www.wimjongman.nl

(homepagina)


Onder de Taliban gaan christenen in Afghanistan een toekomst tegemoet van seksslavernij, gedwongen bekering en wrede vervolging

17 augustus 2021 - door Michael Snyder

()

Op dit moment verschuilen christelijke gezinnen in Afghanistan zich in hun huizen, wachtend op de onvermijdelijke klop op de deur. De Taliban doet hun uiterste best om de rest van de wereld ervan te overtuigen dat ze de afgelopen twee decennia gematigder zijn geworden, maar de berichten die binnenkomen van mensen ter plaatse vertellen een heel ander verhaal. Grote aantallen vrouwen worden opgepakt om als seksslavinnen te worden gebruikt, niet-moslims worden gedwongen vijf keer per dag naar hun plaatselijke moskee te gaan voor het gebed, en wie weigert riskeert de onmiddellijke dood. Het was het meest radicale islamitische regime op de hele planeet toen het Afghanistan twee decennia geleden regeerde, en het wordt steeds duidelijker dat het in het geheel niet van koers is veranderd.

Toen de Taliban het land heroverden, stroomden de berichten over hun deur-aan-deur terreurcampagnes binnen, en nu horen we dat soortgelijke dingen zelfs in het hart van Kabul gebeuren:

De in Afghanistan gevestigde journalist Mustafa Kazemi meldt dat de Taliban "op zoek zijn naar overheidsambtenaren, voormalige leden van de politie- en veiligheidsdiensten en mensen die voor buitenlandse NGO's of infrastructuur in Afghanistan hebben gewerkt". Hij merkt op dat ook journalisten het doelwit zijn.

Volgens Kazemi is de situatie zo nijpend dat sommige mensen "hun laatste levensuren in Kabul zijn gaan tellen."

Jennifer Griffin van Fox News bevestigde de beschuldigingen en zei dat ze "een zeer geloofwaardig verslag uit de eerste hand heeft ontvangen van mensen ter plaatse in Kabul" dat de Taliban van deur tot deur gaan "op zoek naar vergelding."

Veel Afghaanse gezinnen verbergen hun vrouwen op alle mogelijke manieren, omdat de Taliban hebben bevolen dat alle ongehuwde vrouwen "ghanimat" zijn en moeten worden opgepakt...

Talibanstrijders hebben naar verluidt hun wederopstanding gevierd door meisjes vanaf 12 jaar uit heroverde steden te ronselen om hun seksslavinnen te worden.

Bevelhebbers hebben imams opgedragen ongehuwde vrouwen in de leeftijd van 12 tot 45 jaar naar hun soldaten te brengen om met hen te trouwen, omdat zij worden beschouwd als "qhanimat" - oorlogsbuit.

Hoe zouden wij ons voelen als we een 12-jarige dochter hadden en wisten dat de Taliban van plan waren haar voor de rest van haar leven tot seksslavin te maken?

Als de Taliban van deur tot deur gaan, begaan ze vaak onbeschrijfelijke wreedheden:

Shukria Barakzai, een Afghaanse politica en journaliste, onthulde enkele van de gruwelijkheden die zij heeft gehoord toen de Taliban Kabul binnenvielen.

"Het uitsteken van de ogen van een vrouw voor de ogen van haar doodsbange familie; meisjes van nog maar twaalf jaar die uit de armen van hun huilende moeders worden gerukt om seksslavinnen te worden voor Taliban-'strijders'; mannen die worden gestraft of zelfs gedood voor 'overtredingen' die zo eenvoudig zijn als het luisteren naar de 'verkeerde' muziek, of omdat ze het hebben gewaagd 'opgeleid' te zijn," schreef ze voor The Daily Mail.

Christelijke gezinnen zijn bijzonder kwetsbaar, omdat christenen onder de sharia-wetgeving helemaal geen rechten hebben.

Volgens een schriftelijke verklaring van de Taliban is een van de hoofddoelen van het oppakken van jonge vrouwen en hen dwingen te trouwen met Talibanstrijders, dat andere godsdiensten in Afghanistan zullen worden uitgeroeid:

Als bewijs van deze bezorgdheid deelde de christelijke leider een schriftelijke verklaring van de Culturele Commissie van het Islamitisch Emiraat van Afghanistan, een andere naam van de Taliban, waarin zij hun voornemen kenbaar maken om meisjes en jonge weduwen uit te huwelijken aan Talibanstrijders. In de verklaring stond:

"Om de onwetendheid van ongeloof en ook de sociale problemen van de jeugd in deze provincies in het algemeen uit te roeien, bevelen de ambtenaren van het Islamitisch Emiraat alle mensen van deze provincies, vooral stamoudsten, dorps-khans en mullahs, moskee├źn om jonge meisjes op lijsten te zetten. Zij moeten ouder zijn dan 15 jaar en weduwen moeten onder de leeftijd van 45 jaar worden overgedragen aan de Culturele Commissie van de Mojahedin van het Islamitisch Emiraat. Als God het wil, zullen deze zusters naar het religieuze huwelijk van de Mujahideen komen om zuivere islamitische lessen te leren en de islam te aanvaarden."

