www.wimjongman.nl

(homepagina)


Grillige weersomstandigheden en droogte verwoesten de landbouwproductie over de hele wereld

1 augustus, 2021 door Michael Snyder

()

Wist je dat Brazilië net voor het eerst in 64 jaar sneeuw heeft gehad? Miljoenen Brazilianen waren absoluut opgewonden om voor het eerst in hun leven echte sneeuw te ervaren, maar de abnormaal lage temperaturen hebben de landbouwproductie echt hard getroffen op een zeer gevoelig moment. Brazilië is een van de grootste exporteurs van maïs ter wereld, en op dit moment wordt verwacht dat de maïsproductie ver onder de oorspronkelijke prognoses zal liggen. Maar voor veel Amerikanen is het lot van de Arabica-bonenoogst van veel groter belang. Hogere koffieprijzen zouden miljoenen en miljoenen Amerikanen dagelijks treffen, en dat is de reden waarom zoveel mensen zich druk maken over het feit dat de koffieprijzen echt beginnen te pieken...

De prijzen van arabica koffie bereikten eerder deze week een hoogtepunt in zeven jaar doordat het ongewoon koude weer de oogst in Brazilië, 's werelds grootste producent, aantastte, waarbij bedrijven klaar stonden om de hogere kosten aan de consument door te berekenen.

Helaas zullen de prijzen in de komende dagen waarschijnlijk nog verder stijgen.

De recente koudegolf heeft een zeer groot gebied getroffen, en een koffie-exporteur waarschuwt dat "niemand echt weet hoe groot de schade is"...

Voorlopige schattingen van de Braziliaanse regering geven aan dat alleen al de vorst van vorige week 150.000 tot 200.000 hectare (370.000-490.000 acres) heeft getroffen, ongeveer 11% van het totale arabica-areaal van het land.

"Niemand weet hoe groot de schade is", aldus koffie-exporteur Comexim, die het verlies op de productie van volgend jaar in de Cerrado-regio in de belangrijkste koffieproducerende staat Minas Gerais op 13% raamde.

De volledige omvang van de schade aan de Braziliaanse maïsvelden moet ook nog worden bepaald. Momenteel wordt verwacht dat de totale maïsproductie met ongeveer 17% zal dalen ten opzichte van vorig jaar...

De totale maïsproductie in Brazilië wordt nu geraamd op 85,3 miljoen ton, bijna 17% onder het niveau van vorig jaar, aldus AgRural, dat verwijst naar de weersomstandigheden die van invloed zijn op de oogst, met name de tweede maïsoogst die eerst door droogte en later door vorst werd getroffen in staten als Mato Grosso do Sul en Paraná.

In Afrika eist de eindeloze droogte in veel gebieden een zware tol.

Op dit moment krijgen we te horen dat "mislukte oogsten" hebben geleid tot "massale honger" in Madagaskar, en we worden gewaarschuwd dat "tienduizenden op het randje van de hongerdood staan"...

De eilandnatie Madagaskar in de Indische Oceaan blijft lijden onder de ergste droogte in vier decennia.

Het gebrek aan regen in het zuiden van Madagaskar heeft geleid tot mislukte oogsten en massale honger, allemaal te wijten aan de klimaatverandering. Het Wereldvoedselprogramma van de VN zegt dat meer dan een miljoen mensen niet genoeg te eten hebben en dat tienduizenden op het randje van de hongerdood staan.

Gelukkig worden we hier in de Verenigde Staten op dit moment niet met de hongerdood geconfronteerd, maar er zijn berichten over "volledige mislukte oogsten" in bepaalde gebieden. Bijvoorbeeld, kijk eens naar dit voorbeeld uit de staat Washington...

"In Benton en Yakima county's zijn de oogsten volledig mislukt," aldus Michelle Hennings, uitvoerend directeur van de Washington Association of Wheat Growers.

Hennings zei dat de lokale opbrengsten waarschijnlijk niet als rampzalig zullen zijn, en dat ze van boerderij tot boerderij zullen verschillen, afhankelijk van of ze hier en daar wat regen hebben ontvangen.

Maar de algemene realiteit is dat de tarweproductie in het Inland Northwest waarschijnlijk over de hele linie lager zal zijn.

In sommige delen van de westelijke helft van het land is het al zo lang zo droog dat sommige gemeenten beginnen met zelfs zonder water te zitten.

Dit is vooral het geval in Noord-Californië...

In Fort Bragg aan de Mendocino kust, haasten de stadsbestuurders zich om een nood ontziltingsinstallatie te installeren. In Healdsburg, is gazon besproeien verboden met boetes tot $1,000. In Hornbrook, een klein stadje in Siskiyou County, staan de kranen helemaal droog en rijdt de voorzitter van het waterdistrict 15 mijl om te douchen en kleren te wassen.

Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt.

Op dit moment waarschuwen de autoriteiten in Californië dat er minstens 81 watersystemen zijn die te maken hebben met "kritieke problemen met de watervoorziening"...

Terwijl de staat worstelt met de ergste droogte sinds 1977, heeft niemand een volledige lijst van welke van de 7.500 openbare watersystemen met de grootste tekorten te kampen hebben.

Maar in mei zijn ambtenaren van de State Water Resources Control Board in Sacramento begonnen met het maken van een lijst. Ze noemden het: "Openbare watersystemen die eind augustus met kritieke watervoorzieningsproblemen te maken kunnen krijgen." Momenteel omvat de lijst 81 watersystemen die 132.559 mensen bedienen - van het piepkleine Mammoth Pool Mobile Home Park in de uitlopers van de Sierra bij Yosemite National Park, tot bekende steden in Noord-Californië zoals Ukiah, Lakeport, Bolinas, Healdsburg, Cloverdale en Fort Bragg.

In Noord-Mexico is het gebrek aan water nog ernstiger.

De eindeloze droogte heeft geleid tot een ernstig gebrek aan vegetatie voor het vee, en velen van hen vallen letterlijk dood neer...

In de uitgedroogde heuvels van zuid Sonora liep Marco Antonio Gutierrez rond op een open plek en telde de doden.

Er waren zeven rottende karkassen - uitstekende ribben en verschrompelde huiden - en twee door de zon gebleekte schedels. Negen koeien, geveld door hitte en honger.

We hebben dit soort dingen zien gebeuren in de armste delen van Afrika, maar het is niet de bedoeling dat het in Noord-Amerika gebeurt.

Als gevolg van deze eindeloze "megadroogte", is het aantal stuks vee in Sonora nu met bijna de helft gedaald...

Twee jaren van extreme droogte hebben grote delen van Noord-Mexico in een mesthoop veranderden. Door hongersnood en veeboeren die gedwongen werden hun vee voortijdig te verkopen of te slachten, is het aantal stuks vee in Sonora gedaald van 1,1 miljoen tot ongeveer 635.000.

Het is een onvoorstelbaar verlies voor een staat die wereldberoemd is om zijn koeien van hoge kwaliteit, en waar rundvlees niet alleen een centraal onderdeel van het dieet en de economie is, maar ook een traditie die families samenbindt.

Ik zou nog ontelbare voorbeelden kunnen geven van hoe het gekke weer de voedselproductie over de hele wereld beïnvloedt, maar ik wil dit artikel niet te lang maken.

Waar het op neerkomt is dat de voedselproductie over de hele planeet veel lager zal uitvallen dan verwacht, en dat heeft zeer ernstige gevolgen voor het komende jaar.

Voordat ik dit artikel afsluit, is er nog één nieuwsbericht dat ik graag wil delen...

"Het gebeurt," vertelde wetenschapper Scott Hotaling aan een verslaggever van OPB, terwijl hij gebaarde naar de Paradise Gletsjer hoog op Mount Rainier in Washington.

Hij verwees naar honderdduizenden kleine, zwarte wormpjes die tevoorschijn komen uit een uitgestrekte witte sneeuwvlakte.

Ik hou Mount Rainier al heel lang in de gaten, dus dit trok zeker mijn aandacht.

Zijn het de honderdduizenden zwarte wormpjes die uit het ijs van Mount Rainier tevoorschijn komen vanwege de ongekende hitte deze zomer, of is er iets anders aan de hand?

Ik heb het antwoord op die vraag nog niet, en ik zal de ontwikkelingen op Mount Rainier nauwlettend blijven volgen.

Onze planeet verandert op hoogst ongebruikelijke manieren, en ondanks al onze geavanceerde technologie zijn we nog steeds erg kwetsbaar voor extreme weersschommelingen.

Hopelijk worden de omstandigheden snel weer normaal, want als dat niet gebeurt, zal de wereldvoedselvoorraad de komende maanden alleen maar krapper en krapper worden.

Bron: Freak Weather Events And Drought Are Devastating Agricultural Production All Over The Globe | End Of The American Dream