www.wimjongman.nl

(homepagina)


NIEUWE WETGEVER ZWEERT VOLLEDIGE ISRAËLISCHE CONTROLE OVER TEMPELBERG

Door David Sidman | 27 april 2021

In de dagen die komen, zal de berg van Hashems Huis stevig staan boven de bergen en uittorenen boven de heuvels; en alle naties zullen er met vreugde naar kijken. Jesaja 2:2 (De Israël BijbelTM)

( )

Van links naar rechts: Tempelberg reisleider Michael Miller, met Otzma Yehudit, voorzitter Itamar Bn-Gvir (met dank aan: Michael Miller/Facebook)

Kersvers Knessetlid Itamar Ben Gvir (Religieus Zionisme) werd afgelopen maandag beëdigd in het Israëlische parlement.

Tijdens zijn openingstoespraak klaagde Ben Gvir over de aarzeling van de Israëlische regering om de volledige soevereiniteit over Jeruzalem, en meer specifiek, over de Tempelberg te laten gelden, zeggende: "Ik zal ervoor zorgen dat de Israëlische controle terugkeert naar Jeruzalem en de Tempelberg in het bijzonder."

Ben Gvir verbond zijn belofte met de recente door moslims veroorzaakte rellen in heel Jeruzalem die sinds het begin van de ramadan hebben plaatsgevonden: "Dus die beelden die we onlangs zagen, van misdadigers die politieagenten sloegen en 'Hamas, Hamas' riepen terwijl ze verkondigden 'wij zijn de eigenaars' - deze beelden zullen niet meer gehoord noch gezien worden."

Ben Gvir sprak ook over de noodzaak om Israëlische kinderen waarden en moraal bij te brengen naast academische vakken als wiskunde en wetenschap. Ook riep hij op tot hervorming van het rechtssysteem, dat hij ervan beschuldigde corrupt te zijn.

Tegen het einde van zijn toespraak sprak Ben Gvir over de profeet Amos en hoe zijn woorden betrekking hebben op de huidige natie Israël:

Ik zal Mijn volk Yisrael herstellen. Zij zullen verwoeste steden herbouwen en ze bewonen; zij zullen wijngaarden planten en hun wijn drinken; zij zullen tuinen bewerken en hun vruchten eten. (Amos 9:14)

"De natie Israël leeft!" concludeerde hij.

In een exclusief interview met Ben Gvir in 2019 onthulde Israel365 News dat hij en zijn partij openlijk voor de bouw van de Derde Tempel zijn uitgekomen.

Bron: New lawmaker vows full Israeli control over Temple Mount