www.wimjongman.nl

(homepagina)


Beste vrienden van Israël,

()

Er is iets wereldschokkend gebeurd in Israël! Tweeduizend jaar geleden werd de Joodse Messias geboren die de loop van de menselijke geschiedenis veranderde. Nee, de bijbel geeft niet aan wanneer Jeshua werd geboren, en ja, er zijn heidense wortels in sommige kersttradities, maar dat is niet onze focus. Deze week vieren onze broeders en zusters in de Heer over de hele wereld zijn geboorte, eren ze hem en zegenen ze zijn naam, en dat is prachtig! Hier bij Tiferet Yeshua voelen we dat Hij ons roept om te bemiddelen voor zijn kostbare bruid, het Lichaam van de Messias, deze kerstvakantie, die komt in een tijd van duisternis en verwarring over de hele wereld.

"Zie dat de duisternis de aarde bedekt en de dikke duisternis is over de volkeren..." ~Isaiah 60:2

2020 is een jaar geweest van schudden en verwarring met de covid-19 pandemie en politieke instabiliteit, vooral in de Verenigde Staten. Velen hebben verlies geleden in een of andere vorm, mensen hebben verwarring, depressie, angst en woede gevoeld. God schudt alles door elkaar wat kan worden geschud, en Hij roept ons op om weg te kijken van de dingen van de wereld, onze woorden van troost en gewoontes, en om naar Hem te kijken, de Auteur en Voleinder van ons geloof!

"maar de HEER staat op voor u, en Zijn glorie verschijnt aan u..." ~Jesaja 60:2

We bidden:

  • dat het Lichaam van de Messias zal wegkijken van de dingen van de wereld en zich zal richten op het Licht van de Wereld, Jeshua...
  • dat de Heer ons zal reinigen en zuiveren van de dingen van de wereld die ons belemmeren om Zijn licht te zijn.
  • dat de Bruid zal worden overwonnen door de onvergelijkbare schoonheid van de Bruidegom...
  • dat het licht van Jesjoea zal schijnen voor het collectieve Lichaam van de Messias, net zoals Mozes' gezicht scheen met de glorie van God toen hij tijd doorbracht in de gemeenschap 'van aangezicht tot aangezicht' met Adonai.

"Volkeren zullen tot uw licht komen, en koningen tot de helderheid van uw dageraad." ~Isaiah 60:3

Ondanks deze uitdagende tijden klampen we ons vast aan de Minnaar van onze ziel, en vinden we kracht in het aanbidden van Hem, samen met onze vrienden over de hele wereld. Moge de Heer u zegenen met het licht van Zijn aangezicht en uw harten tijdens deze periode vullen met vrede en goede wil jegens de mens!

Van het Tiferet Yeshua team. Via e-mail.