" zou worden, zullen zeer teleurgesteld zijn, want wat we tot nu toe hebben meegemaakt is nog maar het begin.

Nu de oorlogszuchtigen in Washington de touwtjes weer in handen hebben, kunnen we vanaf nu een gestage stroom van oorlogsgeruchten verwachten.

Deze week kregen we te horen dat de regering-Biden er alles aan gelegen is om de Russen te laten "boeten" voor de hack van Solar Winds, waarover afgelopen december voor het eerst werd bericht. Volgens de New York Times maakt de regering Biden zich op voor een reeks "clandestiene" cyberaanvallen die Rusland ernstige schade zullen toebrengen:

De regering Biden maakt zich op om cyberaanvallen uit te voeren gericht op Russische netwerken, zo heeft de New York Times gemeld, en beschrijft de provocatie als een vergeldingsmaatregel bedoeld om Moskou een boodschap te sturen.

De Times citeert functionarissen die bekend zijn met de operatie en zegt dat een "reeks clandestiene acties" gericht tegen Rusland naar verwachting in de komende drie weken zullen beginnen en dat de cyberaanvallen bedoeld zijn om wel "duidelijk" te zijn voor president Vladimir Poetin en de Russische inlichtingendiensten, maar niet voor de "rest van de wereld".

De aanval zal waarschijnlijk samenvallen met nieuwe economische sancties tegen Moskou en met een decreet van president Joe Biden om de beveiliging van Amerikaanse overheidsnetwerken te verbeteren.

Als de Russen niet achter de hack van Solar Winds zaten, zullen ze wel erg boos zijn dat ze zonder reden worden aangevallen.

Een cyberaanval is zonder meer een oorlogsdaad, en de regering-Biden slaat een weg in die uiteindelijk kan leiden tot een militair conflict met Rusland.

Ondertussen beloven de VS ook terug te slaan tegen pro-Iraanse strijdkrachten voor een raketaanval die onlangs een militaire basis in Irak trof waar Amerikaanse troepen zijn gestationeerd:

De Verenigde Staten zullen doen wat zij nodig achten om hun belangen te verdedigen na een raketaanval op de Iraakse luchtmachtbasis Ain al-Sada, waar Amerikaanse, coalitie- en Iraakse troepen gelegerd zijn, zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin zondag.

De aanval, die de tweede was in enkele weken, vond eerder in maart plaats. Er werd aangenomen dat pro-Iraanse milities verantwoordelijk waren voor het incident. De VS hebben kort na het eerste incident in februari, waarbij een aannemer om het leven kwam, verschillende locaties in Syrië aangevallen die gelieerd waren aan sjiitische milities.

We weten niet precies wanneer de VS deze vergeldingsmaatregelen zullen nemen, maar er was een "show van machtsvertoon" op zondag:

Israëlische F-15 straaljagers escorteerden zondag twee Amerikaanse B-52 bommenwerpers door het Israëlische luchtruim in een nieuw machtsvertoon van de Verenigde Staten tegen Iran - met een Israëlisch element - te midden van stijgende spanningen in de regio.

Intussen gaat het nog meer gespannen worden tussen Iran en Israël.

Gisteren besprak ik het feit dat de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz openlijk dreigt Iran te bombarderen als de Iraniërs niet stoppen met hun nucleaire programma.

Natuurlijk zijn de Iraniërs niet van plan om terug te krabbelen, en op maandag reageerde de Iraanse minister van Defensie Amir Hatami op Gantz met het dreigement om "Tel Aviv met de grond gelijk te maken":

Iran heeft gereageerd op een Fox News interview van eind vorige week, waarin de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz zei dat Israël momenteel zijn plannen bijwerkt om het nucleaire programma van Iran aan te vallen en bereid is om onafhankelijk op te treden als de Verenigde Staten niet bereid zijn. Het interview was zelfs voor Israël ongebruikelijk bot in de zin dat de chef van Defensie openlijk oorlogsplannen verklaarde.

De Iraanse minister van Defensie, Amir Hatami, vuurde onmiddellijk terug met een tegendreigement op zondag. Hij zei dat het Iraanse leger Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zal maken als Israël "uit wanhoop" iets onderneemt.

