www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van profetie is om een duidelijke getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)

Verontrustende Trends voorspellen een komende wereldwijde tirannie

Het afgelopen jaar hebben zich in de Verenigde Staten en in landen over de hele wereld een aantal verontrustende ontwikkelingen voorgedaan. Tenzij het wordt omgekeerd, beloven deze autoritaire trends een nieuw tijdperk van wereldwijde tirannie en totalitaire regering in te luiden. Velen die in westerse democratische landen leven, ontkennen deze trends. Maar ze moeten wel opmerken dat gekozen regeringen, persoonlijke vrijheid en algemene vrijheid de uitzondering zijn geworden, niet de regel. De menselijke geschiedenis is het verhaal van machtige, gecentraliseerde regeringen – regeringen die de vrijheden van individuen met voeten traden. De vrijheid van het recente verleden is uiterst zeldzaam en het is nooit gegarandeerd. Elke generatie moet vechten om het te behouden. Het jaar 2020 is geen uitzondering, en we hebben verschillende trends gezien die een directe bedreiging vormen voor de vrijheid.

Blokkades en beperkingen door het Coronavirus

De eerste van deze 2020-trends is duidelijk. COVID-19 heeft de krantenkoppen het hele jaar gedomineerd. En net als bij elke crisis, hebben politici gebruik gemaakt van de situatie om meer macht en controle te grijpen. Hoewel complete blokkades op het gebied van vrij verkeer en economische activiteit niet verrassend waren in Chinese steden als Wuhan, was het een verrassing om vergelijkbare lockdowns in de westerse wereld te zien.

Landen als Italië, Spanje en Frankrijk hebben landelijke sluitingen aangekondigd, waarbij alle "niet-essentiële" werknemers werden gelast thuis te blijven. Draconische beperkingen werden opgelegd als mensen hun huis wilden verlaten, evenals met wie ze konden omgaan. De politie deed een inval in privéwoningen om illegale feestjes af te breken en veel mensen verraadden hun buren.

Terwijl de dodelijkheid van de pandemie sinds de lente is afgenomen, blijven de overheden met sluitingen en Covid-maatregelen komen. Vorige maand beëindigde de Australische stad Melbourne een van 's werelds langste lockdowns – 139 dagen. In de Verenigde Staten hebben sommige gouverneurs thuisblijf-orders gegeven en zware regels voor hoe en wanneer restaurants en andere bedrijven kunnen opereren. In feite wees opperrechter Samuel Alito er onlangs op dat rechtszaken over de coronavirus-beperkingen "schaamteloos discrimineerden tegenover plaatsen van aanbidding. Nevada, zei hij, behandelde casino's gunstiger dan kerken. Overal in de Verenigde Staten, hebben gouverneurs uitvoerende orders uitgevaardigd die de Vrijheid van het Eerste Amendement schenden om vreedzaam voor religie samen te komen en die vrijelijk uit te oefenen.

Cultuur annuleren

In juli publiceerden meer dan 100 schrijvers, academici en politieke en culturele activisten een open brief in Harper's Magazine over het onderwerp Justitie en open debat. De ondertekenaars waren een lijst van bekende beroemdheden, waaronder J.K.Rowling, Margaret Atwood, Noam Chomsky, Salman Rushdie, Malcolm Gladwell en Gloria Steinem. In hun brief wijzen de auteurs erop dat "de vrije uitwisseling van informatie en ideeën, wat het levensbloed is van een liberale samenleving, steeds meer wordt beperkt".

Ze zeiden ook: "Censuur verspreidt zich ook steeds meer in onze cultuur: een de intolerantie van tegengestelde opvattingen, een vogue voor publieke schaamte en uitstoting, en de neiging om complexe beleidskwesties op te lossen in een verblindende morele zekerheid" en "het is nu maar al te gebruikelijk om oproepen te horen voor snelle en strenge vergelding in reactie op waargenomen overtredingen van spraak en denken."

Waarom hebben ze deze brief geschreven? Door een "verstikkende atmosfeer" die de grenzen van wat gezegd kan worden zonder de dreiging van represailles, steeds versmalt. Zoals ze zeiden, gerechtigheid en vrijheid "kunnen niet zonder elkaar bestaan". De bereidheid van zoveel mensen om de vrijheid van meningsuiting te onderdrukken, voorspelt de opkomst van een dictatoriale staat. Brede steun voor het annuleren van cultuur en het demoniseren van tegengestelde standpunten vormde de basis voor een onderdrukkende regering die bereid is geweld te gebruiken om haar edicten te handhaven. Ironisch genoeg zijn veel mensen die beweren antifascistisch te zijn dezelfde mensen die deze beweging steunen.

Zo publiceerde Dick Costolo, de voormalige CEO van Twitter, in oktober de volgende tweet:

"De ik-eerst kapitalisten die denken dat je de maatschappij kunt scheiden van het bedrijfsleven zullen de eerste mensen zijn die tegen de muur staan en in de revolutie worden neergeschoten. Ik zal graag een video commentaar geven."

Is deze afschuwelijke oproep tot geweld ronduit veroordeeld? Niet. Veel mensen waren het erover eens, waaronder redacteur mediazaken Parker Molloy. Zijn reactie?

"Denkend aan een wereld waar @dickc nog steeds CEO was van Twitter en niet @jack"

Denk eraan, dit zijn niet een paar anonieme mensen die deze opmerkingen maken. Dit zijn opvallende en in sommige gevallen machtige personen die openlijk oproepen tot geweld tegen hun politieke vijanden. Denk je dat dit een op zichzelf staand incident is? Dat is het niet. De Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben mensen ruimschoots de gelegenheid gegeven om hun ware aard te laten zien.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen

In de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, tieren de beschuldigingen van kiezersfraude welig. Met Donald Trump die weigert toe te geven, twitterde de Huis-vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez:

"Archiveert iemand deze Trump-likkers wanneer ze proberen hun medeplichtigheid te bagatelliseren of in de toekomst te ontkennen? Ik voorzie met een behoorlijke waarschijnlijkheid vele verwijderde Tweets, geschriften, foto's in de toekomst."

Michael Simon, een voormalig staflid in de regering-Obama, die is gelinkt aan wat hij het Trump Accountability Project noemde en antwoordde:

"Ja, dat zijn we. Het Trump Verantwoordelijkheids Project (@trumpacsproject). Elk staflid, campagnemedewerker, bundelaar, advocaat die hen vertegenwoordigde - iedereen."

Nogmaals, dit zijn geen anonieme commentatoren die een zwarte lijst van politieke tegenstanders eisen. Dit zijn belangrijke personen. Een groep voormalige medewerkers van Pete Buttigieg creëerde het Trump Verantwoordelijkheids Project met het uitdrukkelijke doel van zwarte leden en supporters van Donald Trumps regering.

Na een wijdverbreide verontwaardiging sloten ze het project (of op zijn minst beweerden ze dat ze dat deden), "in de geest van de oproep van de President-elect om een meer verenigd land op te bouwen. "Echter, het feit dat het Trump Verantwoordelijkheids Project ooit heeft bestaan, laat zien hoe deze mensen denken. Hun eerste instinct is hun politieke tegenstanders te vernietigen, en niet alleen hen te verslaan in de stembus.

Samen met de oproep aan geboycotte Trump-supporters, publiceerde CNN-gastheer Jake Tapper zijn eigen versluierde bedreiging, en twitterde:

"Ik voel echt mee met degenen die te maken hebben met het verliezen - het is niet gemakkelijk - maar op een bepaald punt moet men niet alleen denken aan wat het beste is voor de natie (vreedzame overdracht van macht), maar hoe elke toekomstige werkgever zou kunnen zien hoe uw karakter gedefinieerd wordt tijdens tegenspoed."

Met andere woorden, als je het niet eens bent met Jake Tapper, denkt hij dat toekomstige werkgevers je weg moeten sturen – de definitie van een zwarte lijst.

De kracht van Big Tech

Big Tech-bedrijven zijn veranderd van neutrale platforms naar de aanstelde arbiters van de vrijheid van meningsuiting, ze zweren om posts te verbieden die "haatspeech" promoten of verheerlijken. "Natuurlijk, dat roept de vraag op - wat is "haatspeech"? Wie beslist dat? De Big Tech-bedrijven doen dat. In een artikel in 2019, getiteld "Silicon Valley, censuur en de komende wereldwijde politiestaat," schreef ik:

"Maar in een tijd waarin sociale media in de publieke discussie domineren, is toegang tot deze platforms van vitaal belang om een boodschap uit te brengen. Wat als deze platforms hun politieke tegenstanders bestempelen als bronnen van "haatspeech"? Wat zal dat doen met vrijheid?"

Helaas hoeven we dat niet meer te raden. In oktober paste de Big Tech zijn meest schaamteloze censuurwet tot op heden toe. In oktober publiceerde de New York Post een onthullend verhaal dat Joe Biden linkte aan een reeks corrupte financiële transacties met buitenlandse regeringen. Uit angst voor de impact op Bidens presidentiële campagne, ondernam Big Tech snel actie. Twitter schortte het twitter-account van de New York Post op en blokkeerde gebruikers van het delen van de link naar hun verhaal op Twitter. Facebook kondigde aan dat het de distributie van het artikel zou verminderen in afwachting van verificatie door een derde partij fact-checker. Uiteindelijk brachten hun censuur-inspanningen alleen maar meer aandacht op aan het verhaal. Maar hoeveel verhalen censureren ze die nooit opgemerkt worden?

Naarmate de technologie vordert, zullen deze platforms steeds belangrijker worden. Als politiek commentator, probeer je een bericht uit te brengen aan een groot publiek zonder gebruik te maken van Facebook, Twitter, Google, Apple, Amazon, YouTube of Netflix. Het is bijna onmogelijk voor iemand die niet al een grote schare volgers heeft. In de toekomst zal het nog moeilijker, zo niet onmogelijk zijn.

Deze inspanningen van Big Tech-bedrijven beloven een sombere toekomst. Producten als Alexa en Siri luisteren naar en nemen privégesprekken op. Sociale media legt de meest intieme details van het privéleven vast. We leven in een wereld waar de Big Tech-bedrijven enorme macht hebben. Aangezien de politiemacht van de overheid met hen heerst, betekent het dat we een tijdperk ingaan waar regeringen machtiger zullen zijn dan ooit tevoren.

Denk aan de informatie die ze kunnen krijgen. Als je op Facebook zit en je een smartphone gebruikt, dan weten bedrijven als Apple, Google en Facebook waarschijnlijk meer over je dan je beste vrienden. Ze weten met wie je omgaat, wat je zoekt op het internet, welke producten je koopt, welke interesses je hebt, welke bank je gebruikt, met wie je het meeste praat, wanneer je wakker bent, waar je bent geweest, en waar je op elk moment bent. Met gezichtsherkenning technologie kunnen ze je gezicht uit een zee van miljoenen halen in minder dan een seconde. Verbind gezichtsherkenningstechnologie en kunstmatige intelligentie met een groeiend netwerk van publieke en private camera's, en ze zijn niet ver van in staat te zijn om alles wat je doet te allen tijde op te nemen.

De opkomst van Cryptocurrency

Eerder deze maand zei Christine Lagarde, President van de Europese Centrale Bank (ECB), dat zij van mening is dat de ECB in de komende twee tot vier jaar een digitale euro zal gaan lanceren. Ze sluit zich aan bij een groeiend aantal naties die de lancering van door de overheid gesteunde cryptocurrency verkennen. Onder hen zijn enkele van 's werelds meest onderdrukkende regimes, waaronder China, Iran en Noord-Korea. Zodra ze deze nieuwe cryptocurrency's lanceren, zullen regeringen over de hele wereld snel zijn om de papiervaluta verouderd te maken.

Dit komt omdat het einde van de papiervaluta en de vervanging ervan aan de overheid gesponsorde cryptografie onbeperkte macht zal geven tot in de vingertoppen van regeringsleiders. Niet alleen biedt cryptocurrency een manier om permanent elke financiële transactie op te nemen, maar het kan ook bijhouden waar je gaat en wat je doet. Het kan de websites die u bezoekt volgen en noteren wie uw vrienden zijn. Hoewel de meeste van deze informatie al beschikbaar is door het bijhouden van credit- en bankkaarten, mobiele telefoons en sociale media profielen, zal een door de staat gesponsorde cryptografie 100% onbelemmerde toegang geven tot deze informatie. Het zal een gesloten, door de overheid gecontroleerd economisch systeem creëren waarin je afhankelijk bent van de overheid voor elke transactie die je doet.

Dat betekent dat als de overheid besluit dat ze je niet mogen, ze je de toegang kunnen blokkeren en je volledig uit het banksysteem zetten. Zij kunnen dicteren wat je wel en niet kunt kopen. Ze kunnen je vertellen waar je wel en niet heen kunt. In wezen geeft crypto-currency hen volledige controle over alle mensen.

De komende wereldwijde tirannie

Dit zal je niet verbazen. Lang geleden voorspelde het boek Openbaring de oprichting van een wereldwijd autoritair regime. De Bijbel zegt dat een mondiale dictator, bekend als de Antichrist, op een dag zal heersen over elke "stam, mens, taal en natie" (Openbaring 13:7). Hij zal ongekende macht en controle over de wereldbevolking hebben. Deze controle zal het vermogen omvatten om te eisen dat iedereen op aarde een teken op de rechterhand of het voorhoofd ontvangt (Openbaring 13:16). Zonder dit teken zullen de mensen van de wereld niet in staat zijn om iets te kopen of te verkopen (Openbaring 13:17). Hoe werkt dit? Dat valt nog te bezien. Maar de wereldwijde haast om door de overheid gesponsorde cryptocurrency's te creëren geeft ons een glimp van hoe een dergelijk systeem zou kunnen werken. Een wereldwijde door de overheid gecontroleerde cryptografie zal hem van een dergelijk systeem voorzien.

Bovendien zullen Big Tech-bedrijven en kunstmatige intelligentie de Antichrist ongekende toegang geven tot persoonlijke communicatie en enorme macht om te beslissen welk nieuws er gedeeld wordt, wie een platform ontvangt en wie mag deelnemen aan het maatschappelijke debat. De tendens om de cultuur af te schaffen en politieke tegenstanders zwart te maken, vormt ook een vruchtbare basis voor zo'n dictator.

Wat betekent dit allemaal? Het betekent dat we snel een tijd naderen waar de profeten voor gewaarschuwd hebben. We zitten midden in een wereldwijde pandemie (Lucas 21:11). Israël is terug in het land (Jeremia 23:7-8). Het Joodse volk is terug in Jeruzalem (Lucas 21:24-28). En het Evangelie wordt over de hele wereld gepredikt (Matteüs 24:14). De eindtijd nadert. De verdrukking, de Antichrist en de wereldregering lopen niet ver daarachter. Maar dit betekent dat de opname ook dichtbij is. Wanhoop dus niet. Terwijl het lijkt of de wereld uit elkaar valt, is dit allemaal onderdeel van Gods goddelijke plan. Het is een plan dat elke christen moet vervullen met vrede. We weten hoe dit afloopt. Het eindigt met de komst van Jezus (Openbaring 22: 20), en Hij komt binnenkort!

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, November 2020