www.wimjongman.nl

(homepagina)


Bill Gates gaat volledig als Captain Planet - 'elk aspect van de economie' wil hij veranderen, terwijl we dineren met nepvlees

16 februari 2021 - door Tyler Burden

()

Microsoft-oprichter Bill Gates dringt aan op drastische en 'fundamentele' veranderingen in de economie om het vrijkomen van broeikasgassen - voornamelijk kooldioxide - onmiddellijk een halt toe te roepen en 'naar nul te gaan' om de planeet te redden van een lang voorspelde (en consequent verkeerde) milieuramp.

De veranderingen die we moeten maken om Gates' visie te realiseren zijn onder meer:

  • Het toewijzen van 35 miljard dollar per jaar aan onderzoek naar klimaat en schone energie.

  • Alles elektrisch.

  • Wijdverspreide consumptie van nep-vlees, aangezien koeien verantwoordelijk zijn voor "4% van alle broeikasgassen".

  • De staal- en cementindustrie, die volgens Gates verantwoordelijk is voor 16% van alle kooldioxide-emissies, zodanig aanpassen dat 30% van de afgevangen CO2 in beton wordt geïnjecteerd, en dat er een ander soort staal wordt gemaakt.

  • Wijdverspreide toepassing van kernenergie voor de volgende generatie als aanvulling op wind- en zonne-energie.

En aangezien de productie van planten om nepvlees te maken ook gassen uitstoot, heeft Gates een bedrijf gesteund dat schimmels gebruikt om worst en yoghurt te maken, wat de miljardair "behoorlijk verbazingwekkend" noemt.

"Als je schimmel zegt, bedoel je dan een paddestoel of een microbe?" vroeg Anderson Cooper in een recent "60 Minuten"-interview om Gates' nieuwe boek, "How to Avoid a Climate Disaster" [Hoe een klimaatramp te voorkomen], te promoten.

"Het is een microbe", antwoordde Gates, eraan toevoegend: "De microbe werd ontdekt in de grond in een geiser in Yellowstone National Park. Zonder grond of kunstmest kan het worden gekweekt om deze voedzame proteïne te produceren - die vervolgens kan worden omgezet in een verscheidenheid van voedingsmiddelen met een kleine koolstofvoetafdruk."

(Nu we het er toch over hebben, het lijkt erop dat we al een eind op weg zijn met de C02 uitstoot)

()

Meer via CBS News:

Gates is niet alleen op zoek naar het verminderen van toekomstige koolstofuitstoot, hij investeert ook in directe luchtopvang, een experimenteel proces om bestaande CO2 uit de atmosfeer te verwijderen. Sommige bedrijven gebruiken nu deze gigantische ventilatoren om CO2 direct uit de lucht op te vangen, Gates is een van 's werelds grootste financiers van dit soort technologie geworden.

Maar van al zijn groene investeringen heeft Gates de meeste tijd en geld gestoken in het nastreven van een doorbraak op het gebied van kernenergie - met het argument dat dit de sleutel is tot een koolstofvrije toekomst.

Hij zegt sterk te geloven in wind- en zonne-energie en denkt dat deze op een dag tot 80% van de elektriciteit van het land kunnen leveren, maar Gates benadrukt dat tenzij we een effectieve manier ontdekken om wind- en zonne-energie op te slaan en te transporteren, kernenergie waarschijnlijk de rest zal moeten doen. Energie uit kerncentrales kan worden opgeslagen zodat het beschikbaar is als de zon niet schijnt en de wind niet waait.

Gates geeft ook toe dat hij een hypocriet is - hij zegt tegen Cooper: "Ik heb waarschijnlijk een van de grootste broeikasgassen voetafdrukken van iedereen op de planeet," en voegt eraan toe: "Alleen al mijn persoonlijke vliegtochten zijn gigantisch."

Hij doet boete voor zijn klimaatzonden door plantaardige vliegtuigbrandstof te kopen, over te stappen op een elektrische auto, zonnepanelen te gebruiken en koolstofkredieten te kopen voor een bedrag van $ 7 miljoen per jaar.

Gates' ommezwaai naar het klimaat krijgt de volle aandacht van de media. Zoals Paul Joseph Watson van Summit News die schrijft:

Bill Gates wordt in een nieuw rapport van Wired Magazine geprezen als de man die "de wereld zal redden" en de planeet zal helpen om een CO2-uitstoot van nul te bereiken, ondanks het feit dat dergelijke normen niet worden weerspiegeld in de levensstijl van de miljardair-filantroop zelf.

Het artikel onderzoekt hoe Gates een koolstofvrije wereld wil bereiken en promoot zijn nieuwe boek waarin hij stelt dat "het tijd is dat we echte maatschappelijke, economische en logistieke veranderingen aanbrengen in onze manier van leven om een ramp te voorkomen".

Volgens Gates moet de planeet een koolstofuitstoot van nul bereiken om "een catastrofe te voorkomen".

Gates' inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen mogen dan wel een milieuvriendelijke glans hebben, maar dat doel houdt ook het risico in dat de levensstandaard in het westen wordt verlaagd, iets wat Gates waarschijnlijk niet voor zichzelf zal omarmen.

Zoals we al eerder hebben benadrukt, hebben Gates en andere miljardairs enorme hoeveelheden landbouwgrond opgekocht, terwijl de Amerikanen wordt verteld dat de droom van het bezitten van privébezit voorbij is onder een toekomstige 'Grote Reset'.

Gates is nu de grootste eigenaar van landbouwgrond in Amerika, volgens een Forbes rapport.

Terwijl de mainstream media de invloed van Gates blijven bejubelen, heeft hij elders harde kritiek gekregen.

Zoals we vorige week belichtten, schreef advocaat Robert F. Kennedy Jr., zoon van Robert F. Kennedy en neef van voormalig president van de V.S. John F. Kennedy, een uitgebreid rapport waarin hij Gates ervan beschuldigt zich in te laten met neofeodalisme [leenstelsel].

Kennedy waarschuwt: "Om zijn dystopische [akelige] plannen voor de mensheid in goedaardige bedoelingen te hullen, heeft Gates zich de retoriek van 'duurzaamheid', 'biodiversiteit', 'goed rentmeesterschap' en 'klimaat' toegeëigend.

Hij beschuldigde Gates er ook van dat hij probeerde de wereldwijde voedselproductie te monopoliseren en te domineren, en bestempelde het als "een duistere vorm van filantrokapitalisme gebaseerd op biopiraterij en bedrijfsbiopiraterij."

Kennedy werd vervolgens door Instagram verbannen nadat zijn rapport was gepubliceerd.

Zoals we eerder benadrukten, heeft pro-Gates berichtgeving ook zijn weg gevonden naar kindertelevisieprogramma's.

* * *

Heeft Gates een plan om de rest van de wereld te dwingen zijn visie over te nemen?

()

Beeld Vergroten


Bron: Bill Gates Goes Full Captain Planet, Wants To Change 'Every Aspect Of Economy' While We Dine On Fake Meat | ZeroHedge