Onder de Taliban zal er absoluut geen tolerantie zijn voor het Christelijk geloof in Afghanistan.

En iedereen die ervoor heeft gekozen de Islam te verlaten en het Christendom te omarmen terwijl de Taliban aan de macht waren, wordt geconfronteerd met mogelijk dodelijke gevolgen:

Volgens de ideologie van de Taliban is Afghanistan een moslimland en moeten niet-moslims Afghanistan verlaten of een tweederangs status aanvaarden. Christenen met een bekeerde achtergrond zullen door de Taliban als afvalligen worden beschouwd en aan de dodelijkste gevolgen van de Sharia worden onderworpen.

"Sommige bekende christenen ontvangen al dreigtelefoontjes," vertelde de christelijke leider aan ICC. "In deze telefoontjes zeggen onbekende mensen: 'We komen voor jou'."

Natuurlijk zullen veel christenen proberen hun geloof zo goed mogelijk te verbergen, maar de Taliban hebben manieren bedacht om degenen die niet echt in de islam geloven te identificeren.

De Talibanleiders eisen bijvoorbeeld dat iedereen vijf keer per dag naar een moskee gaat om te bidden. Onnodig te zeggen dat veel christenen hier niet toe bereid zijn, en dit geeft de Taliban een gemakkelijke manier om erachter te komen wie ze zijn:

Volgens deze christelijke leider is het leven onder Taliban-bewind al erg moeilijk voor christenen in districten waar de Taliban de macht in handen heeft. Wanneer de Taliban de controle over een dorp overnemen, eisen zij naar verluidt dat alle huishoudens vijf maal per dag naar de plaatselijke moskee gaan om te bidden. Wie niet naar de moskee gaat, moet een goede reden opgeven waarom hij het gebed niet heeft bijgewoond, waardoor eventuele bekeerlingen uit het christendom zouden kunnen worden verraden.

Bovendien hebben Talibanleiders ontdekt dat je veel over mensen te weten kunt komen door hun telefoons te doorzoeken.

Als iemand een Bijbel heeft gedownload op een telefoon en ze ontdekken die, dan kan dat direct de dood betekenen...

"We horen uit betrouwbare bronnen dat de Taliban de telefoons van mensen opeisen, en als ze een gedownloade Bijbel op je toestel vinden, zullen ze je onmiddellijk doden," zei SAT-7 Noord-Amerika president Dr. Rex Rogers. "Het is op dit moment ongelooflijk gevaarlijk voor Afghanen om iets christelijks op hun telefoon te hebben. De Taliban hebben overal spionnen en informanten."

Dit is hoe complete en volslagen tirannie eruit ziet.

De Taliban is zeer slecht, en nu zijn ze tot de tanden bewapend dankzij de grote hoeveelheden Amerikaans militair materieel die ze hebben veroverd:

De Afghaanse veiligheidstroepen, die werden opgebouwd en getraind tegen een kostprijs van 83 miljard dollar, stortten zo snel en volledig in - in sommige gevallen zonder een schot te lossen - dat de uiteindelijke begunstigde van de Amerikaanse investering de Taliban bleken te zijn. Zij grepen niet alleen de politieke macht, maar ook de door de VS geleverde vuurkracht - geweren, munitie, helikopters en meer.

De Taliban veroverden een hele reeks moderne militaire uitrustingen toen zij de Afghaanse strijdkrachten, die er niet in slaagden de districtscentra te verdedigen, onder de voet liepen. Daarna volgden grotere overwinningen, waaronder gevechtsvliegtuigen, toen de Taliban met verbluffende snelheid provinciehoofdsteden en militaire bases veroverden, met als hoogtepunt de verovering van de grootste prijs, Kabul, in het weekend.

Ik heb in dit artikel heel snel een heleboel materiaal doorgenomen, maar ik wilde er zoveel mogelijk in proppen.

Veel christenen in de westerse wereld hebben zichzelf ervan overtuigd dat zij nooit te maken zullen krijgen met enige vorm van serieuze vervolging. Ondertussen worden christenen in vele andere delen van de wereld geconfronteerd met absoluut afschuwelijke vervolging. Ook de christenen in de westerse wereld zullen uiteindelijk met dergelijke vervolgingen te maken krijgen, ook al beseffen zij dat nu nog niet.

Wat er in Afghanistan gebeurt, zou ons allen wakker moeten schudden.

Helaas blijven de meeste westerlingen wegdoezelen terwijl de wereldgebeurtenissen om ons heen in een stroomversnelling raken.

Bron: Under The Taliban, Christians In Afghanistan Are Facing A Future Of Sex Slavery, Forced Conversion And Brutal Persecution | End Of The American Dream