www.wimjongman.nl

(homepagina)


Regering Biden moet op zijn minst elk land helpen dat probeert de confrontatie met de Iraanse mollahs aan te gaan

door Majid Rafizadeh - 1 januari 2022

  • Terwijl de mullahs religie gebruiken om hun missie van het overnemen van de regio te rechtvaardigen, proberen ze waarschijnlijk eerder de controle over alle olie in de regio te krijgen; ze lijken hun hegemonische ambities te bevorderen om dit doel te bereiken.

  • Iran omringd al tientallen jaren het Midden-Oosten - in Syrië, Libanon en Irak - door het opzetten van een afpersingsmanoeuvre die bekend staat als de "Sjiïtische Sikkel"; het probeert het Koninkrijk Saudi-Arabië ten val te brengen via de Iraanse Houthi-soldaten in Jemen, en het heeft zich lang geleden al gehecht aan het meest olierijke land van Zuid-Amerika, Venezuela.

  • Stelt u zich nu eens voor hoeveel meer destabiliserend het Iraanse regime zou zijn als het kernwapens had, hoeveel gemakkelijker het voor het regime zou zijn om hun grondwettelijke missie te vervullen van "het uitbreiden van de soevereiniteit van Allah's wet over de hele wereld".

  • Bidens nalatenschap lijkt nu te zullen neerkomen op het overleveren van Afghanistan aan de Taliban, Iran kernwapens te laten verwerven, China toe te staan om Taiwan over te nemen, Rusland om Europa te laten chanteren met de Nord Stream 2 pijplijn, wat Rusland er niet van heeft kunnen weerhouden Oekraïne aan te vallen; de armste Amerikanen te benadelen door hen te dwingen meer voor alles te betalen door de Amerikaanse olie af te sluiten en in plaats daarvan Rusland te verrijken door het daar tegen opgeblazen prijzen te kopen; de lonen voor het leger effectief te verlagen en dreigen mensen die werken te straffen door hun belastingen te verhogen, om miljoenen andere mensen te betalen die niet werken; en als klap op de vuurpijl het Amerikaanse leger te verlammen door het van zijn kerntaak af te leiden: oorlogen winnen.

  • Als... elke echte reactie op de dreigementen van Iran zal moeten wachten tot 2024, zal dat dan te laat zijn om tenminste één van deze op handen zijnde catastrofes te stoppen?
 

Het Iraanse regime heeft duidelijk gemaakt dat het zijn missie is om de regio over te nemen en één gemeenschap te creëren onder hun versie van een islamitisch leiderschap. Iran omringd al tientallen jaren het Midden-Oosten - in Syrië, Libanon, Irak en Jemen - door het opzetten van een afpersingsmanoeuvre die bekend staat als de "Sjiieten Halvemaan". Stel je eens voor hoeveel destabiliserender het Iraanse regime zou zijn als het kernwapens had. (Foto bron: iStock)

Het Iraanse regime heeft duidelijk gemaakt dat het hun missie is om de regio over te nemen en een enkele gemeenschap te creëren onder hun versie van een islamitisch leiderschap. In de grondwet van de Islamitische Republiek staat:

"De grondwet biedt de noodzakelijke basis om de voortzetting van de revolutie in binnen- en buitenland te waarborgen. In het bijzonder bij de ontwikkeling van de internationale betrekkingen zal de grondwet samen met andere islamitische en volksbewegingen ernaar streven de weg te bereiden voor de vorming van één enkele wereldgemeenschap (overeenkomstig het vers in de Koran: Dit, uw gemeenschap, is één gemeenschap, en Ik ben uw Heer, dus aanbidt Mij)".

Voor de heersende mullahs van Iran is hun missie een vorm van Jihad die met militair geweld moet worden volbracht. De grondwet van de mullahs voegt daaraan toe:

"Dienovereenkomstig moeten het leger van de Islamitische Republiek Iran en de Islamitische Revolutionaire Garde [IRGC] worden georganiseerd in overeenstemming met dit doel, en zij zullen niet alleen verantwoordelijk zijn voor het bewaken en behouden van de grenzen van het land, maar ook voor het vervullen van de ideologische missie van jihad op Allah's manier; dat wil zeggen, het uitbreiden van de soevereiniteit van Allah's wet over de hele wereld (in overeenstemming met het Koranvers [8:60]: Bereid u tegen hen voor met alle macht die gij kunt verzamelen, en met spannen van paarden, om vrees te zaaien in de vijand van God en uw vijand, en anderen naast hen ". [cursief toegevoegd].

Terwijl de mullahs religie gebruiken om hun missie van het overnemen van de regio te rechtvaardigen, proberen zij waarschijnlijk eerder de controle over alle olie in de regio te krijgen; zij schijnen hun hegemonische ambities te bevorderen tot dit doel.

Iran omringt het Midden-Oosten al tientallen jaren - in Syrië, Libanon en Irak - door een afpersingsmanoeuvre op te zetten die bekend staat als de "Sjiïtische Sikkel"; het probeert het Koninkrijk Saudi-Arabië ten val te brengen via de Iraanse Houthi-soldaten in Jemen, en het heeft zich lang geleden al gehecht aan het meest olierijke land van Zuid-Amerika, Venezuela.

Stelt u zich nu eens voor hoeveel meer destabiliserend het Iraanse regime zou zijn als het kernwapens had, hoeveel gemakkelijker het voor het regime zou zijn om zijn grondwettelijke missie te vervullen van "het uitbreiden van de soevereiniteit van Allah's wet over de hele wereld". De missie zou beginnen met het uit de weg ruimen van "de Kleine Satan", Israël, en vervolgens het in handen krijgen van de Golfstaten, met het oog op het uiteindelijk omsingelen van de "Grote Satan", de Verenigde Staten. Bovendien zullen de kernwapens worden verkocht aan of in handen vallen van de meest uiteenlopende slechte spelers en terroristische groeperingen in de wereld.

Als de regering-Biden het Iraanse regime niet wil stoppen, zijn er blijkbaar landen in de regio die bereid zijn te voorkomen dat de heersende mullahs van Iran kernwapens krijgen om dit doel te bereiken. De regering-Biden zou op zijn minst moeten instappen en die landen moeten helpen.

"We moeten Iran niet alleen als het probleem van Israël zien en de rest van de wereld buiten beschouwing laten," zei de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz. Op de vraag of het Iraanse regime militair moet worden aangepakt, zei hij: "Ja, ja," en voegde eraan toe: "en Israël moet zijn deel doen."

"We zien dat Iran op weg is naar het niveau van verrijking dat het, wanneer het dat zou willen, in staat zou stellen om een drempelstaat te worden - en we doen er alles aan om dat te voorkomen," zei hij.

Israël heeft geavanceerde vliegtuigen van Amerikaanse makelij besteld, KC-46 Pegasus bijtankvliegtuigen, die van cruciaal belang zijn om Irans nucleaire installaties aan te vallen. Door bijtankvliegtuigen te gebruiken, hoeven Israëlische jachtbommenwerpers op lange-afstandsmissies niet te stoppen om bij te tanken. Zoals de Times of Israel schreef:

"Het [New York Times] rapport merkte op dat de tankers een belangrijke upgrade zouden zijn voor Israël en dat zonder hen, Jeruzalem voor een aanval op Iran zou moeten vertrouwen op hun verouderende vloot van bijtankvliegtuigen, of een pitstop moeten maken in Saoedi-Arabië of de Verenigde Arabische Emiraten, die geen van beide zouden willen worden gekoppeld aan een aanval op het rivaliserende Iran."

Hoewel de verkoop van acht nieuwe KC-46 vliegtuigen aan Israël werd goedgekeurd door het State Department in maart 2020 tijdens de vorige Amerikaanse regering, weigert de regering Biden die te leveren.

Ondertussen heeft voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry naar verluidt "HONDERDEN van Israël's heimelijke aanvallen" aan Iran onthuld. Hoewel Kerry heeft ontkend dat hij geheimen heeft gelekt naar Iran, kloppen zijn ontkenningen naar verluidt "niet," en de regering Biden heeft geweigerd>de kwestie aan te pakken.

Bidens nalatenschap lijkt nu te zullen neerkomen op het overleveren van Afghanistan aan de Taliban, Iran toestaan kernwapens te laten verwerven, China toestaan om Taiwan over te nemen, Rusland om Europa te laten chanteren met de Nord Stream 2 pijplijn, wat Rusland er niet van heeft kunnen weerhouden Oekraïne aan te vallen; de armste Amerikanen benadelen door hen te dwingen meer voor alles te betalen door de Amerikaanse olie af te sluiten en in plaats daarvan Rusland te verrijken door het daar tegen opgeblazen prijzen te kopen; de lonen voor het leger effectief te verlagen en te dreigen mensen die werken te straffen door hun belastingen te verhogen, om miljoenen andere mensen te betalen die niet werken; en als klap op de vuurpijl het Amerikaanse leger te verlammen door het van zijn kerntaak af te leiden: oorlogen winnen.

Als, zoals het er nu voorstaat, elke echte reactie op de dreigementen van Iran zal moeten wachten tot 2024, zal dat dan te laat zijn om tenminste één van deze dreigende catastrofes te stoppen?

Dr. Majid Rafizadeh is bedrijfsstrateeg en adviseur, Harvard-geleerde, politicoloog, bestuurslid van Harvard International Review, en voorzitter van de International American Council on the Middle East. Hij is auteur van verschillende boeken over de islam en het buitenlands beleid van de VS. Hij is te bereiken op Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2022 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Biden Administration Must At Least Help Any Country Trying to Confront Iran's Mullahs :: Gatestone Institute