www.wimjongman.nl

(homepagina)

President Donald J. Trumps visie voor vrede en welvaart en een mooiere toekomst voor Israël en het Palestijnse volk.

Witte Huis - 28 januari 2020

Het volledige plan is te downloaden, maar Engelstalig. 

Een visie om het leven van het Palestijnse en Israëlische volk te verbeteren

 

We zijn hier niet om de les te lezen - we zijn hier niet om andere mensen te vertellen hoe ze moeten leven, wat ze moeten doen, wie ze moeten zijn of hoe ze moeten aanbidden. In plaats daarvan zijn we hier om partnerschap aan te bieden - op basis van gedeelde belangen en waarden - om een betere toekomst voor ons allen na te streven.

President Donald J. Trump

GEDURFDE VISIE VOOR VREDE: President Donald J. Trump erkent dat het tijd is voor een nieuwe aanpak om vrede, veiligheid, waardigheid en kansen voor Israël en het Palestijnse volk te bereiken.

DIPLOMATIEKE PRESTATIE: President Trump brengt Israëlische politieke rivalen samen ter ondersteuning van een gedetailleerde visie voor vrede en ter bevordering van genormaliseerde betrekkingen tussen Israël en haar buren.

WEDERZIJDSE ERKENNING EN ONAFHANKELIJKHEID: Deze visie stelt een realistische tweestatenoplossing voor, die een levensvatbare weg naar een Palestijnse staat biedt.

ISRAELS VEILIGHEID: Deze Visie houdt rekening met de realiteit ter plaatse en beschermt de veiligheid van Israël volledig.

JERUZALEM EN DE HEILIGE PLAATSEN: Israël zal de heilige plaatsen van Jeruzalem blijven beschermen en zal de vrijheid van godsdienst garanderen voor joden, christenen, moslims en mensen van alle geloofsovertuigingen.

TOEKOMSTIGE PALESTIJNSE STAAT: De Visie zorgt voor een aanzienlijke territoriale uitbreiding voor de Palestijnen en wijst land toe dat qua omvang redelijk vergelijkbaar is met de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook voor de oprichting van de staat Palestina.

NORMALISATIE: Deze Visie zal een einde maken aan de vluchtelingen status quo en zal helpen de regio op een echt transformatief pad te brengen: een pad met stabiliteit, veiligheid en overvloedige mogelijkheden tot welvaart.

WELVAART IN DE REGIO: Deze visie zal, in combinatie met het economische kader van Vrede en Welvaart, het potentieel ontsluiten van een regio die lange tijd door een conflict gegijzeld is geweest.

()

Bron: President Donald J. Trump's Vision for Peace, Prosperity, and a Brighter Future for Israel and the Palestinian People