www.wimjongman.nl

(homepagina)


Moeten we ons schrap zetten voor "Het Begin van Smarten"?

April 25, 2021 door Michael Snyder

Als de dingen zo prachtig zijn, waarom voelen zoveel mensen dan een diep gevoel van onbehagen over wat er komen gaat? Ik denk dat de reden waarom onze samenleving zo geobsedeerd is door apocalyptische films en televisieprogramma's, is dat de meesten van ons op een bepaald niveau beseffen dat we in een apocalyptische generatie leven. Zoals ik in mijn artikelen van de laatste maanden heb gedocumenteerd, tikt de klok voor de mensheid. Als we de dingen blijven doen zoals we ze hebben gedaan, zal onze samenleving onvermijdelijk instorten. Zelfs nu vertonen vrijwel al onze systemen tekenen van falen, en toch blijven de meesten van ons hun leven leiden alsof er nooit een einde aan het feest zal komen.

Maar het zal eindigen, en diep van binnen weten de meesten van ons dit.

Dus hoe dicht zijn we bij dat punt? Bijna 2000 jaar geleden beschreef Jezus enkele van de dingen die we kunnen verwachten als de omstandigheden apocalyptisch worden:

En gij zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; ziet toe dat gij niet verontrust zijt, want al deze dingen moeten geschieden, maar het einde is nog niet gekomen.

Want volk zal opstaan tegen volk, en koninkrijk tegen koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn, en pestilentiën, en aardbevingen, in verschillende plaatsen.

Dit alles is het begin van smarten.

Dan zullen zij u overleveren om verdrukt te worden, en zullen u doden; en gij zult door alle volken gehaat worden om Mijns Naams wil.

Zou het mogelijk zijn dat "het begin van de smarten" bijna is aangebroken?

Zonder twijfel leven we in een tijd waarin er veel geruchten over oorlogen zijn. Rusland en Oekraïne raakten deze maand bijna in oorlog, en als dat gebeurd zou zijn, zou de VS er zeker bij betrokken zijn geraakt, en dat had ons rechtstreeks in de Derde Wereldoorlog kunnen brengen.

Intussen zijn de VS en China nu dichter bij een militair conflict dan ze ooit geweest zijn sinds het einde van de Koreaanse oorlog. Taiwan is op dit moment de belangrijkste bron van spanning, maar er zijn andere brandhaarden die ook een oorlog tussen onze twee naties kunnen doen uitbarsten.

In de afgelopen 48 uur hebben de ontwikkelingen in Israël echter wereldwijd de aandacht getrokken. Tientallen raketten werden zaterdagnacht op Israël afgevuurd, en terreurgroepen waarschuwen dat "erger nog zou komen":

Twee terreurgroepen in Gaza namen zaterdag de verantwoordelijkheid op zich voor de salvo's raketten die 's nachts op Israël werden afgevuurd, en zeiden dat de aanval een reactie was op de gewelddadige botsingen in Jeruzalem in de afgelopen dagen en dat er nog erger op komst was.

De Al-Aqsa Martelarenbrigade van Fatah en de Abu Ali Mustapha Brigades van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina zeiden dat zij achter de 36 raketten zaten die op Israël werden afgevuurd, en legden een verband tussen de aanval en de onrust in en rond de Oude Stad.

Iedereen weet dat er op een gegeven moment een grote oorlog zal uitbreken in het Midden-Oosten.

Het is slechts een kwestie van tijd.

We blijven grote aardbevingen zien die onze planeet in een alarmerend tempo door elkaar schudden, en meer vulkanen die ooit erg stil waren, blijven tot leven komen.

Op zondagmorgen was het de beurt aan Japan om een grote uitbarsting mee te maken:

De Sakurajima vulkaan in het zuidwesten van Japan barstte zondagochtend vroeg uit en zond een kolom van rook van 2,3 kilometer boven de krater, aldus het weerbureau.

Na de uitbarsting om 1:09 uur vaardigde het Japanse Meteorologische Agentschap een uitbarstingsalarm uit, waarbij mensen in de steden Kagoshima en Tarumizu in de prefectuur Kagoshima dringend werden verzocht zich te beschermen tegen de mogelijke gevolgen van de vulkanische activiteit.

