www.wimjongman.nl

(homepagina)

Zoals in de dagen van Noach

Door Elhanan ben-Avraham - 24 februari 2020

 

Kunstwerk van Elhanan ben-Avraham

 

 

Met elke dag die voorbijgaat voel ik me meer en meer als Noach in zijn tijd. De immoraliteit is snel gestegen, het ondenkbare in mijn jeugd is nu gemeengoed geworden. Wat ooit verontwaardiging wekte, brengt nauwelijks een geeuw voort, en wordt zelfs zo goed mogelijk gepromoot.

De grote natie van Vrijheid is losbandig geworden en is de grootste aanbieder van hardcore porno ter wereld geworden, en de jonge generatie wordt onderwezen om de instellingen van de Bijbel te bespotten, en christenen en Joden worden beschouwd als ouderwets en worden het doelwit van spot en haat. Een natie met het recht om wapens te dragen is nu helaas bevoegd om op hun mede-Amerikanen te jagen. En het oude schrikbeeld van het antisemitisme steekt zijn moorddadige kop weer op. Er is niet langer een vaste meetlat voor goed en kwaad, juist of fout. De werkelijkheid is een wervelwind van relativiteit geworden, subjectief als de eigen persoonlijke gevoelens en eetlust. Maar voor zoute korrels van een overblijfsel is geen plaats meer, aangezien veel van het zout is veranderd in suiker.

Natuurlijk kunnen onze opvattingen over de Bijbel sterk uiteenlopen, maar sommige dingen zijn niet voor interpretatie vatbaar, behalve dan dat ze duidelijk zijn. Zoals Bob Dylan het ooit zei: "Als er iets niet goed is, is het fout." Ja, er zijn criminelen die heel intelligent zijn en glimlachen en heel aardig zijn voor hun vrienden en familie en huisdieren, maar toch criminelen zijn. Ik geloof dat de manier waarop men zijn eigen leven leeft een grote invloed heeft op hun beleid en wat het leven van anderen zal beïnvloeden. Vandaag de dag is een man die getrouwd is met een man een koploper voor de gewaardeerde en verantwoordelijke positie van president van de VS [Editer: deze heeft zich zojuist teruggetrokken]. Maar het misbruik van het duidelijke ontwerp van het scheppingswerk, dat door God is ontworpen om het leven te reproduceren, is een perversie van deze bedoeling en de natuur, de vervorming van het beeld van God zelf. Mannen die de voortplantingsvloeistoffen uit elkaar halen of op de plaats zetten die bedoeld is voor uitwerpselen, dat kan geen sacrament worden genoemd, hoewel een gerichte LGBTQ-extremistische agenda zich opdringt aan christenen, kerken, scholen, de padvinders, en verwarring en chaos veroorzaakt voor de gehele jonge generatie. Niet alle mensen in Sodom waren gemeen en vals, ik ben er bijna zeker van.

Maar helaas zijn dit voor velen van ons in het Westen, tijden van veel ontevredenheid, terwijl ze comfort en genoegens en mogelijkheden in overvloed bieden, waar geen enkele voorgaande generatie van gedroomd heeft. Maar voor velen op de planeet zijn dit helemaal niet de beste tijden, omdat zwervende bendes van islamitische radicalen niet-moslims afslachten en communistische groepen christenen en andere minderheden die als anticommunistisch worden beschouwd, opsporen en arresteren. En andere altijd ongelukkige islamitische regimes voeren oorlog tegen zichzelf, roepen dood en angst uit en dreigen met nucleaire vernietiging over hun andere vijanden.

Maar laat maar zitten. De ark is geconstrueerd en zeewaardig, en de kloof is groter geworden waar de dreunende hordes onze stem niet kan horen, hoewel we wel schreeuwen. Nu blijft slechts over over om de gewillige dieren aan boord te verzamelen.

Elhanan ben-Avraham, geboren in 1945, is een professioneel kunstenaar, dichter, schrijver en vader van twee, grootvader van vier, die sinds 1979 in Israël woont. Hij heeft gediend in de IDF, gaf internationaal les in de Bijbel, publiceerde vijf geïllustreerde dichtbundels, schilderde twee grote Bijbelse muurschilderingen in openbare gebouwen in Jeruzalem, en produceerde onlangs THE JERUSALEM ILLUSTRATED BIBLE, naast vele andere werken. Hij en zijn vrouw wonen in een rustig dorp in de bergen van Juda.

Bron: Like Noah in His Generation » Kehila News Israel