www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wekelijks Commentaar: Catastrofe niet afgewend door misverstand over medische definitie van "effectief" verhindert het gebruik van Israëlisch behandelingsmedicijn COVID-19

Dr. Aaron Lerner 14 augustus 2021

De COVID-19 delta variant dreigt een wereldwijde catastrofe te worden.

Wanneer beleidsmakers artsen vragen of er een behandeling beschikbaar is welke effectief de uitdaging kan aangaan van het enorme aantal mensen opgenomen in het ziekenhuis met deze variant is hun antwoord dat er geen "effectieve" behandeling bestaat.

Het probleem is dat de beleidsmakers een lekenbegrip hanteren van de term term "effectief."

Wanneer artsen zeggen dat een behandeling "effectief" is, bedoelen zij dat de dubbelblinde studies hebben vastgesteld dat een placebo toegediend op een vergelijkbare manier niet hetzelfde succes heeft.

Een testproces dat veel tijd in beslag kan nemen en mogelijk zelfs met ethische problemen tijdens een pandemie.

Wanneer leken zeggen dat een behandeling "doeltreffend" is, bedoelen ze dat patiënten die de behandeling krijgen gunstig reageren.

Wanneer beleidsmakers artsen horen zeggen dat het nog niet bekend is of een bepaalde behandeling "doeltreffend" is, denken zij dat dit betekent dat de behandeling misschien de patiënten niet noodzakelijkerwijs helpt.

Dit terwijl de beleidsmakers de artsen zouden moeten vragen:

"Het kan me niet schelen of de behandeling niet beter is dan een placebo - vertel me alleen en vertel me gewoon twee dingen:

#1. Is het veilig om toe te dienen?

#2. Als het wordt toegediend kan ik dan een significant positief resultaat verwachten ONGEACHT DE REDEN?

Maar deze vragen stelt men blijkbaar niet.

Dit is de tragedie van het niet uitrollen van de Israëlische EXO-CD24 voor onmiddellijke wereldwijde distributie

Het medicijn werd met succes getest zowel in Israël als in een groter vervolg testen in Griekenland.

https://www.bhol.co.il/news/1257138 - een artikel over de testresultaten.

Er bestaat geen twijfel over dat de behandeling zowel veilig is als wat een leek "effectief" zou noemen.

Maar de wereld wacht op dubbel blinde testen, zodat artsen het ook "effectief" zullen noemen.

Het is een idee-medicijn: en zoals de uitvinder, Prof. Nadir Arber van het Ichilov Ziekenhuis opmerkt dat het snel, efficiënt en tegen zeer lage kosten kan worden geproduceerd... in elke farmaceutische fabriek in het land, en in een korte tijd wereldwijd."

En in schril contrast met de vaccinaties: het behoeft geen uitdagende opslageisen.

En omdat het wordt geïnhaleerd in plaats van geïnjecteerd, is de toediening van de medicatie aanzienlijk minder veeleisend voor geschoold personeel.

Deze behandeling is ideaal voor zowel de "eerste wereld" als de "derde wereld".

Ja. EXO-CD24 zal niet voorkomen dat mensen besmet worden met COVID-19. Maar het ...zal voorkomen dat ze sterven. En het zal het mogelijk maken voor de meeste van hen na een paar dagen ontslagen kunnen worden zodat ze de ziekenhuizen niet overspoelt raken.

Zullen besluitvormers eindelijk "buiten de kaders gaan denken" die veroorzaakt worden door de medische definitie van "effectief"?

________________________________________

Bron: IMRA - Saturday, August 14, 2021 Weekly Commentary: Catastrophe not averted as misunderstanding of medical definition of "effective" prevents use of Israeli COVID-19 treatment drug