www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wie wordt er echt in het ziekenhuis opgenomen?

door Jennifer Margulis, via The Epoch Times - 31 augustus 2021

( )

De reguliere media melden dat ernstige gevallen van COVID vooral voorkomen bij ongevaccineerden. Maar wie wordt geteld als iemand die COVID heeft, en wie wordt geteld als iemand die ongevaccineerd is, dat vertroebelt de zaak.

De reguliere media melden dat ernstige gevallen van COVID vooral voorkomen bij ongevaccineerden, maar wie wordt geteld als iemand die COVID heeft, en wie wordt geteld als iemand die ongevaccineerd is? Dit vertroebelt de zaak.

"Ik ga niet armworstelen met de administratie over waar we je moeten plaatsen," zei Dr. C., een zeer kundige gastro-enteroloog, zachtjes tegen mijn vriend die in bed lag in een triagekamer op de SEH [Spoed Eisende Hulp]. "We willen je gewoon in een bed leggen zodat we kunnen uitzoeken wat er mis is en je kunnen laten behandelen."

We waren in het ziekenhuis van onze kleine stad. Niemand wist waarom, maar mijn vriendin had sinds een gecompliceerde operatie voor een chronische gezondheidstoestand, drie weken daarvoor, niet meer dan een handvol frambozen naar binnen kunnen krijgen. Mijn vriend was uitgedroogd en niet in staat om te eten, moest al heftig overgeven na een slokje water of het zuigen op een ijsje, en was bijna vijfentwintig kilo afgevallen.

Ik stond aan de zijde van mijn man toen hij een galblaasaanval kreeg die zo ernstig was dat zijn handen trilden. Ik heb drie niet-gemedicineerde bevallingen meegemaakt en nog veel meer bijgewoond, als journalist en als advocaat van patiënten. Toch heb ik nog nooit een mens met zoveel pijn gezien.

Gediagnosticeerd met een alvleesklierafwijking, opgenomen als COVID-patiënt

Na een reeks testen werd bij mijn vriend pancreatitis [alvleesklierontsteking] vastgesteld. Maar het was makkelijker voor de ziekenhuis bureaucratie om de opname te registreren als een COVID-geval.

Ik zal het uitleggen. Deze patiënt had geen van de klassieke symptomen van COVID: geen kortademigheid, geen koorts, geen rillingen, geen congestie, geen verlies van reuk- of smaakzin, geen neurologische problemen. De enige COVID-symptomen die mijn vriend had, waren misselijkheid en vermoeidheid, wat ook verklaard kon worden door de operatie. Echter, bijna drie weken eerder was een COVID-test positief teruggekomen.

De reguliere media melden dat ernstige COVID-gevallen zich vooral voordoen bij niet-gevaccineerden. Een kop van Associated Press van 29 juni luidt: "Bijna alle COVID-sterfgevallen in VS zijn nu onder ongevaccineerden." Een andere, van dezelfde datum: "Verreweg de meeste ICU-patiënten met COVID-19 zijn ongevaccineerd, blijkt uit onderzoek van ABC News."

Is dat wat er echt aan de hand is? Het is zeker niet het geval in Israël, het eerste land dat een meerderheid van zijn burgers volledig vaccineerde tegen het virus. Nu heeft het een van de hoogste dagelijkse besmettingspercentages en de meerderheid van de mensen die het virus oplopen (77 procent tot 83 procent, afhankelijk van de leeftijd) zijn al gevaccineerd, volgens gegevens verzameld door de Israëlische regering.

Na zorgvuldige bestudering van de beschikbare gegevens, waaronder de veiligheids- en werkzaamheidsprofielen van de mRNA-vaccins, had mijn vriend voor een voorzichtige aanpak gekozen. Hoewel hij een arts is die elke dag in zijn praktijk vaccins toedient, koos mijn vriend ervoor om af te wachten. Volgens WebMD heeft een "groot aantal" eerstelijns ziekenhuismedewerkers er ook voor gekozen om het vaccin niet te krijgen. Verschillende nieuwsberichten, van Californië tot New York, bevestigen dat tot 40 procent van de gezondheidswerkers heeft besloten dat de risico's van de vaccins niet opwegen tegen de voordelen.

Na de opname sprak ik met de verpleegster van de COVID-afdeling. Ze was gekleed in een plastic gele wegwerpjurk, groenblauwe handschoenen, en twee maskers onder een recirculerend persoonlijk ademhalingssysteem dat zo luid zoemde dat ze nauwelijks kon horen. De verpleegster vertelde me dat ze beide vaccins had gekregen, maar dat ze zich zorgen maakte: "Twee derde van mijn patiënten zijn volledig gevaccineerd," zei ze.

Beperkingen van de gegevens

Hoe kan er zo'n kloof bestaan tussen wat de verpleegster van de COVID-afdeling mij vertelde en de berichten in de mainstream media? Om te beginnen is het erg moeilijk om enige nauwkeurigheid te bereiken als het gaat om de werkelijke cijfers. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben zelfs publiekelijk toegegeven dat zij niet over nauwkeurige gegevens beschikken.

Zoals gerapporteerd door de Associated Press, "De CDC zelf heeft niet geschat welk percentage van ziekenhuisopnames en sterfgevallen zich voordoet bij volledig gevaccineerde mensen, daarbij verwijzend naar beperkingen in de gegevens."

Tegelijkertijd wordt het verzamelen van gegevens per staat gedaan. In de meeste staten wordt een persoon pas als volledig gevaccineerd beschouwd veertien dagen nadat hij de volledige vaccinatieserie heeft gehad.

Dit betekent dat iemand die in een Amerikaans ziekenhuis komt en slechts één dosis heeft gehad, of die beide vaccins heeft gehad maar de tweede minder dan twee weken daarvoor heeft gehad, waarschijnlijk als "ongevaccineerd" zal worden geteld.

Dus toen het Ministerie van Volksgezondheid en Milieubeheer van South Carolina op 23 juli 2021 een rapport uitbracht over de ernst van COVID, meldden zij hogere ziekte- en sterftecijfers bij de "niet volledig gevaccineerden". Zijn dit mensen die één vaccin hebben gehad en ziek zijn geworden, twee vaccins en ziek zijn geworden, of helemaal geen vaccins? Zonder meer details is het onmogelijk te weten wat er werkelijk aan de hand is.

"We hebben geen precieze cijfers", zegt Dr. James Neuenschwander, een deskundige op het gebied van de veiligheid van vaccins in Ann Arbor, Michigan.

Maar wat we wel weten, zegt Neuenschwander, is dat de vaccins niet zo effectief zijn als volksgezondheidsfunctionarissen ons hadden verteld. "Dit is een product dat niet doet wat het zou moeten doen. Het zou de overdracht van dit virus moeten stoppen en dat doet het niet."

Overtelling van COVID

Dan is er nog het probleem van het toeschrijven van ernstige ziekten en sterfgevallen door andere oorzaken aan COVID, zoals in het geval van mijn vriend. Gezondheidsautoriteiten over de hele wereld doen dit al sinds het begin van de COVID-crisis. Zo werd een jongeman in Orange County, Florida, die afgelopen zomer bij een motorongeluk om het leven kwam, door de gezondheidsautoriteiten van de staat aanvankelijk beschouwd als een COVID-dode (na onderzoek van Fox News werd de classificatie gewijzigd). En een bouwvakker van middelbare leeftijd viel in Kroatië van een ladder en werd ook geteld als een COVID-dode (of het hebben van COVID een rol heeft gespeeld bij zijn dood is nog onduidelijk).

Om de zaken nog verder te vertroebelen, worden zelfs mensen die negatief testen op COVID soms meegeteld als COVID-doden.

Neem nu het geval van de 26-jarige Matthew Irvin, een vader van drie kinderen uit Yamhill County, Oregon. Zoals gemeld door KGW8 News, ging Irvin naar de eerste hulp met maagpijn, misselijkheid en diarree op 5 juli 2020. Maar in plaats van hem op te nemen in het ziekenhuis, stuurden de artsen hem naar huis.

Vijf dagen later, op 10 juli 2020, overleed Irvin. Hoewel zijn COVID-test twee dagen na zijn dood negatief was en zijn familie aan verslaggevers en ambtenaren van Volksgezondheid vertelde dat niemand in Irvin's omgeving COVID-symptomen had, vertelde de lijkschouwer de familie naar verluidt dat een autopsie niet nodig was en dat zijn dood een geval van coronavirus was. Het kostte de Oregon Health Authority twee en een halve maand om de fout te herstellen.

Een nog frappanter voorbeeld van het te hoog opgeven van het aantal COVID-doden is een verpleeghuis in New Jersey met slechts 90 bedden dat ten onrechte 753 sterfgevallen door COVID had gemeld. Volgens een woordvoerder waren er minder dan twintig sterfgevallen. Met andere woorden, het aantal sterfgevallen werd met 3700 procent overschat.

Wie lijden er aan ernstige COVID, gevaccineerden of niet-gevaccineerden?

In landen met de hoogste aantallen gevaccineerden, zien we ook hoge aantallen infecties. IJsland heeft een van de meest gevaccineerde bevolkingen ter wereld (meer dan 82 procent) en meldt dat 77 procent van de nieuwe COVID-gevallen zich voordoet bij volledig gevaccineerde IJslanders, aldus Ásthildur Knútsdóttir, directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid.

Volgens nieuwsberichten is meer dan 85 procent van de volwassen Israëlische bevolking gevaccineerd. Maar uit een rapport van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid van juli bleek dat het vaccin van Pfizer slechts voor 39 procent effectief is. Hoewel Israëlische gezondheidsfunctionarissen het publiek vertellen dat de gevallen milder zijn bij gevaccineerde personen, brengt deze toename van het aantal COVID-gevallen en -doden de premier van Israël ertoe nieuwe beperkingen uit te vaardigen.

Dr. Peter McCullough, een academisch internist en cardioloog in Dallas, Texas, zegt dat een groot aantal mensen in de ziekenhuizen op dit moment inderdaad volledig gevaccineerd zijn. "Volledig gevaccineerde mensen worden in het ziekenhuis opgenomen, en ... 19 procent van hen is overleden," zegt McCullough. "Dit is geen crisis van de ongevaccineerden. Dat is maar een praatje. De gevaccineerden doen hier aan mee."

Andere artsen zien hetzelfde. "In mijn praktijk zijn meerdere patiënten die volledig gevaccineerd zijn opgenomen in plaatselijke ziekenhuizen," zegt Dr. Jeffrey I. Barke, een door een arts in Newport Beach, Californië, gecertificeerd basisarts. Barke gelooft dat een deel van het probleem overdrijving van de werkzaamheid is: "Als het vaccin zo goed werkt, waarom dringen we dan aan op een booster?"

Jennifer Margulis, Ph.D., is een bekroond journalist en auteur van Your Baby, Your Way: Taking Charge of Your Pregnancy, Childbirth, and Parenting Decisions for a Happier, Healthier Family. Als Fulbright winnares en moeder van vier kinderen heeft ze gewerkt aan een campagne voor het overleven van kinderen in West-Afrika, heeft ze op prime-time TV in Frankrijk gepleit voor het beëindigen van kindslavernij in Pakistan en heeft ze postkoloniale literatuur onderwezen aan niet-traditionele studenten in de binnenstad van Atlanta. Kom meer over haar te weten op JenniferMargulis.net

Bron: Who’s Really Being Hospitalized? – The Burning Platform