www.wimjongman.nl

(homepagina)

Oorlogen - zichtbaar en onzichtbaar

Het saboteren van de oorlog - Deel II

31 maart 2020 - David Horowitz

()

Dit is deel 2 van een driedelige serie. [Zie deel I: hier.]

Trumps taak om de verdediging van het land te leiden tegen de coronaviruspandemie is onmetelijk moeilijk gemaakt door de ontrouwe pogingen van de Democraten om elke keer weer de opperbevelhebber te ondermijnen. Deze aanvallen worden samengevat in de absurde karikatuur die de Democraten hebben gecreëerd van de president als een "pathologische leugenaar", een "narcist die in niets anders geïnteresseerd is dan zichzelf," en die het "uit de hand gelopen" is, die "incompetent" en "onverdraagzaam" en "anti-wetenschappelijk" en natuurlijk een "anti-immigratie racist" is. En dus een bedreiging voor de nationale veiligheid in plaats van haar beschermer. Deze aanvallen zijn tot zulke extremen uitgevoerd, dat volkomen verstandige maatregelen die door regeringen over de hele wereld zijn genomen, zoals het sluiten van grenzen, door hen als "racistisch" worden gekenmerkt als ze door hem worden uitgevaardigd - en zelfs op een bijzonder voordelige manier worden uitgevoerd - zoals zijn verbod om vanuit China te reizen kwam binnen enkele dagen nadat het virus door de Wereldgezondheidsorganisatie tot wereldwijde noodsituatie op het gebied van de gezondheidszorg was uitgeroepen.

Aangezien Trump een leider is die vertrouwt op zijn intuïtie, en een gewaagd risiconemer die bereid is om tegenstand van alle kanten af te wenden als hij voelt dat zijn intuïtie juist is, maar ook bereid is om zijn koers te corrigeren als zijn intuïtie verkeerd blijkt te zijn, is hij een uitzonderlijk gemakkelijk doelwit voor vijandige critici. Hij is bijzonder kwetsbaar te midden van een crisis die tegelijkertijd alarm en rust oproept - voor een realistische inschatting van de dreiging, maar ook voor een leider die op overtuigende wijze een basis voor optimisme kan bieden aan degenen die van hem afhankelijk zijn, zodat ze niet in paniek en wanhoop raken.

Deze evenwichtsoefening wordt veel moeilijker gemaakt in een omgeving waar de basisfeiten nog onbekend zijn vanwege het falen van het CDC en eerdere overheden om zich voor te bereiden op een dergelijke pandemie. De tegenspelers van Trump hebben deze breuklijnen maximaal benut in hun campagne om hem te vernietigen, waarbij ze één element aangrijpen om andere elementen uit te sluiten. Wanneer oordelen worden gedreven door irrationele haat, is elk resultaat mogelijk. De slachtoffers van de kwaadaardige oordelen die uit deze haatdragendheid voortkomen zijn allemaal Amerikanen die van hem afhankelijk zijn, aangezien hij de naar behoren gekozen leider van het land is en blijft.

Als Trump dus een ongeteste anti-virale medicijncocktail zoals hydroxychloroquine en zythromax aangeeft als een mogelijke oplossing voor de crisis, dan zullen zijn tegenstanders een wetenschappelijke scepticus vinden wiens twijfels als basis kunnen dienen om Trump te beschuldigen van medische wanpraktijken, of van incompetentie of gevaarlijke verwarring - ook al is de jury nog steeds niet zeker of zo'n cocktail ook echt zal werken. Op dezelfde manier, wanneer Trump de mogelijkheid aan de orde stelt om de donderwolk vanwege het virus op een bepaalde datum op te heffen, zoals op Pasen, om een economische ineenstorting te voorkomen en opnieuw hoop te bieden, dan vallen zijn tegenstanders hem aan als handelend uit egoïstische motieven namens Wall Street en grote bedrijven die - in ieder geval verbaal - de nieuwe vijanden van een gemarxificeerde Democratische Partij zijn geworden.

Of, meer in het bijzonder, als Trump een paniekerig publiek wil kalmeren door te zeggen dat de situatie "onder controle" is - het onschuldige equivalent van "uw regering zit op de zaak" - wordt dit aan de kaak gesteld als een onverantwoordelijke leugen die aantoont dat Trump (zoals gewoonlijk) niet weet waar hij het over heeft en alleen maar bezig is met het opvijzelen van zijn imago. Zoals Trumps presidentiële rivaal Joe Biden zei in zijn eerste campagneadvertentie:

Crisis komt onder elk presidentschap. We geven ze daar niet de schuld van. Waar het om gaat is hoe ze ermee omgaan. Donald Trump heeft het coronavirus niet gecreëerd, maar hij is degene die het een 'hoax' noemde, die het pandemische reactieteam uitschakelde en het virus ongecontroleerd over Amerika liet verspreiden. Hij moet stoppen met praten en beginnen te luisteren naar de medische experts.[1]

Deze sentimenten waren nauwelijks bedoeld om vertrouwen te wekken in de man die nog steeds de constitutionele leider is in de inspanningen van de natie om het virus te verslaan.

De communicatiedirecteur Tim Murtaugh van de Trump-campagne reageerde op de verachtelijke aanval van Biden door de aandacht te verschuiven naar de politieke ramp waaraan Biden en de Democraten bijdroegen: "Vroeger hadden de Amerikanen in nationale tegenspoed een eenheid," merkte Murtaugh op, "maar Joe Biden en zijn bondgenoten hebben dat principe losgelaten ten gunste van deze verachtelijke politiek."[2]

Met een paar opmerkelijke uitzonderingen is het de leiding van de Democratische Partij, met haar media bondgenoten, die deze onwaarheden verspreiden dat Trump het virus had afgedaan als een "hoax," het budget bekorte voor de Centra voor Ziektebestrijding, en er niet in slaagde om een adequaat aantal chirurgische mondkapjes en beademingsapparaten te verstrekken aan ziekenhuizen en hun personeel. De "verzonnen" aanklacht was vooral absurd omdat Trump de grens met China had gesloten ondanks Democratisch laster dat deze maatregel onnodig en "racistisch" was, of dat Trump de noodtoestand had afgekondigd waardoor het de topprioriteit van zijn presidentschap werd.[3] Maar dat hield de onwaarachtige Biden en zijn Democratische geallieerden niet tegen om hun eigen agenda's te bevorderen, hoe destructief die ook voor hun medeburgers waren.

De schaarste aan kapjes was het resultaat van het falen van het Obama-beleid om de mondkapvoorraden van de natie aan te vullen nadat het uitgeput was in de loop van de H1N1 en Ebola epidemieën. Het was ook het beleid van Obama dat naar multi-miljoenen dollarbesnoeiingen in de begroting voor de Centers for Disease Control had gestreefd, die gelukkig toen door het Republikeinse Congres werden geblokkeerd. Trump heeft feitelijk de financiering van CDC verhoogd. [4] Ondanks het duidelijke respect van Trump van zijn medisch team, viel een leger van Democraten en media saboteurs onophoudelijk de president aan als zijnde "anti-wetenschappelijk", en beweerde intussen dat hij niet naar zijn medische deskundigen luisterde. Deze aanklacht werd specifiek weerlegd door Dr. Anthony Fauci, de epidemioloog die het crisisteam van Trump leidde. Fauci verklaarde dat hij nooit door de president is overreden toen zij het oneens waren over een wetenschappelijke kwestie. Dr. Deborah Birx, die de task force voor het virus coördineerde, en die Dr. Fauci's visie op Trump als verantwoordelijke leider bevestigde, werd valselijk aangevallen voor haar getuigenis, als een "hack" en "Stepford Doc" door de voormalige Clinton-medewerker Joe Lockhart en een legioen andere Trump-haters in de media.[5]

De verraderlijke hoeveelheid leiders van de Democratische Partij om Trump te demoniseren en te belasteren, wordt geïllustreerd in de kruistocht van Hillary Clinton om hem te bezoedelen als een "racist" vanwege het verwijzen naar de infectie als een "Chinees virus". Clinton klaagde Trump aan in een tweet: "De president gebruikt racistische retoriek" door het gebruik van die beschrijving. Zijn doel, zo verklaarde Clinton, was de aandacht "van: zijn mislukkingen af te leiden om het coronavirus al vroeg als ernstig te nemen, het testen wijd beschikbaar te maken, en het land adequaat voor te bereiden voor een periode van crisis." De aanval van Clinton werd ingekaderd in de taal die het credo van de Democratische Partij was geworden. De term "China-virus" een racistische term noemen was een absurditeit voor iedereen die de ideologische aannames van de Identiteitspolitiek en het Cultureel Marxisme niet deelt. De namen van andere lastige ziekten zoals "de Duitse mazelen", "de ziekte van Lyme" en "de Spaanse griep" zijn ook afgeleid van hun geografische oorsprong. Niet alleen had het virus zijn oorsprong in China, maar door zijn uiterlijk te verbergen en miljoenen Wuhan-burgers toe te staan de besmette stad te verlaten en naar nietsvermoedende landen in het buitenland te laten reizen, had de Chinese communistische dictatuur de wereldbevolking op cynische wijze blootgesteld aan de dodelijke gevolgen ervan.

De karakterisering van de president was in feite defensief. Om het kwaad te verdoezelen had de Chinese communistische regering een wereldwijde propagandacampagne gelanceerd, waarbij ze het Amerikaanse leger beschuldigde van het opzettelijk creëren van het virus en het kwaadwillig verspreiden ervan. Zoals Trump uitlegde: "China was informatie aan het verspreiden, die vals was, dat onze militairen dit aan hen gaven. Dat was vals, en in plaats van een argument te hebben, zei ik dat ik het moest benoemen naar waar het vandaan kwam"[6]. De Chinese communistische machthebbers namen hun psychologische oorlog op basis van deze valsheid zo serieus dat ze een rechtszaak van 2 biljoen dollar tegen de Verenigde Staten begonnen omdat ze het virus zouden hebben gecreëerd en verspreid.[7] In deze Koude Oorlog presenteerde de Democratische Partij zich als de kalmerende en openlijke sympathisanten van de vijandelijke aanval op hun eigen land. Zo groot was hun haat tegen Trump.

Met andere woorden, niet alleen was Clinton medeplichtig aan een desinformatiecampagne tegen haar eigen land en de president, maar ze ondermijnde ook actief de inspanningen van haar opperbevelhebber om het virus te bestrijden dat de Amerikaanse burgers bedreigt. Clintons verontrustende bereidheid om China's psychologische oorlogsvoering tegen haar eigen land te ondersteunen, werd onmiddellijk geprezen door de Chinese ambassadeur in de Verenigde Staten, die zei: "Rechtvaardigheid spreekt luid." [8] Wat echter luid en duidelijk was, was geen gerechtigheid, maar een breuklijn in Amerika's lichaam, zo snel en diep dat het een existentiële bedreiging vormt voor de natie zelf.

David Horowitz is de auteur van het komende Humanix-boek: Blitz: Trump Will Smash the Left and Win.

Notities:

[1] https://www.cnn.com/2020/03/25/politics/biden-trump-coronavirus/index.html

[2] Ibid.

[3] The “hoax” comment his enemies were referring to was specifically a reference to the attacks on him, which claimed he was doing nothing to fight the epidemic or fighting it incompetently. Those responsible for these slanders were the same people who had peddled (and were still peddling) the discredited “Russia hoax,” designed to undermine and destroy him. Nor did Trump shut down, disband or fire the White House pandemic team as Biden’s ad (and many other Democrat officials and media allies) falsely claimed. The team had been reorganized within the National Security Council to make it more efficient.

https://www.dailysignal.com/2020/03/24/the-truth-about-the-charge-that-trump-eliminated-white-house-pandemic-office-before-coronavirus/

[4] https://www.foxnews.com/politics/obama-admin-repeatedly-sought-millions-in

-cdc-funding-cuts

[5] https://twitter.com/TrumpWarRoom/status/1243244272335413249?s=20;

https://www.breitbart.com/the-media/2020/03/27/nolte-cnn-analyst-joe

-lockhart-belittles-dr-birx-as-stepford-doc/

[6] https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/488251-hillary-clinton

-trump-using-racist-rhetoric-to-distract-from

[7] https://www.breitbart.com/national-security/2020/03/27/chinese-lawyers-sue

-america-on-conspiracy-theory-virus-came-from-u-s/?utm_source=newsletter&

utm_medium=email&utm_term=daily&utm_campaign=20200327&utm_content=Final

[8] https://www.breitbart.com/politics/2020/03/21/chinese-ambassador-lauds

-hillary-clintons-attack-on-president-trump-justice-always-speak-loudly/

Bron: Wars Visible and Invisible, Part II | Frontpage Mag