www.wimjongman.nl

(homepagina)


Het Beest en zijn geld

Door Hal Lindsey - 7 augustus 2021

Deze zomer nam de wereld een grote stap in de richting van de Antichrist en Armageddon. Dat gebeurde toen de People's Bank of China haar nieuwe "digitale yuan" uitbracht. Een door de overheid gesteunde, volledig digitale valuta bestaat nu in de wereld. En dat brengt ons in een nieuw tijdperk.

Digitale munten bestaan al een tijdje. Bitcoin is de bekendste. Maar de digitale yuan is iets anders. Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, niet verbonden aan een regering. De digitale yuan is het begin van een nieuwe golf van door de overheid gesteunde cybercurrencies die binnenkort over de wereld zullen gaan.

In juli van dit jaar schreef Dain Evans van CNBC: "China is de VS aan het verslaan als het gaat om innovatie in online geld, en stelt de status van de Amerikaanse dollar als de facto monetaire reservemunt op de proef. Bijna 80 landen - waaronder China en de VS - zijn bezig met de ontwikkeling van een CBDC (Central Bank Digital Currency). Dat is een vorm van geld die gereguleerd is, maar volledig online bestaat. China heeft zijn digitale yuan al voor meer dan een miljoen Chinese burgers gelanceerd, terwijl de VS zich nog grotendeels op onderzoek richt."

In een recent artikel hier, hebben we gekeken naar verschillende aspecten van Bijbelprofetie met betrekking tot het merkteken van het beest. Openbaring 13 vertelt hoe de Antichrist en de Valse Profeet het merkteken zullen gebruiken als een methode om het monetaire systeem van de wereld te beheersen. Vers 17 zegt dat de valse profeet zal uitvaardigen... "dat niemand mag kopen of verkopen, behalve degene die het merkteken heeft".

Dat niveau van monetaire controle kan niet gebeuren als contant geld een optie blijft. Contant geld kan om hoeken heen en onder tafels door komen waar regeringen het niet kunnen zien. Maar een volledig digitale munt kan volledig gecontroleerd worden.

Jarenlang heb ik onderwezen dat om het merkteken van het beest mogelijk te maken, de wereld zou gaan verschuiven, weg van contant geld. In veel grotere mate dan de meeste mensen beseffen, heeft die verschuiving al plaatsgevonden. Slechts een klein deel van de geldvoorraad in de wereld is gedrukt op papier. Geld bestaat tegenwoordig vooral in de vorm van een computercode.

Maar om het merkteken-van-het-beest-systeem te laten werken, zullen regeringen alle contant geld moeten uitbannen. En dat is niet meer zo ver weg. Regeringen zullen zeggen dat digitaal geld goed is voor het milieu. Ze zullen een einde beloven aan het witwassen van geld, iets dat de georganiseerde misdaad in stand houdt. Contant geld is ook het belangrijkste middel om terroristische operaties te financieren. Ze zullen ons eraan herinneren dat contant geld virussen en ziektekiemen met zich meedraagt. Bovendien kan het gemakkelijk worden gestolen.

De Amerikaanse dollar is al lange tijd de reservevaluta van de wereld. Dat geeft de Verenigde Staten bepaalde voordelen, zoals de mogelijkheid om geld te lenen tegen lagere rentetarieven. Met zoveel Amerikaanse leiders die roepen om "eigen vermogen", hoe lang zullen de Verenigde Staten zo'n voordeel behouden? Hoe lang zullen andere landen toestaan dat ze zo'n voordeel hebben?

Een wereld vol digitale valuta opent de mogelijkheid om die valuta's te koppelen. Elke natie zal willen dat hun centrale bank digitale valuta koppelt aan een wereldwijd systeem. Die koppeling zou de nieuwe wereldmunt worden. Voorstanders zullen beweren dat dit elk land een stabiele munt geeft. In werkelijkheid zal het handel makkelijk maken en biljoenen in de handen van wereldwijde bedrijven brengen. En het zal het begin zijn van een wereldregering.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey