www.wimjongman.nl

(homepagina)


De leiders van de EU verwelkomen samen met Noord-Korea de Iraanse massamoordenaar

door Majid Rafizadeh - 17 juli 2021

  • Door een massamoordenaar tot president te kiezen, stuurt het Iraanse regime een krachtige boodschap naar het Iraanse volk en de wereld, dat het de mensenrechten niet zal respecteren.

  • Hoe kan een leider van een democratisch land een massamoordenaar feliciteren?

  • Het Iraanse volk heeft, net als het volk van Hongkong en nu Cuba, gestreden voor de verandering van hun regime, terwijl de Europese regeringen en de leiders van democratische landen - inclusief de huidige regering van de Verenigde Staten - in feite een boodschap hebben gestuurd aan het volk: Wij trekken ons niets aan van jullie streven naar rechtvaardigheid, de rechtsstaat en mensenrechten; in plaats daarvan gaan we samenwerken met jullie autoritaire leiders.

  • De Europese leiders hebben ook de oproepen van mensenrechtenorganisaties om een onderzoek in te stellen naar de Iraanse massamoordenaar-mullah - die hoogstwaarschijnlijk ook de volgende Opperste Leider van Iran zal worden - volledig genegeerd.

  • "Dat Ebrahim Raisi tot president is opgeklommen in plaats van te worden onderzocht voor de misdaden tegen de menselijkheid van moord, gedwongen verdwijning en marteling, is een grimmige herinnering aan het feit dat straffeloosheid hoogtij viert in Iran. De omstandigheden rond het lot van de slachtoffers en de verblijfplaats van hun lichamen worden tot op de dag van vandaag systematisch verzwegen door de Iraanse autoriteiten, wat neerkomt op voortdurende misdaden tegen de menselijkheid. - Agnès Callamard, secretaris-generaal van Amnesty International, 19 juni 2021.

  • Het is inderdaad beschamend, en een klap voor het volk van Iran en de voorvechters van mensenrechten en democratie, dat Europese regeringen en leiders van democratieën zich aansluiten bij Noord-Korea om de massamoordende president van Iran te feliciteren - en hem succes te wensen!

( )

Door zelf een massamoordenaar tot president te kiezen, stuurt het Iraanse regime een krachtige boodschap naar het Iraanse volk en de wereld, dat het de mensenrechten niet zal respecteren. De gekozen Iraanse president Ebrahim Raisi in Teheran, op 21 juni 2021. (Foto: Atta Kenare/AFP via Getty Images)

De leiders van de Europese Unie, die preken over mensenrechten en democratie, knijpen niet alleen een oogje dicht voor de aanstelling door het Iraanse regime van een massamoordenaar, Ebrahim Raisi, om de volgende president te worden; ze sluiten zich nu ook aan bij Noord-Korea in het feliciteren van de regerende mullahs en hun nieuwe president Raisi.

De Oostenrijkse president Alexander Van der Bellen feliciteerde de nieuwe president van Iran in een boodschap en verklaarde dat hij "er vertrouwen in heeft" dat de vriendschappelijke betrekkingen tussen de Islamitische Republiek Iran en Oostenrijk zullen worden voortgezet." In zijn boodschap, zo schreef het Islamic Republic News Agency, "...wenste hij de gekozen president Raisi succes en zei dat zijn land, als gastheer van de multinationale onderhandelingen over de Iraanse nucleaire deal, bereid is om elke medewerking te verlenen. Hij sprak de hoop uit dat de gesprekken in Wenen in de nabije toekomst vruchten zullen afwerpen."

Hoe kan een leider van een democratisch land een massamoordenaar feliciteren? Wat voor boodschap stuurt hij naar het Iraanse volk dat de verkiezingen boycotte, en de internationale gemeenschap opriep de nieuwe mullahpresident te onderzoeken?

Door een massamoordenaar tot president te kiezen, geeft het Iraanse regime een sterk signaal af aan het Iraanse volk en de wereld dat het de mensenrechten niet zal eerbiedigen. Om de legitimiteit van het regime te vergroten, snoefde de Iraanse ambassadeur in Oostenrijk, Abbas Bagherpour:

"President @vanderbellen feliciteerde in een officiële boodschap de verkozen president Dr. Ebrahim Raisi @raisi_com van harte, wenste hem veel succes, verwees naar 7 eeuwen vriendschappelijke betrekkingen en verzekerde hem van de voortzetting van veelzijdige bilaterale betrekkingen op alle gebieden.

