www.wimjongman.nl

(homepagina)

De wereldwijde onrust

Door Hal Lindsey op 11 augustus 2020

De wereld verandert. Soms verandert het snel. De twee wereldoorlogen van de 20e eeuw zorgden voor massale omwentelingen, net als de pest van de Zwarte Dood in de 14e eeuw. Sommige omwentelingen worden veroorzaakt door nieuwe technologieën, zoals de drukpers, de verbrandingsmotor, de telefoon of het buskruit. Soms veroorzaken politieke omwentelingen snelle en massale veranderingen, en soms komen grote veranderingen voort uit eenvoudige ideeën, waaronder ook slechte.

Vandaag de dag gebeuren er verschillende van die dingen tegelijk. Met Covid-19 als de trekker zien we overal revoluties om ons heen. Technische revoluties die in ons voordeel hadden moeten zijn, zijn ondermijnd. Ideeën waarvan de geschiedenis herhaaldelijk heeft bewezen dat ze verkeerd en gevaarlijk zijn, komen met een nieuw gevoel van onvermijdelijkheid naar boven.

Een van de unieke dingen van dit jaar is dat deze massale maatschappelijke omwentelingen mondiaal zijn. De meeste revoluties in de geschiedenis zijn gelokaliseerd, maar de veranderingen die nu plaatsvinden zijn overal aan de gang. En ze gaan allemaal in een bepaalde richting - de richting die duizenden jaren geleden in de Bijbel werd uitgezet.

Decennialang is het toezicht van de overheid en het bedrijfsleven op de burgers gegroeid, maar meestal verborgen. De pandemie heeft de inbreuk op de privacy ineens verdedigbaar gemaakt. Om het virus onder controle te houden, bouwt de wereld in hoog tempo aan de infrastructuur van de Antichrist. Dat betekent dat er een bewakingsinfrastructuur moet worden opgebouwd waarmee overheden elke beweging van hun burgers kunnen volgen en die bewegingen kunnen interpreteren met behulp van Artificial Intelligence.

De economische vernietiging door Covid brengt het kapitalisme overal in gevaar, waardoor burgers van alle landen steeds afhankelijker worden van de overheid. Dat is wat de antichrist nodig heeft - een bevolking vol met mensen die afhankelijk zijn van de overheid in plaats van van hun eigen harde werk en creativiteit.

Om het publiek nieuwe voordelen en meer verlichting te brengen, drukken regeringen ongebrijdeld geld. Dit kan alleen maar zo lang duren totdat het zijn eigen ramp brengt. Het merkteken van het beest, zoals beschreven in Openbaring 13:16-18, betekent dat de wereldleiders in de toekomst de controle over de hele wereldeconomie zullen geven aan de Antichrist en zijn cohort, de Valse Profeet. Zij zullen dat doen vanwege een wereldwijde economische ineenstorting of vanwege hun angst voor een dergelijke ineenstorting. (Maar het zal niet lang meer werken omdat de Bijbel nog minstens twee economische rampen beschrijft nadat de Antichrist aan de macht is gekomen).

Bijbelprofetieën zeggen ook dat er tegen de tijd dat Christus terugkeert, meer antisemitisme en vervolging van christenen zal zijn. In de jaren '60 en '70 waren ideeën als vrije meningsuiting en inclusiviteit primaire uitgangspunten van het campus-liberalisme. Nu niet meer. Vandaag de dag hebben we iets wat in de volksmond bekend staat als "cancelcultuur".

En als je snel afgezegd wilt worden als spreker, citeer dan één van de minder populaire passages uit de Bijbel, het Oude Testament of het Nieuwe. Een andere manier om het te doen is om je te identificeren met Israël, of om het echte verhaal van het Israëlische ontstaan te vertellen. Mensen verliezen hun baan vanwege de zondagsschoollessen die 20 jaar geleden gewoon werden gegeven.

Hoe moeten we op deze dingen reageren? Als christenen. In Matteüs 5:44 zei Jezus: "Heb uw vijanden lief en bid voor hen die u vervolgen." Maar je zult niet in liefde reageren als je hysterisch bent van angst. Dus volg een instructie in de Bijbel die honderden keren is gegeven - "Vrees niet." In Johannes 14:27 zei Jezus: "Vrede laat ik u, mijn vrede geef ik u, niet zoals de wereld geeft, geef ik u. Laat je hart niet in de war raken, en laat het niet angstig zijn."

Leef in Zijn vrede. Houd van je naaste. Bid met verwachting. Hij komt eraan!

God zegene je,

Hal Lindsey

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey