www.wimjongman.nl

(homepagina)


Peter Daszak en het Virus

door Peter Schweizer - 23 juli 2021

  • Het goede nieuws van dit alles is dat [Peter] Daszak zich eindelijk heeft teruggetrokken uit een COVID-19 commissie die was ingesteld door het medische tijdschrift The Lancet nadat zijn belangenverstrengeling met de WIV aan het licht was gekomen. Het slechte nieuws is dat Daszak tot dan toe fungeerde als een apologeet voor het regime in Peking, en de onzin napraatte dat SARS-CoV-2 ergens anders zijn oorsprong vond en op een of andere manier in China terechtkwam.

  • Erger nog, Daszak was de enige vertegenwoordiger van de V.S. die benoemd was in een 10-koppig panel dat bijeengeroepen was door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het rapport van dat panel, dat in februari werd vrijgegeven, werd zelfs door de regering Biden afgedaan als oppervlakkig en niet overtuigend. Het gezamenlijke rapport van het WHO-China team bevatte sterke conclusies over het ontstaan van de pandemie, gebaseerd op zeer weinig ondersteunend bewijsmateriaal. De Chinese autoriteiten hebben ook niet volledig meegewerkt aan het onderzoek.

  • Maar voor het vertrouwen van het publiek is het ergste misschien nog dat we pas van Daszaks belangenconflict te weten zijn gekomen door het FOIA-verzoek van het e-mailarchief van Anthony Fauci. Dit betekent dat niemand bij de WHO eraan dacht dat Daszak's directe financiële banden met het Wuhan Institute of Virology [WIV], dat hij had gefinancierd met 600.000 dollar subsidiegeld om onderzoek te doen naar vleermuis coronavirussen, hem ongeschikt zouden kunnen maken om deel te nemen aan een grondig onderzoek naar de procedures, het bijhouden van gegevens, anti-besmettingsgewoonten en andere praktijken.

  • Richard H. Ebright, professor in de chemische biologie aan de Rutgers Universiteit, die dikwijls in de media wordt geciteerd als een deskundige op het gebied van coronavirussen en volksgezondheid, zei in april dat het "moeilijk voorstelbaar zou zijn een brutaler leugen" te vertellen dan dat Daszak geen belangenconflict heeft met het WIV.
 

Peter Daszak fungeerde als apologeet voor het regime in Peking en papegaaide de onzin na dat SARS-CoV-2 ergens anders zijn oorsprong vond en op de een of andere manier in China terechtkwam. Afbeelding: Daszak zwaait naar de media vanuit het Wuhan Hilton Optics Valley hotel in Wuhan, China op 6 februari 2021. (Foto door Hector Retamal/AFP via Getty Images)

Peter Daszak is in veel opzichten typerend voor de internationale wereld van ziektepreventie. Als voorzitter van EcoHealth Alliance heeft Daszak de afgelopen jaren miljoenen dollars aan subsidiegeld van de National Institutes of Health uitgegeven. De speciale aandacht van zijn organisatie gaat uit naar het voorkomen van de uitbraak van opkomende ziekten, zoals coronavirussen. Hij was nauw betrokken bij het Wuhan Institute of Virology (WIV) omdat zijn organisatie vleermuiscoronavirusonderzoek had gefinancierd waar dat lab mee bezig was toen de COVID-19-uitbraak eind 2019 plaatsvond.

Daszak schreef een e-mail op 18 april 2020, nog vroeg in het verloop van de pandemie, om Dr. Anthony Fauci te bedanken voor het verwerpen van het idee dat COVID-19 zou kunnen zijn ontstaan in een lab, "namens onze staf en medewerkers." Zoals we nu weten, is die mogelijkheid nog steeds in onderzoek. President Joe Biden heeft de Amerikaanse inlichtingendienst opgedragen de oorsprong van COVID-19 te onderzoeken en hem binnen de drie maanden verslag uit te brengen.

Fauci antwoordde de volgende dag op Daszak's e-mail, hem bedankend voor zijn "vriendelijke opmerking". Eerder op de dag was Fauci tijdens een coronavirus briefing voor de pers rechtstreeks gevraagd naar deze exacte mogelijkheid. Hij antwoordde dat het wetenschappelijk bewijs "volledig consistent is met een sprong van een soort van een dier naar een mens". Deze e-mailketen in opgenomen in meer dan 3200 pagina's van Fauci's e-mails die de website BuzzFeed via een Freedom of Information Act verzoek verkreeg en onlangs online plaatste.

Daszak is al jaren een goede vriend van het Wuhan Institute of Virology en de Chinese communistische regering die dit leidt. Zijn rol in de pogingen om de theorie van het lablek in diskrediet te brengen is onder de loep komen te liggen nu de media-aandacht duidelijk is verschoven in de richting van de theorie en door onthullingen over Daszak's eigen banden met het instituut.

In het begin van de pandemie stond Daszak aan de wieg van een open brief, ondertekend door verscheidene wetenschappers, waarin de suggestie dat het virus door een laboratoriumongeval in het WIV in de stad Wuhan zou zijn terechtgekomen, vierkant werd verworpen. Daszak maakte zijn belangenconflict niet bekend toen hij de brief ondertekende, die veel aandacht zou krijgen in nieuwsberichten die de theorie van het lablek zouden ontkrachten.

Het goede nieuws van dit alles is dat Daszak zich uiteindelijk heeft teruggetrokken uit een COVID-19 commissie die was opgericht door het medische tijdschrift The Lancet nadat zijn belangenconflicten met het WIV aan het licht waren gekomen. Het slechte nieuws is dat Daszak tot dan toe fungeerde als een apologeet voor het regime in Peking, en de onzin napraatte dat SARS-CoV-2 ergens anders zijn oorsprong vond en op een of andere manier in China terechtkwam. "Er was een virus uit Thailand dat dicht bij het SARS-CoV-2 zat, en ook Japan en Cambodja. EcoHealth Alliance is al begonnen met het opsporen van hun oorsprong," beweerde hij eerder dit jaar tegen de Chinese staatsmedia.

Erger nog, Daszak was de enige vertegenwoordiger van de V.S. die benoemd was in een 10-koppig panel bijeengeroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het rapport van dat panel, dat in februari werd vrijgegeven, werd zelfs door de regering Biden afgedaan als oppervlakkig en niet overtuigend. Het gezamenlijke rapport van het WHO-China team bevatte sterke conclusies over het ontstaan van de pandemie, gebaseerd op zeer weinig ondersteunend bewijsmateriaal. De Chinese autoriteiten hebben ook niet volledig meegewerkt aan het onderzoek.

Maar voor het vertrouwen van het publiek is het ergste misschien nog dat we pas van Daszaks belangenconflict te weten zijn gekomen door het FOIA-verzoek van het e-mailarchief van Anthony Fauci. Dit betekent dat niemand bij de WHO eraan dacht dat Daszak's directe financiële banden met het Wuhan Institute of Virology, dat hij had gefinancierd met 600.000 dollar subsidiegeld om onderzoek te doen naar vleermuis coronavirussen, hem ongeschikt zouden kunnen maken om deel te nemen aan een grondig onderzoek naar de procedures, het bijhouden van gegevens, anti-besmetting gewoonten, en andere praktijken.

Daszak vertelde een verslaggever in april dat hij "geen belangenconflicten" heeft bij het verdedigen van het WIV en zijn hoofdonderzoeker naar vleermuiscoronavirussen, Shi Zhengli.

Richard H. Ebright, professor in de chemische biologie aan de Rutgers Universiteit, die in de media vaak wordt geciteerd als deskundige op het gebied van coronavirussen en volksgezondheid, zei in april dat het "moeilijk voorstelbaar zou zijn een brutalere leugen" te vertellen, dat Daszak geen belangenconflict heeft met het WIV.

Het aan het licht brengen van bewijzen van China's schadelijke invloed op internationale volksgezondheidsorganisaties is, helaas, niet nieuw. De WHO zelf kwam onder aanzienlijke kritiek te staan van de Trump regering voor haar zachte aanpak van China in de nasleep van de uitbraak en voor haar pro-China tendensen.

In ons gepubliceerde onderzoekswerk tot nu toe hebben wij van het Government Accountability Institute, ons gericht op de Peter Daszaks van de wereld, en dat zijn er heel wat. Zij zijn de drijvende kracht in veel verschillende industrieën en beroepen. Zij worden door de Chinese regering gelokt met allerlei stimuleringsmaatregelen en doen hun zin. Zelfs goedwillende mensen in de volksgezondheidssector zijn niet immuun voor de subtiele, stapsgewijze manieren die de Chinezen hebben om de in het Westen geboden vrijheid in hun eigen voordeel te gebruiken. Het probleem is wijdverbreid, en de omvang ervan zal veel Amerikanen schokken.

Peter Schweizer, voorzitter van het Governmental Accountability Institute, is een welbekend Senior Medewerker van het Gatestone Institute en auteur van onder meer de bestsellers Profiles in Corruption, Secret Empires en Clinton Cash.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2021 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Peter Daszak and the Virus :: Gatestone Institute