Ook de Zwitserse president Guy Parmelin feliciteerde de "Slager van Teheran" en wenste hem succes. Het Iraanse Studenten Nieuwsagentschap, een door de staat gecontroleerde krant, meldde:

"De Zwitserse president wenste in de boodschap de Iraanse president-elect Ebrahim Raisi succes in zijn nieuwe functie, sprak het vertrouwen uit dat de goede bilaterale betrekkingen tussen Iran en Zwitserland tijdens het presidentschap van Raisi meer dan ooit zullen worden versterkt.

"Hij benadrukte ook dat Zwitserland zich inzet voor het versterken van de dialoog en de samenwerking met Iran met als doel de stabiliteit en welvaart in de regio te vergroten, en beschouwt dit als in het belang van allen."

Dat zijn slechts meer klappen voor het volk van Iran. Het Iraanse volk heeft, net als het volk van Hong Kong en nu Cuba, gestreden voor een ander regime, terwijl Europese regeringen en leiders van democratische landen - inclusief de huidige regering in de Verenigde Staten (bijvoorbeeld hier, hier en hier) - in feite de boodschap aan het volk hebben gestuurd: Wij trekken ons niets aan van jullie streven naar rechtvaardigheid, de rechtsstaat en mensenrechten; in plaats daarvan gaan we samenwerken met jullie autoritaire leiders.

De Iraanse mensenrechtenadvocaat Kaveh Moussavi tweette:

"Schaam u, president van Oostenrijk, dat u een massamoordenaar feliciteert die zich door massale fraude een weg naar het presidentschap van Iran heeft gemanoeuvreerd. We zullen ons deze verachtelijke lafheid herinneren wanneer we Iran bevrijden van deze moorddadige kleptocratie! Zeg niet dat we jullie niet gewaarschuwd hebben!"

De Europese leiders hebben ook de oproepen van mensenrechtenorganisaties om een onderzoek in te stellen naar de Iraanse massamoordenaar-mullah - hij zal hoogstwaarschijnlijk ook de volgende Opperste Leider van Iran worden - volledig genegeerd. Amnesty Internationals secretaris-generaal Agnès Callamard sprak uit:

"Dat Ebrahim Raisi is opgeklommen tot president in plaats van te worden onderzocht voor de misdaden tegen de menselijkheid van moord, gedwongen verdwijning en marteling, is een grimmige herinnering aan het feit dat straffeloosheid hoogtij viert in Iran. In 2018 documenteerde onze organisatie hoe Ebrahim Raisi lid was geweest van de 'doodscommissie' die in 1988 duizenden politieke dissidenten met geweld liet verdwijnen en in het geheim buitengerechtelijk executeerde in Evin en Gohardasht gevangenissen bij Teheran. De omstandigheden rond het lot van de slachtoffers en de verblijfplaats van hun lichamen worden tot op de dag van vandaag systematisch door de Iraanse autoriteiten verzwegen, hetgeen neerkomt op voortdurende misdaden tegen de menselijkheid."

Het was ook onder Raisi's toezicht als het hoofd van de Iraanse rechterlijke macht, dat bijna 1500 mensen werden gedood tijdens de wijdverspreide protesten van 2019. Velen werden gemarteld, en hooggewaardeerde mensen, zoals de kampioen worstelaar Navid Afkari, werden geëxecuteerd.

Callamardvoegde eraan toe:

"Als hoofd van de Iraanse rechterlijke macht heeft Ebrahim Raisi leiding gegeven aan een spiraalsgewijze onderdrukking van de mensenrechten, waardoor honderden vreedzame dissidenten, mensenrechtenactivisten en leden van vervolgde minderheidsgroepen willekeurig zijn vastgezet. Onder zijn toezicht heeft de rechterlijke macht ook volledige straffeloosheid verleend aan regeringsfunctionarissen en veiligheidstroepen die verantwoordelijk zijn voor het wederrechtelijk doden van honderden mannen, vrouwen en kinderen en het onderwerpen van duizenden demonstranten aan massa-arrestaties en ten minste honderden gedwongen verdwijningen, en marteling en andere mishandeling in de nasleep van de landelijke protesten van november 2019."

Het is inderdaad beschamend, en een klap voor het volk van Iran en voorvechters van mensenrechten en democratie, dat Europese regeringen en leiders van democratieën zich aansluiten bij Noord-Korea om de massamoordende president van Iran te feliciteren - en hem succes te wensen!

Dr. Majid Rafizadeh is bedrijfsstrateeg en adviseur, Harvard-geleerde, politicoloog, bestuurslid van Harvard International Review, en voorzitter van de International American Council on the Middle East. Hij is auteur van verscheidene boeken over de islam en het buitenlands beleid van de VS. Hij is te bereiken op Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2021 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: The EU Leaders Join North Korea in Welcoming Iran's Mass Murderer President :: Gatestone Institute