www.wimjongman.nl

(homepagina)


Wat zou jij doen in een gevangeniscel met ISIS leden?

November 2021

()

Billy Graham zei ooit: "Een van de grootste prioriteiten van de kerk vandaag de dag is het mobiliseren van de leken om het werk van evangelisatie te doen." In Iran, waar christenen alleen in het geheim kunnen samenkomen, is het toerusten van gelovigen om het Evangelie te delen een noodzaak!

Via onze Channel 7 Iran Alive satellietuitzendingen geven we Iraanse christenen de strategie├źn en het vertrouwen welke ze nodig hebben om effectief te delen hoe Jezus hun leven heeft veranderd. Een verhaal dat ons werd voorgelegd door een man genaamd Ali laat zien hoe de Heilige Geest kan werken door een koppel dat toegewijd is aan het vervullen van de Grote Opdracht - zelfs onder angstaanjagende omstandigheden. Ali en Dari zijn al lang christenen en kijkers van onze uitzendingen en die evangelisten in hart en nieren zijn. In 2015 moesten ze Iran verlaten voor hun veiligheid en vestigden ze zich in het naburige Turkije, waar ze prompt doorgingen met het verspreiden van het Goede Nieuws van verlossing.

Toen verschillende moslims Ali en Dari aanklaagden wegens "belediging van de heiligheden van de islam" door hun evangelisatie, wezen Turkse ambtenaren het echtpaar aan voor deportatie terug naar Iran, zonder rekening te houden met wat hen in hun thuisland te wachten stond.

Voordat ze aan boord van het vliegtuig stapte, werd Dari overweldigd door de angst en de zorgen om terug te keren naar Iran. Ze brak in tranen uit, en medisch personeel werd naar de gate van de luchthaven geroepen om haar te behandelen. Ali begon voor zijn vrouw te bidden, en ze bleek in orde te zijn. Maar in plaats van op een andere vlucht te worden gezet, werden Ali en Dari naar een politiebureau gebracht.

Ze werden veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf, hun Bijbels werden hun afgenomen en ze kregen het bevel om niet met andere gevangenen over Jezus te praten. Gedurende de eerste twee maanden mochten ze elkaar slechts vier keer zien en niet langer dan vijf minuten per keer.

"We hebben het overleefd door de kracht van God," zei Ali. "We zaten gevangen in een kerker waar geen zonlicht was, maar het ware licht van Jezus heeft ons nooit verlaten. We voelden Zijn zachte aanwezigheid."

()

Ondanks het verbod om het evangelie te delen in de gevangenis, was Ali er niet van te weerhouden om zijn celgenoten over Jezus te vertellen. Na de derde maand kregen Ali en Dari eindelijk hun bijbels, maar het was hen nog steeds verboden om het evangelie te delen.

Tegen het einde van hun straf werd Ali in een cel geplaatst met 15 ISIS-leden. De ISIS leden hadden toegezegd, na hun vrijlating uit de gevangenis, deel te nemen aan zelfmoordmissies gericht op onschuldige mensen in Syri├ź en Irak.

Natuurlijk moest Ali de ISIS-leden vertellen over Degene die Zijn leven voor hen had gegeven. Alle 15 gaven ze hun hart aan Jezus!

"Het was daar dat ik me realiseerde dat God een plan voor ons heeft, en dat maakte de lijdensweg een stuk makkelijker," herinnert Ali zich. "Ik heb deze zegen van God te danken aan Channel 7, die ons ertoe bracht in Jezus Christus te geloven, zodat door ons - en anderen zoals wij op de donkerste plaatsen in de wereld - het doden van onschuldige mensen konden voorkomen.

Toen Ali contact opnam met onze bediening, hadden hij en Dari hun gevangenisstraf uitgezeten en waren ze in afwachting van een proces. Een rechter had hun beroep afgewezen, verklaarde hen "gevaarlijk" en wees hen aan voor deportatie naar Iran. Ali zei dat ze geen steun krijgen van de Turkse regering, zelfs niet de nodige medische hulp. De Verenigde Naties hebben echter de Verenigde Staten geselecteerd als een "derde land" waar Ali en Dari naar gedeporteerd kunnen worden.

Wilt u samen met ons bidden voor Ali en Dari? God heeft hen tot nu toe beschermd, en we vertrouwen erop dat Hij hen zal plaatsen op een plaats waar Hij hen zal blijven gebruiken om Zijn Koninkrijk te laten groeien.

Via e-mail van Iran Alive Ministries