www.wimjongman.nl

(homepagina)


"Want het wezen van profetie is een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)

Nieuwe technologieën en de eindtijd

Door Britt Gillette - 16 februari 2021

()

Vorige week kondigde een Israëlisch bedrijf, genaamd Aleph Farms, aan dat het met succes 's werelds eerste slachtvrije ribeye steak had gekweekt, met behulp van 3D-bioprintingtechnologie en levende koecellen. In tegenstelling tot het traditionele 3D-printen, print Aleph Farms met 3D-bioprinten "echte levende cellen die vervolgens worden geïncubeerd [gekweekt] om de textuur en kwaliteiten van een echte biefstuk te verkrijgen".

Volgens het persbericht gebruikt Aleph Farms "een eigen systeem, vergelijkbaar met de vascularisatie [bloedvatverwijding] die van nature voorkomt in weefsels", en dit geeft de biefstuk een "vergelijkbare vorm en structuur als de oorspronkelijke vorm zoals die voorkomt in vlees voor en tijdens het koken." Met deze nieuwe technologie kan het bedrijf nu elk type biefstuk produceren.

Dit alles volgt op de aankondiging in december dat 1880, een restaurant in Singapore, 's werelds eerste restaurant wordt dat gekweekt vlees serveert. 1880, dat bekend staat om zijn innovatieve menu's, debuteerde met de in het lab gekweekte kip van de Amerikaanse start-up Eat Just, die een kleine hoeveelheid pluimveecellen gebruikt en deze met behulp van een bioreactor in een hoog tempo tot vlees kweekt. Van begin tot eind duurt het proces ongeveer 14 dagen tegenover 45 dagen voor de traditionele kip. Naarmate deze technologieën rijper worden, bieden zij het vooruitzicht van goedkoop en overvloedig voedsel voor de hele wereld.

Niets van dit alles mag als een verrassing komen. In mijn boek uit 2017 Racing Toward Armageddon schreef ik:

"Wist je dat het vuil buiten je deur hoogstwaarschijnlijk elk element bevat dat nodig is om een brood of een stuk vis te maken? Met de blauwdruk voor een stuk vis of brood zouden nanofabrieken de basisstructuur van die elementen kunnen herschikken en precies datgene doen. Je zou letterlijk een vis of een brood kunnen maken van niets anders dan aards vuil."

Revolutionaire technologieën aan de horizon

Deze technologieën zijn slechts een voorproefje van wat komen gaat. De convergentie van nieuwe printtechnologieën met kunstmatige intelligentie, quantumcomputing en geavanceerde productietechnieken zal de wereld waarin we leven fundamenteel veranderen. Bioprinten van steaks en kip is nog maar het begin. Dergelijke technologieën zijn de voorbode van de komst van een werkelijk revolutionaire technologie die bekend staat als moleculaire fabricage. Hieronder staan enkele van de voordelen die we in de nabije toekomst zullen zien:

Schone, hernieuwbare en goedkope energie - De meest overvloedige energiebron op aarde is zonlicht. De reden waarom zonne-energie slechts in een klein deel van onze energiebehoeften voorziet, is dat de technologie die wordt gebruikt om zonne-energie op te vangen en op te slaan, duur en inefficiënt is in vergelijking met fossiele brandstoffen. Moleculaire fabricage zal dat veranderen. Nieuwe technologieën zullen zonne-energie tot de goedkoopste en meest wijdverspreide energiebron maken.

Verhoogde gezondheid en welzijn - Moleculaire productie zal ook schoon water voor iedereen beschikbaar maken. Het zal een revolutie teweegbrengen in medische behandelingen, geneesmiddelen op recept en chirurgie. Het resultaat zal een dramatische toename zijn van gezondheid, welzijn en gemiddelde levensverwachting.

Overvloed aan materialen - Moleculaire fabricage zal een revolutie teweegbrengen in de productie van goederen, door objecten te fabriceren waar ze nodig zijn en arbeids-, energie-, opslag- en transportkosten drastisch te verlagen. Het resultaat zal een explosie van materiële rijkdom zijn.

Hoewel dit allemaal geweldig klinkt, zit er ook een schaduwzijde aan deze nieuwe technologieën...

De opkomst van Big Brother

In George Orwell's roman "1984" maakt de wereld kennis met "Big Brother" - een alomtegenwoordig, almachtig en "goedbedoeld" totalitair regime. De held van het boek, Winston Smith, leeft in een wereld waarin elke burger 24/7 in de gaten wordt gehouden. Persoonlijke privacy bestaat niet. De overheid domineert elk aspect van het leven. Monitoren in Winstons appartement bespioneren hem thuis. Andere apparaten bespioneren hem als hij niet thuis is. Verborgen camera's en microfoons registreren zijn woorden, daden en zelfs zijn gezichtsuitdrukkingen. Zijn post wordt geopend, en de "gedachtenpolitie" zoekt en arresteert elke burger die het waagt gedachten of gevoelens te hebben die afwijken van die welke door Big Brother en de heersende elite worden toegestaan.

De wereld van Winston is een plaats van absolute regeringscontrole. Geen gesprek, beweging of transactie blijft onopgemerkt. De regering kijkt toe - altijd. In de decennia sinds Orwell zijn 1984 uitbracht, hebben mensen zich verbaasd over wat zij zien als een groot inzicht in onze toekomst. En daar hebben ze gelijk in. 1984 is onze werkelijkheid aan het worden, en de komst van moleculaire fabricage en andere geavanceerde technologieën zal het proces alleen maar versnellen. Hieronder volgen enkele van de ongewenste (en naar mijn mening onvermijdelijke) uitkomsten van geavanceerde technologie:

Globale Regering - Technologische innovaties zullen binnenkort de nucleaire afschrikking en het machtsevenwicht dat gebaseerd is op de notie van wederzijds verzekerde vernietiging (MAD) verstoren. Een nucleaire oorlog die de wereld vernietigt, zal overbodig worden en vervangen worden door nieuwe oorlogswapens. In een post-MAD wereld zien velen slechts twee opties:

1) Een onstabiele wapenwedloop die waarschijnlijk zal eindigen in wereldwijde vernietiging, of
2) Wereldregering

De wereld zal kiezen voor een wereldregering. De eerste natie die geavanceerde post-nucleaire technologieën ontwikkelt zal haar macht gebruiken om alle andere naties te veroveren voordat zij soortgelijke technologieën ontwikkelen. Deze natie kan dan zijn wereldmonopolie gebruiken om een nieuwe wereldorde te creëren. Denk er eens over na. Als er geen natie meer over is om deze wereldmacht aan te vallen, zal de wereld in vrede zijn. Helaas zal de wereld ook onder de zware hand van een wereldregering liggen.

Wereldwijde bewaking - Met geavanceerde technologie zal het voor de regering nog gemakkelijker worden om alles te zien en te horen. Nu al geven de meeste mensen vrijwillig de meest intieme details van hun leven prijs. Ze uploaden foto's van zichzelf en hun vrienden naar Facebook. Ze geven persoonlijke informatie vrij op Snapchat en Twitter. En ze installeren Siri- en Alexa-apparaten in hun huizen. Deze apparaten reageren op stemcommando's en maken het leven makkelijker. Maar ze bespioneren je ook. Per definitie luisteren ze altijd. Als je er een hebt, betekent het dat je vrijwillig een afluisterapparaat in je huis hebt geplaatst. In sommige gevallen heeft u ook een camera in uw huis geplaatst.

Naarmate de tijd verstrijkt, zullen apparaten als deze kleiner en goedkoper worden. En naarmate ze kleiner en goedkoper worden, zullen ze overal opduiken. Stel je triljoenen HD-camera's en microfoons voor, elk zo groot als een stofdeeltje. Sommige zijn misschien zo klein dat je ze niet kunt zien. Deze camera's en microfoons zullen constant alles in de wereld opnemen. Net als stof zullen ze zich over de aarde verspreiden en zich op elk oppervlak vestigen. Ze zullen overal zijn.

Ze zullen zich op je kleren vastzetten. Ze komen binnen via de ventilatie in je huis. Ze blijven plakken aan de zolen van schoenen en waaien door de straten. En dit "nanostof" zal alles wat het ziet en hoort naar de regering sturen. Kunstmatige intelligentie zal alle video- en audiofeeds doorzoeken. Het zal zoeken naar specifieke zinnen en "ongewenste" taal. Met deze technologie kan de regering elk gesprek op aarde "afluisteren". Niemand zal ontsnappen aan het altijd waakzame oog van "Big Brother."

