www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wekelijks commentaar: Succes vereist 'Out of the Box'-denken - Naftali Bennett voor Minister van Volksgezondheid

Dr. Aaron Lerner - 6 mei 2020

"Als premier Netanyahu mij het Ministerie van Volksgezondheid aanbiedt en de leiding van de coronaviruscampagne, dan ga ik in op de missie," zei Minister van Defensie Naftali Bennett op Twitter

Blauw-Wit heeft voorgesteld om een 'professional' van binnen het gezondheidssysteem te benoemen tot Minister van Volksgezondheid. Maar de vaardigheid die voor die functie vereist is, is niet het vermogen om te kunnen managen binnen de bestaande structuren en werkwijzen.

De bureaucraten van het Ministerie van Volksgezondheid (MOH) waren niet afgestemd op het pure volume of het tempo van de beslissingen en acties die snel moesten worden uitgevoerd. Tot overmaat van ramp waren er gevallen waarin zij de "inspanningen" ondermijnden, die door anderen werden uitgevoerd om te proberen de kloof in het aanbod van verschillende producten en diensten door het MOH te overbruggen.

De uitdaging van COVID-19 is nog lang niet voorbij. De actie of het ontbreken daarvan in de komende maanden zal bepalen of het 4e kwartaal van 2020 een ondraaglijke gezondheids- en economische ramp is voor de Joodse staat of alleen maar hobbels op de weg naar volledig herstel.

Sinds het begin van de COVID-19 nachtmerrie loopt Minister van Defensie Naftali Bennett dramatisch voor op het peloton met zijn idee├źn en acties. Telkens weer werden de programma's die Bennett via het Ministerie van Defensie uitvoerde, ondanks de bezwaren van MOH, kritische elementen in de strijd van de natie tegen COVID-19.

Omwille van de natie hoop ik oprecht dat Binyamin Netanyahu Bennett in deze vitale functie benoemt.

Bron: IMRA - Wednesday, May 6, 2020 Weekly Commentary: Success Requires Thinking Out of the Box - Naftali Bennett for Health Minister