www.wimjongman.nl

(homepagina)

Waar Amerika nu staat

De drang van Trump-kiezers om te protesteren tegen het aantal stemmen is gemakkelijk te begrijpen. De wijdverbreide angst dat de Democraten werken aan het vervalsen van de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen groeit met elk nieuwsbericht.

Door Caroline B. Glick - 6 november 2020

Afgelopen woensdag, de dag na de verkiezingen, verzamelden supporters van President Donald Trump zich bij stembureaus in Arizona en Michigan om een eerlijke en transparante stemmentelling te eisen. Een MSNBC verslaggever in Arizona filmde de demonstranten in Maricopa, waar 400.000 stembiljetten werden geteld. Achter de demonstranten stond de verslaggever en probeerde de menigte af te schilderen als gewelddadig en gevaarlijk, zelfs als ze stonden en knielden in zwijgend gebed voor verkiezingsintegriteit.

Het was moeilijk te verkopen, maar andere verslaggevers kregen al snel te maken met de actie en er verschenen video's gedurende de dag van reporters die de aangezwollen menigte die "Tel de stemmen" rep als geweldadig te beschrijven. Er kan een onschuldige verklaring zijn voor de voor de hand liggende verkeerde informatie. Misschien weten die mannen en vrouwen met de microfoons gewoon niet wat het woord "gewelddadig" betekent. "Immers, de afgelopen zeven maanden hebben ze rellen beschreven vol met kapotgeslagen ramen, brandende banden en geplunderde winkels als "vreedzame protesten".

De drang van de Trump-kiezers om te protesteren tegen het stemmentellen is gemakkelijk te begrijpen. De wijdverspreide angst dat de Democraten werken aan het vervalsen van de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen groeit met elk nieuwsbericht, zeker als nog eens 369.000 stembiljetten plotseling verschijnen in Philadelphia of 10.000 stemmen in Nevada, uitgebracht door mensen die niet in Nevada wonen.

Op woensdagmiddag waren de Trump-supporters in een stemlokaal in Detroit verbijsterd toen een stemmingsmedewerker kartonnen borden gebruikte om de Republikeinen te blokkeren van het kijken naar de stemlokalen.

Republikeinse angsten borrelden op woensdagochtend. Dinsdagavond leidde Trump Biden met comfortabele marges in Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Georgia en North Carolina. En plotseling, verklaarden verkiezingsfunctionarissen in Detroit, Pittsburgh, Philadelphia en Atlanta – Democratische steden in staten waar Trump de leiding had - dat ze de stemmentelling zouden stoppen.

Volgens een rapport van de Federalist, gebaseerd op informatie gepubliceerd door verkiezingsfunctionarissen in Michigan en Wisconsin, terwijl het tellen van de stemmen officieel was opgeschort, gebeurden er vreemde dingen.

In de kleine uren van de nacht in Michigan, werden 138.339 per post stembiljetten geteld. Biden won ze allemaal. Uren nadat de verbluffende verticale stijging van Bidens aantallen werd gemeld (en nadat Twitter de Republikeinen censureerde, waaronder President Trump die een verklaring eiste), beweerden de verkiezingsfunctionarissen in Michigan dat de cijfers een "gegevensfout" waren. Een fout in de stemmentellingssoftware voegde per ongeluk een nul - dat wil zeggen 100.000 stemmen toe aan Bidens telling. Dezelfde ondoorzichtige software vergat per ongeluk de stemmen in te voeren die Trump won. Oeps.

In Wisconsin kreeg Biden 's nachts een stemmenstijging van 120.000 ... en toen de Republikeinen woensdagochtend wakker werden ... was Trumps 4,7% voorsprong bijna verdwenen. Trump kreeg geen van de stemmen.

Trumps campagne diende rechtszaken in in Michigan en Wisconsin over de schijnbare onregelmatigheden. De campagne diende ook een aanklacht in tegen de gemeenteraad van Nevada voor het tellen van naar verluidt 10.000 stemmen uitgebracht door niet-ingezetenen. De campagne maakt gebruik van zijn recht om een hertelling van de stembiljetten in Wisconsin te orderen nadat Biden uitgeroepen werd tot winnaar met een marge van minder dan 1 procent.

Er zijn ook meerdere claims van ongepastheid bij het tellen van stemmen in Philadelphia. Op woensdag kwam Trumps advocaat Rudy Giuliani naar Philadelphia ... om een rechtszaak aan te spannen ... nadat Republikeinse verkiezingswaarnemers ... 120.000 stembiljetten niet mochten zien. Een gerechtelijk bevel om de Republikeinen toe te staan om de stemmen te tellen werd genegeerd door verkiezingsfunctionarissen, en de Democraten ging in beroep bij de uitspraak.

Het antwoord van de Democraten op alle beweringen van de Trump-campagne is om Trump en zijn aanhangers ervan te beschuldigen de stemming te willen onderdrukken.

De meeste van de vermeende onregelmatigheden hebben te maken met per post stembiljetten. Dit is geen verrassing. Trump en de Republikeinen waarschuwden vanaf het begin van de verkiezingscampagne ervoor dat de Democraten hun doel van die verandering niet was om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. In de rij staan om te stemmen is niet riskanter dan in de rij staan bij een supermarkt. Het doel van de post-stemming is om te knoeien met de stemming, zeiden ze.

Zoals President Trump donderdagavond in zijn opmerkingen heeft gezegd, kan het tijd kosten om de juridische problemen op te lossen en definitief vast te stellen wie er op 20 januari zal worden ingehuldigd. Maar we kunnen nu al zien dat wie er ook wint, Amerika's democratische orde doordrenkt is met een crisis. De na de verkiezingen ontstane schijnheiligheid van de Democraten is een uiting van deze crisis.

Voor alle duidelijkheid, Trump heeft de crisis niet veroorzaakt. Het heeft twee auteurs: de Democraten en de media.

De Democraten hebben de crisis veroorzaakt, waardoor de toekomst van Amerika als constitutionele democratie op het spel staat, toen ze weigerden de uitslag van de verkiezingen van 2016 te accepteren. De media hebben het veroorzaakt door journalistiek in de steek te laten ten gunste van politiek activisme.

Misschien kwam wel het meest symbolische beeld van de verkiezingen van 2020 in de dagen voorafgaand aan de verkiezingsdag. Er zijn beelden opgedoken van zakeneigenaren in grote steden in het hele land die hun ramen aftimmerden om hun eigendommen te beschermen tegen de rellen die ze verwachtten uit te breken zodra de stembureaus gesloten waren.

De media-behandeling van de beelden onthulde hun zieke denken. De schokkende beelden, die een verwachting van politiek geweld onthulden, kregen weinig aandacht. En voor zover ze al genoemd werden, was de vermelding net zo laconiek als het weerbericht: morgen zal gedeeltelijk bewolkt zijn, gewelddadige rellen voorspeld voor het centrum te beginnen bij het vallen van de avond, en verspreide donderslagen worden verwacht rond 22.00 uur in de noordwestelijke voorsteden.

Kranten en tv-zenders vroegen de winkeleigenaren niet voor wie ze hun eigendom beschermden.

Maar dat hoefden ze ook niet te vragen. Iedereen wist wie de relschoppers waren. Hoewel de media en de Democraten al vier jaar volhouden dat Trump-supporters gewelddadige, gevaarlijke racisten en nazi's zijn, stelden de handelaren in Kenosha en Los Angeles geen Trump-verkiezingsborden in hun winkels om brownie-punten te winnen van de relschoppers. Ze hebben sporen van steun voor de plunderaars geplaatst. En ze kwamen allemaal uit Black Lives Matter, Antifa en Allied Democrats groepen.

Trump-supporters buiten de centra voor het stemmen tellen in Philadelphia, Maricopa County en Detroit waren niet van plan om te protesteren na de verkiezingen. Conservatieve activisten begonnen pas protesten te organiseren nadat Bidens stem op magische wijze recht verticaal omhoog steeg op woensdagochtend.

Een week voor de verkiezingsdag, in opmerkelijk contrast, begonnen Biden-aanhangers in Black Lives Matter en geallieerde groepen gedetailleerde instructies te posten aan hun supporters over waar te verzamelen en waar te protesteren. Dinsdagavond begonnen de rellen volgens schema in Washington, New York, Portland en Los Angeles. En zij knielen niet in gebed.

Volgens de New York Post, werd een "demonstrant" in Portland woensdag gearresteerd met handgranaten en een geladen AR-15 aanvalsgeweer. "Demonstranten" in New York werden gearresteerd met commerciële militaire rotjes, een taser, messen en hamers.

Relschoppers in Washington staken in op verluidt vijf Trump-supporters in de buurt van het Witte Huis, woensdagochtend vroeg.

Politiek geweld is, net als verkiezingsfraude, een kenmerk van het post-democratische politieke draaiboek van de Democraten. En hier is belangrijk om te onthouden hoe de dingen in real-time gebeurden.

Tijdens de verkiezingen van 2016 presenteerde Hillary Clinton en haar campagne en de media Trump en zijn aanhangers als onwettige politieke acteurs. Clinton noemde hen gedenkwaardig 'betreurenswaardigen'. Toen Trump de race won, leidde hun delegitimatie van Trump en zijn aanhangers er al snel toe dat ze zich niet verzetten tegen Trumps presidentschap en tegen zijn acties en beleid, maar dat ze de legitimiteit afwijzen van zowel zijn presidentschap als van het democratische proces, dat 'betreurenswaardige mensen' in staat stelt een president te kiezen die de Democraten niet steunen.

Dat wil zeggen, de delegitimatie van Trump en zijn kiezers veranderde in een afwijzing van de regels van de Amerikaanse democratie. Alle democratische pogingen om Trump uit zijn ambt te verdrijven en zijn vermogen om te regeren te blokkeren, omdat, net als het politieke geweld dat de Democraten in de tussenliggende jaren met grotere intensiteit hebben gebruikt, het een functie van die beweging is.

De Democraten onthulden hun nieuwe post-democratisch karakter en totalitair streven op de inauguratiedag. Toen miljoenen Democraten protesteerden tegen de vreedzame machtsoverdracht, noemden ze zichzelf "het verzet". Ze waren niet tegen Trump. Ze verzetten zich tegen een onwettig regime. En om het regime neer te halen – dat wil zeggen de Amerikaanse regering – waren alle middelen gerechtvaardigd.

De media zijn een volwaardige partner geweest in de inspanningen van de Democraten om de Amerikaanse grondwettelijke orde omver te werpen ten gunste van een die hun tegenstanders (of "vijanden") het vermogen ontzegt om het land te leiden. In 2008 verving de Amerikaanse media haar traditionele pro-democratische voorkeur door een volledige mobilisatie toen Barack Obama aan de presidentsverkiezingen deelnam. De media hebben Obama voorgesteld als een man zonder smet. Zijn binnenlandse en buitenlandse beleid werd als ingenieus, volledig succesvol en goedhartig beschouwd en werd nooit serieus onder de loep genomen. Obama's persoonlijke en zijn beleidsfouten werden uit de verhaallijn gehaald.

Obama's tegenstanders werden gedemoniseerd als corrupte en kwaadaardige buitenlandse agenten en gierige "geldschieters".

"Biden heeft ook in de media een volledig positieve aandacht gekregen. Samen met Twitter en Facebook, de netwerken en grote kranten die gecensureerd hebben, in plaats van informatie te melden die op enigerlei wijze de steun voor Biden zou kunnen ondermijnen.

Vanaf het moment dat Trump over de roltrap van Trump Towers ging, kreeg hij de tegenovergestelde behandeling. Als Obama een Messiaanse figuur was en een vriendelijke, wijze biddende opa, dan was Trump de belichaming van de duivel. Het misbruik van Trump door de media kent geen grenzen. De oude kranten en televisienetwerken concurreerden over wie meer Trump-Russische leugens kon melden.

Trumps duizelingwekkende reeks van prestaties in zijn functie, in binnen-en buitenland werden opzettelijk genegeerd of neergeslagen de hele dag, elke dag gedurende de afgelopen vier jaar.

Media managers, redacteuren, presentatoren en verslaggevers maakten duidelijk dat Trump gekozen werd als hun enige doel, en het enige legitieme doel was om hem uit zijn ambt te zetten.

Het is onmogelijk te weten hoe de dingen zich in Amerika zullen ontwikkelen in de komende weken. Maar het is moeilijk om een regenboog aan de horizon te zien. Als Trump de winnaar wordt verklaard, zullen de Democraten de legitimiteit van het vonnis niet accepteren. Het gebruik van politiek geweld zal ongetwijfeld toenemen.

En als Biden wordt uitgeroepen tot winnaar, zullen de Democraten niet op hun lauweren rusten. Nadat ze de totalitaire mentaliteit al hebben aangenomen, zullen ze erop staan dat hun nieuwe macht wordt gebruikt om hun programma vooruit te helpen. Inderdaad, dat doen ze al.

MSNBC-commentator Jason Johnson zei woensdag dat er geen vrede mag zijn voor de Republikeinen in een Biden-presidentschap.

Johnson waarschuwde Biden dat hij niet eens mag denken aan grootmoedigheid in de overwinning. Hij is in oorlog."

In Johnsons woorden: "Je kunt niet in dit Witte Huis komen met het idee dat deze mensen [Trump-supporters] niet de vijand zijn. Dat zijn ze. Zij zijn de vijanden van de democratie."

Wat Trumps supporters betreft, als ze door Biden "domkoppen" genoemd werden, nadat ze de stemmen van de Democraten en de censuur van President Trump gezien hadden, zullen de supporters van Trump geen vertrouwen hebben in de integriteit van het proces dat Biden naar het Witte Huis bracht. En het is moeilijk voor te stellen dat ze het in stilte zullen nemen.

Woensdag stond Giuliani voor het gerechtsgebouw van Philadelphia ... en sprak zowel de media als Trump-supporters aan. Toen hij naar de verslaggevers keek, zei hij: "Denk je dat we dom zijn? Denk je dat we gek zijn?"

Toen hij zich wendde tot Trump-supporters, voegde Giuliani eraan toe: "Weet je? De Democraten denken dat je dom bent, ze denken dat je gek bent, en daarom worden jullie betreurenswaardige sukkels genoemd. Dat is voorbij."

Bron: Where America now stands - www.israelhayom.com