www.wimjongman.nl

(homepagina)

Vlucht naar veiligheid

Door Hal Lindsey - 4 maart 2020

()

Het coronavirus-verhaal, bekend als COVID-19, maakt mensen over de hele wereld bang. Maar het is niet het enige waar mensen bang voor zijn. Toen we vorige week de financiële markten onderuit zagen gaan, was bijna iedereen bang. Noord-Korea lijkt nu terug te keren naar zijn oude raketlanceringen, die een bedreiging vormen voor bommen. Naar schatting een miljoen nieuwe vluchtelingen zijn op de vlucht voor het door oorlog geteisterde Syrië. En met de vluchtelingenkampen al vol lijkt er geen plaats voor hen te zijn.

De wereldeconomie voelt kwetsbaar. Al voor de COVID-19 hadden verschillende EU-landen te lijden, waaronder Duitsland en Frankrijk. Nu wordt het nog erger.

In de VS proberen de financiële markten zich te herstellen van een week van recordaantal slecht nieuws. De volatiele markten hebben de neiging om beleggers op een "flight-to-safety" te sturen. Dat is een marktfenomeen dat Investopedia definieert als "investeerders die hun kapitaal verplaatsen van risicovollere beleggingen naar veiligere."

Zelfs mensen die de financiële markten mijden, zijn op zoek naar veiligheid. Sommigen proberen een veilige haven te bouwen in hun eigen huis. De Costco-aandelen schoten onlangs op het woord dat de Amerikanen in die winkel records slaan. Nieuwsberichten spreken van kassa lijnen van dertig winkelwagentjes diep op verschillende Costco locaties. Veel Amerikanen voelen de behoefte om voorraden aan te leggen van levensmiddelen, droge goederen en schoonmaakbenodigdheden (vooral bleekmiddel).

Anderen willen niet in de buurt van een Costco of een andere winkel komen. Ze vrezen dat vermenging met grote groepen het risico op besmetting vergroot. Maar zelfs als u uw voedsel laat bezorgen, kunt u niet zeker weten dat uw voedsellevering niet ook een of andere vorm van besmetting bevat. Het doet je afvragen of er ergens een veilige haven bestaat.

Aan het einde van de beroemdste preek die ooit is gehouden, sprak Jezus over veiligheid. Hij bood niet de oppervlakkige veiligheid van menselijke instellingen, maar een echte veilige haven - Zijn woord.

In Matteüs 7:24-27 zei Jezus: "Daarom mag iedereen die deze woorden van Mij hoort en ernaar handelt, vergeleken worden met een wijs man, die zijn huis op de rots heeft gebouwd. En de regen daalde af, en de overstromingen kwamen, en de winden bliezen, en barstten tegen dat huis; en toch viel het niet, want het was gegrondvest op de rots. En iedereen die deze woorden van Mij hoort en er niet naar handelt, zal zijn als een dwaas, die zijn huis op het zand bouwde. En de regen daalde af, en de overstromingen kwamen, en de winden bliezen, en barstten tegen dat huis; en het viel, en groot was zijn val."

Sommige universiteitscampussen bieden studenten wat men "veilige ruimtes" noemt. Maar het is een belofte die het huidige wereldsysteem niet kan waarmaken. Met hoge aantallen huis-overvallen zijn zelfs huizen niet helemaal veilig. Ook hebben moderne huizen verschillende leidingen waardoor er giftige ideeën naar binnen stromen - voornamelijk het internet, televisie, radio, boeken, tijdschriften, spelletjes en soms zelfs huiswerk.

Jezus zei dat Zijn woord een veilige plaats is. Om een leven van goddelijk succes op te bouwen in een onzekere wereld, luister en handel naar de woorden van Jezus.

Psalm 91:1-7 zegt het prachtig. "Wie in de geheime schuilplaats van de Allerhoogste woont, zal onder de schaduw van de Almachtige blijven. Ik zal van de Heer zeggen: 'Hij is mijn toevluchtsoord en mijn vesting; mijn God, in Hem zal ik vertrouwen'. Hij zal u zeker verlossen van de strik van de vogelaar en van de gevaarlijke pest. Hij zal u bedekken met zijn veren, en onder zijn vleugels zult u uw toevlucht nemen; zijn waarheid zal uw schild en scherm zijn. U zult niet bang zijn voor de schrik bij nacht, noch voor de pijl die bij dag vliegt, noch voor de pest die in de duisternis wandelt, noch voor het verderf dat 's middags wordt aangericht. Duizend mogen aan uw zijde vallen, en tienduizend aan uw rechterhand, maar het zal niet in uw buurt komen."

Een echte vlucht naar de veiligheid betekent ergens heen gaan waar het echt veilig is. Of het nu gaat om een natie, een gemeenschap, een kerk, een gezin of een individu - ren naar God!

PROGRAMMAREFERENTIE: Deze week wordt deel 40 van Hal Lindsey's lijn-voor-lijnleer over Openbaring voorgeprogrammeerd door Daystar's Heart for the World. Hal Lindsey presenteert: Openbaring komt terug met Deel 40 op zondag 15 maart om 23.00 uur EST. Als je nog niet de kans hebt gehad om deze ongelooflijk belangrijke les te bekijken, maak dan van de gelegenheid gebruik om het in het video-archief in te halen. Maak je notitieblokken klaar! Bedankt voor je geduld.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey