www.wimjongman.nl

(homepagina)


Banken als verlengstuk van de overheid

Afgelopen week publiceerde NRC Handelsblad dat banken massaal over de schreef gaan door bankrekeningen van alternatieve media en activisten te cancellen. Wij hebben daar inderdaad al sinds oktober vorig jaar mee te maken. Ook betaalinterface Mollie heeft ons gecancelled zonder opgaaf van redenen. En alhoewel haar CEO mooi weer speelt in de media dat zij geen klanten meer cancellen, weigert Mollie pertinent onze klantrelatie te herstellen.

We hebben een sterk vermoeden dat er achter de schermen afstemming plaatsvindt, aangezien heel veel banken hierin tegelijk over de schreef gaan, tegen beter weten in want de rechter maakt van al deze zaken gehakt. Er zijn overlegorganen waarin banken en overheden lastige burgers bespreken en gezamelijk aanpakken. Dit zijn het RIEC en LIEC. We hebben hierover inmiddels meerdere uitzendingen gemaakt. Het zijn informele overlegorganen van een criminele overheid. Daarnaast noemen we de NCTV-monitor van het ministerie van Justitie en Veiligheid die veel kwaad aanricht en die zonder vorm van proces organisaties, bedrijven en personen kunnen namen and shamen in hun 'trendanalyse', aldus het eufemisme voor deze hedendaagse publieke schandpaal. Dit overkwam ons ook in oktober vorig jaar. Het RIEC, LIEC en de NCTV wanen zich onaantastbaar.

Onze advocaten hebben, sinds de NCTV melding van de Blauwe Tijger in oktober vorig jaar, verschillende zaken om handen gehad en het heeft tot wisselend succes geleid. Wegens de oplopende kosten hebben we een aantal zaken op de lange baan geschoven en ons gericht op het behoud van de bankrekening. Het is ten eerste een principiƫle zaak omdat je niet zonder rekening mag ondernemen. Er hangt ten tweede te veel aan vast. Het NRC-artikel toont daarnaast onverbloemd dat bedrijven als de onze nergens anders meer kunnen bankieren en dat alle banken een aanvraag van ons zouden weigeren.

De opzegging van ING honoreren, zou ook betekenen dat dit grondrecht op een bankrekening voortaan altijd zomaar opgeheven kan worden, en we voortaan van bank naar bank geschoven kunnen worden, al naar gelang een bank ons niet meer moet. Een rekening in het buitenland is helemaal geen optie, aangezien we dan hetzelfde probleem in een andere taal en jurisdictie zouden kunnen krijgen, en in dat geval aangewezen zijn op buitenlandse advocaten.

Wij willen dus simpelweg onze ING-rekening houden. En die hebben wij ook nog steeds!

Afgelopen week vond u onze eerste omroepgids op uw deurmat, begeleid door een brief waarin we u om een donatie vragen voor de dakvervanging van onze studio en ons magazijn. Uw donaties stromen binnen en daar zijn we heel dankbaar voor! We moeten bijna 2 ton voor de hele operatie reserveren. Uw donatie is dus ongelofelijk belangrijk. Doneer alsutblieft!