Wereldwijde cryptocurrencies van de overheid - Een groeiend aantal naties onderzoekt nu de lancering van door de overheid ondersteunde cryptocurrencies. Onder hen zijn enkele van 's werelds meest onderdrukkende regimes, waaronder China, Iran, en Noord-Korea. De reden hiervoor is dat de vervanging van papiergeld door overheidsgesponsorde cryptocurrencies onbeperkte macht binnen handbereik van regeringsleiders brengt.

Niet alleen biedt cryptocurrency een manier om elke financiële transactie permanent vast te leggen, maar het houdt ook bij waar je heen gaat en wat je doet. Het houdt bij welke websites je bezoekt en wie je vrienden zijn. Terwijl creditcards, betaalpassen, mobiele telefoons en sociale mediaprofielen al veel van deze informatie bijhouden, zal een door de staat gesponsorde cryptocurrency de overheid 100% ongehinderde toegang geven tot deze informatie. Het zal een gesloten, door de overheid gecontroleerd economisch systeem creëren waar je afhankelijk bent van de overheid voor elke transactie die je aangaat.

Dat betekent dat als de overheid besluit dat ze je niet mogen, ze je toegang kunnen afsluiten en je volledig buiten het economisch systeem kunnen houden. Ze kunnen dicteren wat je wel en niet kunt kopen. Ze kunnen je vertellen waar je wel en niet heen kunt gaan. In essentie geeft door de staat gesponsorde cryptocurrency de regering volledige en totale controle over alle handel.

Hoe zal de wereld reageren?

In het begin zal de wereld zich waarschijnlijk alleen richten op de positieve voordelen van deze geavanceerde technologieën. Na een korte periode van omwenteling zal de wereldregering een nieuw tijdperk van vrede inluiden - vergelijkbaar met de Pax Romana van het oude Rome. De meeste mensen zullen blij zijn met de materiële overvloed en de verhoogde levensstandaard, zelfs als zij in ruil daarvoor vrijheden moeten opofferen.

Als één man deze voordelen aan de wereld brengt, hoe zal de wereld hem dan zien? Stelt u zich eens voor dat Satan naar de aarde kwam en beloften van wereldvrede en wonderbaarlijke genezingen gebruikte om de wereld ertoe te brengen een valse messias te volgen. Denk je dat hij effectief zou zijn? Jezus zei dat hij dat zal zijn.

De komende valse Messias

Na ontmoetingen met Jezus vonden er regelmatig wonderbaarlijke gebeurtenissen plaats. De doofstomme kon spreken. Doven konden horen. Verlamden konden lopen, en de blinden konden zien. Door deze wonderen geloofden velen in Jezus. Maar anderen weigerden te geloven, ook al bevestigden deze wonderen Zijn identiteit als de Messias. Wat zei Jezus over deze mensen? Hij zei: "Ik ben gekomen in de naam van mijn Vader, en jullie hebben geweigerd mij te ontvangen. Maar er zal een dag komen waarop een ander zal komen in zijn eigen naam, en hem zullen jullie aannemen" (Johannes 5:43-44).

Wanneer de antichrist op het wereldtoneel arriveert, zal hij geavanceerde technologie met zich meebrengen die:

1) De vocale vermogens van de doofstommen zal herstellen.
2) Verlamming omkeert voor mensen met ruggenmergletsel.
3) Het zicht van blinden zal herstellen.
4) Alle geluid en gehoor voor doven zal herstellen.
en
5) Elke fysieke ziekte die nu mensen treft, genezen.

De wereld zal in vrede lijken te zijn, en de wereld zal hem als zijn redder ontvangen. Terwijl de wereld uitkijkt naar een "Grote Reset" en nieuwe technologieën om de wereld te transformeren, kun je er zeker van zijn dat de Antichrist in de coulissen staat te wachten. Alle tekenen zijn aanwezig. Kijk maar om je heen. De wereld bevindt zich in het midden van een wereldwijde pandemie (Lucas 21:11). Israël is terug in het land (Jeremia 23:7-8). Het Joodse volk is terug in Jeruzalem (Lucas 21:24-28). En het Evangelie wordt over de hele wereld verkondigd (Mattheüs 24:14). We staan ook op het punt technologieën te ontwikkelen die zullen leiden tot een wereldregering (Openbaring 13:7) en een wereldwijd monetair systeem dat in staat is de hele wereld te beheersen (Openbaring 13:16-17). Jezus zei dat wanneer je al deze tekenen ziet, je kunt weten dat Zijn wederkomst nabij is (Lucas 21:28). Wij kunnen die tekenen nu zien. Jezus komt spoedig.

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, February 2021