Degenen die mijn werk regelmatig volgen, weten natuurlijk dat de vulkaan in Japan waar ik echt mijn oog op laat vallen, de berg Fuji is. Als hij uiteindelijk ontploft, zal het dodental torenhoog zijn.

Onnodig te zeggen dat "pestilentieën" ook een belangrijk thema is geweest in het afgelopen jaar. Er wordt ons verteld dat het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus wereldwijd een nieuw record heeft bereikt, en het lijkt erop dat deze pandemie de komende tijd zal blijven bestaan.

Maar als we werkelijk op weg zijn naar "het begin van smarten", moeten we verwachten dat nog meer "pestilentiën" de wereld zullen treffen, en ze zullen nog erger zijn dan wat we tot nu toe hebben meegemaakt.

Wat de "hongersnoden" betreft, het goede nieuws is dat niemand in de Verenigde Staten op het ogenblik honger lijdt.

Maar ik heb zojuist een artikel gepubliceerd waarin ik vertelde hoe de voedselprijzen wereldwijd de pan uit rijzen, waardoor de honger in verarmde gebieden op aarde snel toeneemt.

Aan het begin van dit jaar waarschuwde het hoofd van het Wereldvoedselprogramma van de VN dat we spoedig "hongersnoden van bijbelse proporties" zouden zien, en helaas zijn we goed op weg om dat ook werkelijk te laten gebeuren.

Daar komt nog bij dat de wereldwijde vervolging van christenen blijft toenemen.

De U.S. Commission on International Religious Freedom heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin veel van de specifieke kenmerken van deze stijgende trend worden beschreven, en een deskundige die aan het rapport heeft gewerkt, verklaarde dat "christenen over de hele wereld worden vervolgd in een tempo dat sinds de eerste eeuw niet meer is voorgekomen".

Is het gewoon toeval dat al deze dingen op hetzelfde moment gebeuren?

Op dit punt erkennen zelfs enkele van de top religieuze leiders in het hele land dat we een zeer onheilspellende tijd zijn binnengegaan. Bijvoorbeeld, kijk eens naar de verklaring die James Dobson zojuist aflegde:

"Hoewel ik geen profeet ben, lijkt het mij dat het goddelijke oordeel over ons land is gekomen. De duivel, Satan (die altijd alleen binnen de door de Heer toegestane grenzen heeft kunnen opereren, zie bijv. Job 1:7, 12), lijkt zijn aanval op onze cultuur met nog grotere wreedheid te ontketenen. Hij creëert chaos in onze steden en scholen, en besluipt de zalen van de regering. Het is alsof God ons, omdat wij de waarheid door een leugen hebben vervangen, heeft overgegeven aan een afkeurenswaardige geest. (Romeinen 1:25, 28)," legde Dobson uit."

"Waarom trek ik zo'n conclusie? Omdat onze natie verdeeld is in oorlogvoerende kampen, met geweld en pestilentie die het land teisteren. Tweeënzestig miljoen baby's zijn in koelen bloede vermoord, en honderden miljoenen extra federale dollars zijn uitgetrokken om de ongeboren holocaust uit te breiden. En de instituten van het huwelijk en het gezin liggen onder vuur. Ons geboortecijfer daalt, en onze kinderen worden onderwezen in haat en seksuele perversie op onze overheidsscholen. Hoe kan een heilige God naar zulke losbandigheid kijken en Zijn rechtvaardige hand niet gebruiken? Dat kan Hij niet."

En tijdens een recent interview met Todd Starnes, kwam Franklin Graham tot een zeer vergelijkbare conclusie:

"Christenen moeten op hun knieën gaan en bidden dat God tussenbeide komt en deze natie op de een of andere manier redt of ons meer tijd geeft, want ik geloof dat het oordeel er aan komt," zei Graham. "Echt waar, Todd, ik denk dat het oordeel van God eraan komt."

Hebben ze gelijk?

Hebben we echt het punt bereikt waarop we niet meer terug kunnen?

Mensen luiden al tientallen jaren de noodklok, maar tot nu toe hebben we altijd meer tijd gekregen om de zaken te keren.

Helaas zullen we op een gegeven moment geen tijd meer hebben, en velen geloven dat die dag snel nadert.

Bron: Should We Be Bracing Ourselves For “The Beginning Of Sorrows”? | End Of The American Dream