www.wimjongman.nl

(homepagina)


Biden overrompeld door de radicale islam, en Amerikanen betalen met hun leven

Door Joel C. Rosenberg - - 31 augustus 2021

( )

Illustratie betr. Biden en de radicale islam door Linas Garsys/The Washington Times

Als je de aard en de dreiging van het kwaad verkeerd begrijpt, loop je het risico erdoor overrompeld te worden.

Washington werd overrompeld door de Keizerlijke Japanners op 7 december 1941. Onze leiders waren onwetend over de bedoelingen en capaciteiten van het Japanse leger totdat ze ons in Pearl Harbor troffen.

Washington werd weer overrompeld op 11 september 2001. Onze leiders konden zich eenvoudigweg niet voorstellen dat iemand straalvliegtuigen zou kapen, ze in ballistische raketten zou veranderen en ze tegen gebouwen zou laten vliegen.

In 2014 werden president Barack Obama en toenmalig vicepresident Joe Biden overrompeld door de explosieve opkomst van Islamitische Staat. Obama en Biden trokken in 2011 alle Amerikaanse troepen terug uit Irak, waardoor het vacuüm ontstond waarin ISIS opbloeide. De genocidale razzia van de groep door Irak en Syrië was afschuwelijk.

Vorige week werd Mr. Biden - nu opperbevelhebber - opnieuw overrompeld. Omdat hij de aard en de dreiging van het kwaad dat uitgaat van de Taliban en ISIS in Afghanistan fundamenteel verkeerd heeft begrepen, heeft de heer Biden alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan teruggetrokken.

Opnieuw creëert de heer Biden een vacuüm waarin radicale islamitische jihadisten massaal toestromen. En Amerikanen betalen met hun leven.

Als de heer Biden de dreiging van de Taliban niet begrijpt, laat staan dat hij dan weet hoe hij Amerikanen en onze bondgenoten tegen hen moet beschermen, hoe kan hij ons dan beschermen tegen de terreurmeesters in Teheran die koortsachtig op zoek zijn naar kernwapens?

Het is tijd voor de heer Biden om te stoppen met te doen alsof hij een expert is op het gebied van het Midden-Oosten. Hij zou zich moeten wenden tot Amerika's meest ervaren en machtige Arabische moslim bondgenoten voor een diepgaande duik in wie onze radicale islamitische vijanden werkelijk zijn en hoe we ze het beste kunnen neutraliseren.

In mijn aanstaande nieuwe boek, "Vijanden en bondgenoten - Een onvergetelijke reis door het snel bewegende en enorm turbulente moderne Midden-Oosten", neem ik de lezers mee naar de paleizen van het ene Arabische land na het andere en vertel ik over mijn persoonlijke ontmoetingen met de meest invloedrijke koningen, kroonprinsen, presidenten en eerste ministers in de moslimwereld.

Neem koning Abdullah II van Jordanië, de langstzittende monarch in de regio. Ik ontmoette hem voor het eerst in 2016 toen hij een politieke thriller las die ik had geschreven over ISIS die probeerde hem te vermoorden en zijn paleis op te blazen. In plaats van mij voor altijd uit zijn koninkrijk te verbannen, nodigde hij mijn vrouw en mij uit om hem in Amman te bezoeken.

Zoals ik in het boek beschrijf, schuwde de koning - een directe afstammeling van de profeet Mohammed - het niet om de strijd tegen radicale islamisten te omschrijven als "een derde wereldoorlog". "Dit is een moslimprobleem," vertelde hij me, net zoals hij in openbare interviews heeft gezegd. "We moeten ons dit eigen maken. We moeten opstaan en zeggen wat goed en wat fout is."

Toen ik in november 2017 door de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi, een vrome moslim, werd uitgenodigd om een delegatie van evangelische leiders naar Caïro te brengen, brachten we bijna drie uur met hem door. En de heer Sisi was niets anders dan openhartig over de winnaar-ktrijgt-alles-strijd van de moslimwereld met de radicalen in hun midden.

"Terrorisme is onze grootste vijand," vertelde de heer Sisi ons. "We zijn betrokken bij de pogingen om ISIS in Syrië en Irak te verslaan. We zijn bezig met het bestrijden van terroristen hier in Egypte. De missie duurt nog lang en is nog niet volbracht." De dreiging dat Iran kernwapens krijgt, zei hij, baart hem de meeste zorgen.

Hij sprak het vertrouwen uit dat Egypte en de vrije wereld zouden zegevieren, maar alleen als de Arabische wereld - en Israël - de meest hechte politieke, economische en militaire allianties zouden vormen, onder leiding van de VS.

In november 2018 bracht ik de eerste delegatie van christelijke leiders naar een ontmoeting met de leiders van Saoedi-Arabië in de 300-jarige geschiedenis van het koninkrijk. We brachten twee uur door - en legden het vast - met de meest controversiële leider in de regio: Kroonprins Mohammed bin Salman.

MBS veroordeelde de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei als "de nieuwe Hitler". We vroegen de kroonprins of hij Khamenei zag als "een gek" of gewoon als "een hard-liner". "Hij is een beetje van allebei," antwoordde MBS. "Heb je gemerkt dat Iran het enige land is dat niet door Al Qaeda of ISIS is aangevallen?" vroeg hij. "Waarom? Omdat ze beide elkaar helpen."

De kroonprins hekelde het Joint Comprehensive Plan of Action - de Iraanse nucleaire deal - onderhandeld door de regering Obama-Biden, dat hij "belabberd" noemde om vele redenen, maar vooral vanwege de "verval-bepaling" die de beperkingen op Teheran's nucleaire programma binnenkort zou laten verlopen.

"Dit is een moeilijke omgeving," vertelde MBS ons. "We hebben veel vijanden - Iran, de Moslim Broederschap, Hezbollah, Hamas, Al Qaeda, Daesh [ISIS], en anderen. De Iraniërs zijn extremisten. De Moslim Broederschap zijn extremisten. Er zijn veel extremisten, maar we zullen ze niet laten winnen."

"De extremisten proberen ons dagelijks te vernietigen," vervolgde hij. "Ze willen de waardigheid van de moslimgemeenschap herwinnen en haar macht en glorie herstellen. Maar ze willen dat doen met geweld, door terrorisme. Dat is niet de ware islam. De Iraniërs proberen hun revolutie te exporteren. Wij zullen dit niet aanvaarden. We moeten als vreedzame naties leven, binnen onze naties."

"We zijn dankbaar voor Amerika," zei MBS. "Zij hebben ons geholpen ons land op te bouwen. We zullen samen met Amerika strijden tegen de vijanden van deze regio. Wat we moeten doen is met Amerika samenwerken om in deze regio een alliantie van sterke bondgenoten op te bouwen - een economische alliantie, een veiligheidsalliantie - om iedereen, alle mensen, welvarender te maken en om ervoor te zorgen dat we allemaal veilig zijn tegen onze vijanden."

Nu er zoveel op het spel staat, wordt het tijd dat Mr. Biden gaat luisteren naar de leiders die het radicale islamisme het beste begrijpen.

Joel C. Rosenberg is een New York Times best-selling auteur met ongeveer 5 miljoen exemplaren van zijn boeken in druk, en de hoofdredacteur van twee websites, ALL ISRAEL NEWS (www.allisrael.com) en ALL ARAB NEWS (www.allarab.news). Zijn nieuwe boek, ENEMIES AND ALLIES: An Unforgettable Journey Inside The Fast-Moving & Immensely Turbulent Modern Middle East [Vijanden en bondgenoten - Een onvergetelijke reis door het snel bewegende en enorm turbulente moderne Midden-Oosten], verschijnt op 7 september.

Bron: Biden blindsided by radical Islam and Americans pay with their lives - Washington Times