www.wimjongman.nl

(homepagina)

Covid19/HET CHINESE VIRUS en de aanval op onze vrijheid

11 april 2020 - door Diane Bederman

( )

Ik ben bang dat de angst voor de Covid19 CHINESE VIRUS-pandemie, samen met onze aangeboren angst voor de vrijheid, zal leiden tot het wegdruppelen van de westerse cultuur en de democratie zoals we die kennen.

We moeten de vrije wil uitoefenen of... verliezen. Er is in ons een aangeboren verlangen om terug te keren naar de baarmoeder, de Tuin van Eden, waar in al onze behoeften wordt voorzien. Regeringen die gebaseerd zijn op ideologieën van fascisme, communisme, nazisme, socialisme en de islam tieren op de aangeboren angst van de burgers om te handelen op basis van hun morele keuzevrijheid; de vrije wil. Vrijheid heerst wanneer de mensen hun morele instantie, hun vrije wil beschermen, met behoud van een zekere mate van angst voor de macht van de overheid - haar overname. Deze overname kan langzaam gebeuren, of in een noodsituatie, met grote snelheid.

De angst voor het CHINESE VIRUS heeft de regeringen ertoe gebracht onze manier van leven af te sluiten en onze vrijheden te beperken, niet alleen met sociale afstand, maar ook met het sluiten van onze bedrijven en onze parken. Kinderen, die behoefte hebben aan frisse lucht, zon en beweging, worden opgesloten. Gezinnen hebben het moeilijk. We hebben ingestemd met deze nogal draconische eisen, omdat ons in eerste instantie werd verteld dat de gezondheidszorgsystemen overweldigd zouden worden; dat was niet het geval en dat is ook nu niet het geval. En miljoenen mensen zouden sterven. De doodsprognoses zijn verkeerd. De modellen hadden het niet alleen maar bij het verkeerde eind, ze hadden het totáál bij het verkeerde eind. Epidemische modelbouwers zijn de eersten die toegeven dat hun projecties fout kunnen zijn. "Alle modellen hebben het mis, maar sommige zijn nuttig," zei statisticus George Box ooit, een uitdrukking die een cliché in het veld is geworden. Maar beslissingen over hoe we in de gemeenschap zullen leven, worden genomen op basis van die modellen. Nu, er is angst als we mensen toestaan dat er een 'nieuwe golf komt, en dan een nieuwe golf en dan... tot wanneer? Totdat er een vaccin is? Misschien over 18 maanden? Hoe zal onze samenleving er dan uitzien, en zal de vrijheid nog steeds heersen?

Er is ons verteld dat vrijheid zal komen doordat de burgers volgen. We zullen weten wie het virus heeft en wie het virus heeft gehad. Apple en Google hebben afgesproken om samen te werken aan traceertechnologie die mensen waarschuwen als ze in de buurt zijn geweest van iemand die positief heeft getest op Covid19. Neem nu even de tijd om erover na te denken. Hoeveel informatie moeten deze technologiereuzen verzamelen om te weten wie het virus heeft en waar iedereen naartoe is gegaan? Denk er maar eens over na hoeveel informatie ze al van iedereen op de sociale media hebben binnengehaald.

Duitsland heeft ook het gebruik van big data en location tracking geïmplementeerd. Ze steunen ook de ontwikkeling van een smartphone-app om infecties op te sporen. En wat dan nog? Zal de app gewoon verdwijnen? "Een dergelijke monitoring is al controversieel in Duitsland, waar de herinneringen aan de Oost-Duitse Stasi geheime politie en haar informanten nog vers in het geheugen liggen". Dat mag ik hopen.

Toen hoorden we over kaarten. Zoiets als een identiteitskaart. Mensen die het virus hebben gehad, hebben een kaartje waarmee ze buiten kunnen zijn, dus als ze op straat worden tegengehouden, kunnen ze hun papieren laten zien. Waarom geef je geen badges uit? Zoals de gele ster die de nazi's, en vóór hen de moslims, deden om de Joden te identificeren?

Ik verwacht dat veel mensen, vooral jongere mensen, thuis met kinderen, de kans krijgen om het huis of appartement te verlaten en terug te keren naar iets wat hen aan het normale doet denken. Ja, ze zullen zeggen; geef me die identiteitskaart. Haal me hier uit. En deze korte termijn winst zal de mogelijkheid, zo niet de waarschijnlijkheid, van lange termijn pijn wegnemen. De ondergang van de vrijheid.

Hoe is het mogelijk dat mensen die in vrijheid zijn opgegroeid, zo gemakkelijk de vrijheid opgeven? Om ons morele bewustzijn op te geven? Ik stel voor dat het onze aangeboren angst voor vrijheid is. Ik schreef hierover in mijn eerste boek; Back to the Ethic: Het terugwinnen van Westerse waarden.

Het verhaal van Mozes die de Israëlieten uit Egypte leidde, uit de slavernij, kan gelezen worden als een metafoor voor de strijd en de angsten waarmee velen van ons in ons leven geconfronteerd worden. De Israëlieten waren de Rode Zee al overgestoken en waren veilig in de woestijn. Maar het duurde niet lang voordat de klachten begonnen. Ze waren bang. Waar zouden ze voedsel en water krijgen, of waar te wonen? Dus begonnen ze poëtisch over het verleden te doen en het te bekijken door een gekleurde bril. Egypte was nog niet zo slecht geweest. Daar hadden ze tenminste eten en onderdak en een bed om in te slapen. Kortom, ze waren bereid om VRIJHEID op te geven.

Een reis die een paar maanden had moeten duren, duurde veertig jaar. God zag dat Zijn volk leed onder de angst voor vrijheid. Ze konden het niet aan. Hij wist dat Zijn volk, om verder te gaan, het land van de hoop en de belofte in, de vrijheid in het heden moest proeven, zodat ze de slavernij van het verleden konden opgeven, want herinneringen aan de slavernij kunnen ons terug slepen naar het verleden. Maar deze lessen vergen tijd en moeite. Voor de Israëlieten duurde het veertig jaar, totdat al degenen die tot slavernij waren gebracht - fysiek, moreel, intellectueel en geestelijk - waren gestorven en de nieuwe generatie - die niet in slavernij was opgegroeid - klaar was om verder te gaan. Ik weet dat het moeilijk te begrijpen is waarom het überhaupt tijd zou kosten om in vrijheid te genieten, laat staan veertig jaar. Maar vrijheid moet worden geleerd, steeds weer opnieuw. Of het zal sterven.

We staan voor een dilemma: Overweldigende angst voor een virus tegenover angst voor een overweldigende overheid. Geven we ons over aan de angst voor dit virus en geven we de vrijheid op, vrijheid die we misschien nooit meer kunnen terugwinnen, of vinden we een manier om onze gezondheid en onze vrijheid te behouden?

Uit de Ethiek van de Vaderen: "Rabbijn Tarfon zei altijd, het is niet aan u om de taak te volbrengen, maar u bent niet vrijgesteld van het uitvoeren ervan."

Bron: Covid19/CHINESE VIRUS and the attack on freedom - Diane Bederman- Your Passionate Voice of Reason