Zoals ik steeds heb gewaarschuwd, is het slechts een kwestie van tijd voordat er een grote oorlog uitbreekt in het Midden-Oosten, en die zal werkelijk afschuwelijk zijn.

Tegelijkertijd is onze planeet aan het schudden zoals we nog nooit gezien hebben.

Na drie zware bevingen gisteren, werd Nieuw-Zeeland zojuist getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,6:

Nieuw-Zeeland werd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,6 voor de oostkust, enkele dagen nadat een reeks bevingen in dezelfde regio tsunami's veroorzaakten en massale evacuaties noodzakelijk maakten.

Aan de andere kant van de wereld is IJsland opgeschrikt door meer dan 20.000 aardbevingen...

Meer dan 20.000 aardbevingen hebben het zuidwesten van IJsland tussen 24 februari en 5 maart door elkaar geschud, volgens het meteorologisch bureau van het land.

Alleen al op zondag meldde het IJslandse Meteorologische Bureau ongeveer 2800 bevingen, waaronder één met een kracht van 5,0.

Wat we nu meemaken is echt ongewoon.

Tijdens de eerste 65 dagen van 2021 zijn er 42 aardbevingen met een kracht van ten minste 6,0 gemeten. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat dit een enorme toename is ten opzichte van voorgaande jaren:

Het aantal aardbevingen neemt toe. In de eerste 65 dagen van 1921, precies een eeuw geleden, werden volgens de USGS DataBase wereldwijd slechts zeven zware bevingen met een magnitude van 6 of hoger geregistreerd. In dezelfde periode vorig jaar werden in totaal 24 zware bevingen, magnitude 6 of hoger, over de hele wereld geregistreerd. In 2019 waren er tot 6 maart slechts 20 zware bevingen gemeld, slechts 50% van het totaal van dit jaar. In 2018 werden in de eerste 65 dagen van het jaar in totaal 24 zware bevingen gemeld en in 2017 slechts 15. In het begin van 2016 werden 24 zware aardbevingen geregistreerd en in 2015 slechts 18.

Hoewel de autoriteiten erkennen dat er sprake is van een duidelijke toename van seismische activiteit, beweren zij dat er niets is om je zorgen over te maken.

In feite zijn er in de hele geregistreerde geschiedenis nog nooit zoveel grote aardbevingen geweest tijdens de eerste 65 dagen van een kalenderjaar.

Helaas zal het schudden alleen maar erger worden.

Terwijl onze planeet steeds instabieler wordt, wordt Brazilië geteisterd door een nieuwe, virulente COVID-variant die bekend staat als "P1" en die is absoluut Brazilië aan het verwoesten:

Het land verkeert in een crisis met slachtoffers die in stoelen sterven, omdat de ziekenhuizen zijn overspoeld - en artsen zeggen dat ze een "tsunami" van nieuwe infecties tegemoet zien dankzij de besmettelijker P1-variant. Brazilië heeft sinds begin februari een enorme Covid-piek gezien, die wordt toegeschreven aan een gemuteerde stam die is opgedoken in junglestad Manaus.

Het gemiddelde aantal besmettingen per dag ligt 30 procent hoger dan tijdens de verwoestende eerste golf en het aantal sterfgevallen is met 32 procent gestegen, meldt O Globo. In sommige gebieden is de stijging meer dan 50 procent. Zaterdag registreerde Brazilië 1443 sterfgevallen en meer dan 60.000 nieuwe infecties.

Wetenschappers hebben ontdekt dat P1 zeer resistent is tegen bestaande vaccins, en dat zal dus een groot probleem worden als P1 zich blijft verspreiden naar andere delen van de wereld.

In feite heeft het zich al verspreid naar ten minste 25 andere landen, waaronder de Verenigde Staten.

Helaas is dit zeker niet de laatste grote plaag waar we mee te maken zullen krijgen.

We zijn in zo'n gevaarlijke tijd beland, en de dingen zullen echt idioot worden in de komende maanden en jaren.

Maar de meeste mensen begrijpen nog steeds niet wat er aan de hand is - en voor het ogenblik is onwetendheid zaligmakend.

Bron: geruchten van oorlogen, epidemieën, en aardbevingen op verschillende plaatsen… | Einde van de Amerikaanse droom