www.wimjongman.nl

(homepagina)


Geruchten van oorlogen

Door Hal Lindsey - 13 februari 2021

()

Gedurende de afgelopen vier jaren waren de Amerikaanse media en een groot deel van de wereld geobsedeerd door Donald Trump. Terwijl je toekeek, heb je je misschien niet gerealiseerd dat veel van 's werelds problemen zijn gegroeid, en wel snel gegroeid. Vandaag is die ongeziene pot echt beginnen te koken.

Tijdens de overgang van de ene regering naar de andere, vier jaar geleden, benadrukte president Obama tegenover de toenmalige president Trump de gevaren van Noord-Korea. De regering-Trump probeerde onderhandelingen op topniveau met Pyongyang te voeren. Een tijdje leek het te werken. Noord-Korea stopte met het lanceren van raketten in de Zee van Japan. Ze stopten met het testen van kernwapens. Ze hebben zelfs hun retoriek op een lager pitje gezet - althans voor een tijdje.

Maar in sommige opzichten was het al te laat. Tegen het einde van 2017 hadden ze een arsenaal van meer dan honderd atoombommen en hadden ze hun eerste thermonucleaire wapen al ontwikkeld. Dat jaar testten ze een raket die volgens de Amerikaanse inlichtingendienst overal het vasteland van de Verenigde Staten zou kunnen raken. En hun wapenontwikkeling stopte niet na 2017.

In januari van dit jaar kondigden ze aan dat ze "het krachtigste wapen ter wereld" hadden ontwikkeld. Afgelopen oktober onthulden ze een nieuw, nog krachtiger landgebaseerd ballistisch raketsysteem. In januari lieten ze een belangrijke nieuwe door onderzeeƫr-gelanceerde ballistische raket zien. Het belangrijkste is dat Noord-Koreaanse wetenschappers er volgens Amerikaanse en VN-bronnen in geslaagd zijn een kernkop te miniaturiseren voor gebruik aan boord van hun raketten. Noord-Korea wordt met de dag een grotere bedreiging voor de veiligheid van de VS.

Opperste Leider Kim Jong-un heeft twee grote vrienden in de wereld - China en Iran. Zijn relatie met Iran is om verschillende redenen problematisch. Bijna alle Iraanse raketten maken gebruik van ontwerpen die zijn gekocht van Noord-Korea. Tijdens de Trump-jaren leek deze uitwisseling te stoppen. Maar onlangs zei een panel van de Verenigde Naties dat toezicht houdt op de sancties tegen het regime in Pyongyang, wat de meeste inlichtingenanalisten al wisten. De twee schurkennaties zijn weer begonnen samen te werken. Dat betekent dat als Noord-Korea een intercontinentale ballistische raket heeft die grote delen van de wereld kan raken, Iran waarschijnlijk toegang heeft tot diezelfde technologie. En als Noord-Korea ballistische raketten heeft die onderzeeƫrs kunnen afvuren, dan zal Iran die wellicht binnenkort ook hebben.

Noord-Korea en China worden beperkt door de wens te leven, en te zorgen dat hun families blijven leven. Zij weten dat een nucleaire oorlog met de Verenigde Staten vernietiging zou betekenen, of iets wat daar dicht bij in de buurt komt. Het Iraanse volk heeft dezelfde wens om te leven, maar hun leiders zijn leden van een islamitische sekte. Deze sjiitische moslims geloven dat hun islamitische messias pas zal komen als de wereld in een staat van chaos verkeert. En zij zijn ten volle bereid hun wapens te gebruiken om de wereld in zo'n staat te brengen - zelfs als dat op korte termijn vernietiging betekent.

Het Chinese leger wordt ook steeds gevaarlijker. Met dollars van Amerikaanse bedrijven bouwde China 's werelds grootste high-tech productie basis. En ze gebruiken die basis om een verbluffend machtig leger op te bouwen. Net als Rusland, hebben ze veel geld uitgegeven aan wapens die ontworpen zijn om Amerikaanse satellieten uit te schakelen. Dat is het 21e eeuwse equivalent van het vernietigen van commando- en controlecentra. Er zijn sterke aanwijzingen dat China's capaciteiten op het gebied van ruimteoorlogsvoering vergevorderd zijn.

In de tussentijd heeft het Rusland van Vladimir Poetin zich gericht op extreme wapens. Tot dusver lijken zij slechts beperkt succes te hebben gehad. Rusland heeft echter nog steeds meer kernwapens dan wie ook ter wereld. Elke dag groeien zij en de Verenigde Staten verder uit elkaar.

Er zijn altijd "geruchten van oorlog" geweest. Maar de wijdverspreide dreiging van een nucleaire oorlog zet "geruchten van oorlog" op een heel nieuw niveau. En die dreiging neemt elke dag toe. Jezus waarschuwde ons voor deze dagen, maar Hij zei ook dat we erdoor bemoedigd moesten worden. "Kijk omhoog!" Hij komt spoedig. Wandel in de tussentijd in vrede, wetende dat je in Zijn machtige handen bent.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey