www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het Palestijnse virus van de Jihad

door Bassam Tawil - 25 mei 2020( )

Sinds 2014 heeft Hamas ongeveer 120 miljoen dollar per jaar geïnvesteerd in de bouw van terreurtunnels. Kwaliteitsbeton gaat in de bouw van deze tunnels zitten, in plaats van in woningen en gebouwen. Bovendien wordt de elektriciteit omgeleid om de tunnels 24 uur per dag te bouwen en te verlichten, terwijl ziekenhuizen en de huizen van burgers voortdurend te kampen hebben met stroomuitval. Foto van een Palestijnse tunnel. (Screenshot)

De door Iran gesteunde Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), na Hamas de grootste groep in de Gazastrook, gebruikt latexhandschoenen en handreinigers om terroristische aanslagen tegen Israël voor te bereiden, niet om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.

Het gebruik van handschoenen en handreinigers voor terrorisme komt omdat de Palestijnen in de Gazastrook klagen over een tekort aan geneesmiddelen en medische apparatuur die nodig zijn om de pandemie te bestrijden. In de afgelopen weken heeft het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid herhaaldelijk een beroep gedaan op internationale instellingen en hulporganisaties om geneesmiddelen en medische apparatuur aan de Gazastrook te leveren vanwege de uitbraak van het nieuwe virus.

China is een van de landen die op de oproep hebben gereageerd door een pakket aan medische hulp aan de Gazastrook te beloven. "Een geavanceerd Chinees medisch laboratorium komt, in overeenstemming met de internationale normen, vanuit China naar de Gazastrook", aldus Dr. Yousef Abu al-Rish, een hooggeplaatste ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid. Abu al-Rish prees de "positieve rol" die China in deze kritieke tijden heeft gespeeld door zich bij de Palestijnen te voegen en zei dat de medische hulpmiddelen die door de Chinezen worden geleverd de capaciteit van de Palestijnse gezondheidssector zullen verbeteren.

Wat de Chinezen en de rest van de wereld wel moeten weten is dat de medische hulp aan de Gazastrook niet alleen wordt gebruikt om te helpen bij de bestrijding van de pandemie van het coronavirus, maar ook om de jihad (heilige oorlog) tegen Israël te vergemakkelijken.

Voor PIJ, Hamas en andere Palestijnse gewapende groepen in de Gazastrook lijkt de oorlog tegen Israël belangrijker te zijn dan de strijd om de verspreiding van een ziekte tegen te gaan.

Terwijl artsen, verpleegkundigen en veel Palestijnen in de Gazastrook klagen over een tekort aan medische voorraden, lijken de Palestijnse gewapende groepen, waaronder PIJ en Hamas, niet met hetzelfde probleem te kampen te hebben. Deze groepen hebben er zelfs voor gezorgd dat hun militieleden niet alleen met wapens zijn uitgerust, maar ook met beschermende medische uitrusting zoals handschoenen, hygiënische maskers en ontsmettingsgel.

Waarom hebben zwaarbewapende Palestijnse militieleden beschermende medische uitrusting nodig? Is het omdat ze de handschoenen en ontsmettingsgel willen uitdelen aan medische teams of aan behoeftige gezinnen in de Gazastrook? Is het omdat deze militieleden zich willen beschermen tegen het coronavirus? Echt niet.

De militieleden willen de medische beschermingsmiddelen om hun missie om nieuwe tunnels te bouwen langs de grens tussen Gaza en Israël te vergemakkelijken met als doel het infiltreren in Israël en zoveel mogelijk Israëli's te ontvoeren en te doden. Ze willen de beschermende uitrusting ook om meer raketten te kunnen installeren in ondergrondse lanceerplaatsen in de Gazastrook.

Hamas, PIJ en hun vrienden in de Gazastrook proberen nu de Palestijnen ervan te verzekeren dat het uitbreken van de coronaviruspandemie niet betekent dat deze groepen de jihad tegen Israël hebben opgegeven.

In een videoclip die onlangs door de "Militaire Media" van de gewapende vleugel van de PIJ, Al-Quds Brigades, is gepubliceerd, staat dat "onze jihad voortduurt en dat onze vastberadenheid sterker is".

Aan het begin van de videoclip worden gemaskerde militieleden van de PIJ gezien die hun handen inwrijven met alcoholische gel voordat ze de blauwe latex handschoenen aantrekken. Op het eerste gezicht lijkt het alsof de militieleden bezig zijn met een soort van activiteit om de verspreiding tegen te gaan van het coronavirus onder de Palestijnen in de Gazastrook.

Het blijkt echter al snel dat de PIJ-milities op een andere missie zijn, die niets te maken heeft met de gezondheid en veiligheid van hun mensen.

De gemaskerde mannen bedekken hun gezicht niet en dragen geen handschoenen omdat ze zich zorgen zouden maken over het virus.

In plaats daarvan dragen ze handschoenen en gebruiken ze handreinigers aangezien ze zich voorbereiden om af te dalen in een tunnel die gebouwd is om de Palestijnen in staat te stellen vanuit de Gazastrook in Israël te infiltreren. Als ze eenmaal in de tunnel zijn, zien we de militieleden terwijl ze bouw- en boorwerkzaamheden uitvoeren.

Sinds 2014 heeft Hamas ongeveer 120 miljoen dollar per jaar geïnvesteerd in de terreurtunnels. Kwaliteitsbeton gaat naar de bouw van deze tunnels, in plaats van in woongebouwen. Daarnaast wordt de elektriciteit omgeleid om de tunnels 24 uur per dag te bouwen en te verlichten, terwijl de ziekenhuizen en de huizen van de burgers voortdurend te kampen hebben met stroomuitval. Volgens verschillende schattingen kan een terreurtunnel tussen de drie en tien miljoen dollar kosten, afhankelijk van de lengte en de diepte.

Later zijn in de videoclip zijn PIJ-milities te zien die raketten verbergen in ondergrondse lanceerplaatsen in de Gazastrook. De raketten zullen voor één doel worden gebruikt: om Israël aan te vallen.

Vorig jaar troffen Israëlische straaljagers verschillende wapentrucks die vanaf het Egyptische Sinaï-schiereiland naar de Gazastrook reden. De zendingen omvatten Iraanse raketten bestemd voor Hamas en PIJ.

Mohammed Sadeq Al-Hosseini, een voormalig adviseur van de Iraanse president, zei in een interview op Russia Today TV van 6 februari 2019 dat de militaire capaciteiten van Iran "gericht zijn op Palestina" en dat Iran wapens naar de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever stuurt. Al-Hosseini legde uit dat Iran de Palestijnen van elke factie steunt - niet alleen de Islamisten - en dat de [Palestijnse] facties verenigd moeten worden binnen een "kader van geweren, volksopstanden en gewapende facties die het zionisme zullen ontwortelen". Deze Zionistische entiteit [Israël] moet ofwel vreedzaam ofwel door oorlog worden ontmanteld".

Volgens een Israëlisch inlichtingenrapport genieten Hamas en PIJ van een uitgebreide materiële steun door Iran in hun bewapeningsinspanningen, in het licht van Teherans vastberadenheid om haar invloed in de Palestijnse arena en onder Palestijnse terreurgroepen te vergroten:

"Iran onderbouwt zijn steun aan het [Palestijnse] verzetskamp door hoogwaardige wapens te leveren aan beide groepen. Vanaf 2010 werden honderden standaardraketten de Gazastrook binnengesmokkeld, evenals ongeveer 1000 mortiergranaten, enkele tientallen antitankproducten, tonnen standaard explosieven en grondstoffen voor de productie van explosieven".

Gabi Siboni, een Israëlische militaire analist, zei dat Hamas en bondgenoten in de Gazastrook een "verscheidenheid hebben van geavanceerd, nauwkeurig, en efficiënt wapentuig, met inbegrip van antitankraketten en schouder-gelanceerde luchtafweerraketten, allebei geproduceerd door Rusland, evenals drones."

Eerder dit jaar onthulde het Israëlische leger dat het een poging had gedwarsboomd om wapens over zee naar de Gazastrook te smokkelen vanaf het Sinaï-schiereiland. Het schip dat bij de smokkelpoging werd gebruikt, werd onderschept door marinecommando's. Het Israëlische leger deelde geen details over de in beslag genomen wapens.

De mislukte poging om wapens de Gazastrook binnen te smokkelen is het zoveelste teken dat Hamas en PIJ miljoenen dollars blijven investeren in de bouw van een enorm wapenarsenaal, terwijl hun bevolking klaagt over economische problemen en een tekort aan medische voorraden.

Deze Palestijnse groepen hebben nooit geprobeerd om medicijnen of medische apparatuur naar de Gazastrook te smokkelen; misschien geven ze niet bepaald om de gezondheid en veiligheid van hun mensen. De leiders van Hamas en PIJ willen dat Israël en andere landen en hulporganisaties medische voorraden naar de Gazastrook sturen: ze hebben blijkbaar geen tijd om in de behoeften van hun volk te voorzien. Ze hebben het te druk met de voorbereiding van hun jihad tegen Israël.

De Palestijnen, met name die in de Gazastrook wonen, spreken zich niet uit tegen de twee organisaties: ze zijn bang voor hun leven. De Palestijnen zijn ook bang dat, als ze het aandurven om Hamas of de PIJ te bekritiseren, ze beschuldigd zullen worden van "samenwerking" met Israël.

De Palestijnen in de Gazastrook hebben meer behoefte aan banen en goede gezondheidszorg dan aan raketten en tunnels. De leiders van Iran, Hamas en PIJ zijn echter vastbesloten om hun doel na te streven, de eliminatie van Israël. De grootste verliezers zijn de twee miljoen Palestijnen in de Gazastrook en het Iraanse volk, waarvan het geld en de middelen worden verspild aan Palestijnse terreurgroepen en de Libanese Hezbollah-militie.

Bassam Tawil is een moslim-Arabier die gevestigd is in het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2020 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: The Palestinian Virus of Jihad