www.wimjongman.nl

(homepagina)


EEN-WERELDREGERING: EEN NOODZAKELIJK KWAAD OM DE MESSIAS TE LATEN ZEGEVIEREN, ZO VERKONDIGT EEN MYSTIEKE RABBIJN

door Rivkah Lambert Adler | 3 januari 2021

"Zie, Ik zend Mijn boodschapper om de weg voor Mij vrij te maken en de Heer die jullie zoeken zal plotseling naar Zijn Tempel komen. Wat betreft de engel van het verbond die jullie wensen, hij komt al." Maleachi 3:1 (De Israëlische Bijbel)

( )

BOZEN, ITALIË - 23 APRIL 2020. Militaire soldaten controleren. Veiligheidspatrouille met maskers en handschoenen controleren passerende automobilisten. Dagelijkse straatcontrole voor de Covid-19 wereldwijde crisis. Het leger aan het werk.

[Opmerking vertaler: Ook in het Jodendom ziet men dat de komst van de Messias aanstaande is, al kijkt men er anders tegenaan dan wij Christenen doen, die de opname verwachten]

WE ZIJN GETUIGE VAN GODS LAATSTE GEVECHT TEGEN HET KWAAD

Voor degenen die moeite hebben om een geestelijke betekenis te vinden in de onrust waarin we leven, zijn de recente woorden van rabbijn Alon Anava, die spreekt vanuit de heilige stad Tzfat in het noorden van Israël, bedoeld om duidelijkheid te brengen.

"Je kunt duidelijk zien dat de kracht van het kwaad en de duisternis probeert de kracht van het goede te vernietigen," zei hij. "De realiteit is dat we te maken hebben met vernietiging, hoe je het ook bekijkt."

Anava raadde zijn luisteraars aan om niet gestrest of depressief te zijn of de hoop te verliezen, want "uiteindelijk is het allemaal het orkest van de Kadosh Baruch Hu (de Heilige, Gezegende is Hij). De Meester van het Universum bereidt het allemaal voor." Hij benadrukte dat zorgen maken een verspilling van tijd is, omdat dit allemaal deel uitmaakt van Gods laatste gevecht tegen het kwaad.

Net zoals een zaadje in de grond uiteenvalt of een oud gebouw moet worden afgebroken voordat er een nieuw gebouw kan worden gebouwd, herinnerde Anava zijn toehoorders eraan, dat "om een nieuw begin te maken, de oude werkelijkheid moet worden vernietigd. Er moet een vernietiging zijn. We vragen alleen maar dat de verwoesting niet zo groot is."

( )

Rabbijn Alon Anava. (screenshot)

ÉÉN-WERELDREGERING

Terwijl hij zijn aandacht richt op het plan voor een één-wereldregering, waarvan hij zegt dat het een complot is van degenen die aan de kant van het kwaad staan, suggereerde Anava dat zij zich, ironisch genoeg, daadwerkelijk voorbereiden op de universele heerschappij van de Messias. "Hoe kan Moshiach (de Messias) controleren of er regeringen komen? Ze doen dus eigenlijk het werk voor Moshiach.

"Hoe dan ook, we zullen geen regeringen meer hebben. Er zal een Koning zijn voor de hele wereld en alle Naties zullen moeten buigen voor deze zelfde Koning. Er komt één koning en één regering.

"Moshiach is voor de rest van de wereld. Het is niet alleen voor Joden. Dat is een misvatting. Moshiach is voor de hele wereld. Hij wordt de koning van de wereld.

"Wat we voor onze ogen zien is Hasjem (God) die het op Zijn vriendelijke manier doet. Het lijkt erop dat de duisternis sterker wordt [maar in werkelijkheid] is de duisternis aan het afnemen. Het kwaad neemt af."

GEVOELENS VAN CONTROLEVERLIES ZIJN NORMAAL

Terwijl hij zijn toehoorders eraan herinnert dat er meer vernietiging op komst is, om plaats te maken voor het messiaanse tijdperk, herinnert hij de mensen er ook aan dat ze hun gevoelens van controleverlies niet moeten beklemtonen. "Weet je waar veel mensen zich druk over maken? Dat ze geen controle hebben. Maak je geen zorgen. Je gaat nog meer controle verliezen. Het punt is dat Hashem je in een situatie probeert te brengen die precies is wat onze Wijzen 2500 jaar geleden zeiden: "We hebben niemand om op te rekenen, behalve de Meester van het Universum!

"Hashem breekt onze realiteit [zodat we ons realiseren dat we] geen controle te hebben. Je kunt niet rekenen op je levensonderhoud, je kunt niet rekenen op de overheid, je kunt niet rekenen op de politie. Je kunt op niemand rekenen. Je kunt alleen op de Meester van het universum rekenen.

"Dus Hashem breekt de regels van het universum, zodat je jezelf zult vernederen, dan zul je begrijpen dat het allemaal in de handen van de Kadosh Baruch Hu ligt."

GEBED IS HET ANTWOORD

Als iemand accepteert dat we geen controle hebben en dat God de hele show leidt om ons voor te bereiden op het einde van de dagen, wat moeten we dan nog doen? Anava bood dit advies aan: "Bid. Bid tot de Kadosh Baruch Hu. We bidden om het oordeel te verzachten.

"Er is geen plaats om in verdriet en wanhoop te vallen, want hoe je het ook bekijkt, je hebt geen enkele controle. Beter is om jezelf te vernederen voor de Meester van het Universum. Hashem leidt de show. Je hebt niets om bang voor te zijn.

"De Yetzer Hara (boze neiging), de nakomelingen van Aisav (Esau), Amalek, de kwade krachten, noem het zoals je wilt. Hun agenda is om je onder stress en angst te brengen, want als je in angst bent, kun je gemakkelijk onder controle worden gehouden."

Anava citeert de 14e eeuwse joodse wijze Rabbeinu Behaye: "Als je bang bent voor de Ene, hoef je nergens bang voor te zijn. Als je niet bang bent voor de Ene, de Meester van het Universum, dan ben je bang voor alles wat beweegt."

Terwijl hij benadrukt dat het belangrijk is om te accepteren dat we geen controle hebben dat God de wereld bestuurt, en dat het gebed onze enige hoop is om het oordeel te verzoeten, is Anava voorzichtig om niet te beloven dat de verlossing gemakkelijk zal komen: "...met veel confetti in de lucht. De verlossing komt zo niet. Het komt als een show. De productie die we op het punt staan te gaan zien is veel groter dan je je kunt voorstellen. Het is beter om je nu voor te bereiden, zodat je je verstand niet verliest als je het ziet."

"Eindelijk, na 3000 jaar, gaat de Meester van het Universum zijn gezicht in de wereld laten zien. Deze keer wordt het de Big Show. Maak je gordels vast en maak je klaar. De enige manier om je klaar te maken is als je jezelf verbindt met de Meester van het Universum en vrees hebt voor hem."

Hij drong er bij de mensen op aan om de kracht van het gebed niet te veronachtzamen. Bestudeer de Hebreeuwse Schrift. Lees Tehillim (Psalmen).

"Mensen vragen: Wat kunnen we doen om deze waanzin te stoppen? Niets. Dat kun je niet. Laat het over aan de Meester van het Universum. Het is zijn show. Ga zitten. Ontspan je. Concentreer je op daden van vriendelijkheid. Concentreer je op het verheffen van jezelf en het verfijnen van jezelf. Raak niet in verdriet, depressie, ruzie, onenigheid. Zie de realiteit voor ogen. Je kunt niets doen. Je kunt bidden tot de Meester van het Universum. Niet-Joden moeten ook bidden tot de Meester van het Universum, niet tot valse afgoden," zo zei hij.

Anava besloot door zijn toehoorders eraan te herinneren dat het gebed niet alleen God om iets vraagt. Het is ook het uitdrukken van lof en dankbaarheid aan God. Als we ons met God verbinden door de kracht van het gebed, dan verzekert Anava ons dat we de verlossing zullen verzoeten, en in staat zullen zijn om het "met onze fysieke ogen" te zien.

Bron: One World Government: A Necessary Evil for Messiah to Prevail, Mystical Rabbi Proclaims