www.wimjongman.nl

(homepagina)

Qatar en de Valse Vrede van de Antichrist

Door Hal Lindsey - 17 augustus 2020

Het recente nieuws met betrekking tot Qatar geeft een voorproefje van de dingen die komen gaan. In de toekomst zal de Antichrist met Israël onderhandelen over een vredesakkoord voor het Midden-Oosten. Maar de diepere kwesties zullen niet aan de orde komen en het verdrag zal niet standhouden. We kunnen nu al een beeld zien van de gebreken ervan.

Jarenlang vroegen mensen die bekend waren met de Bijbelse profetie zich af hoe de Antichrist mogelijk een einde zou kunnen maken aan de tegenstelling tussen Israël en haar moslimburen. De haat tegen de Joden leek te diepgeworteld. Maar Anwar Sadat en later Koning Hoessein van Jordanië ondertekenden beiden verdragen met Israël. In de afgelopen jaren hebben de toenemende nucleaire ambities van de Iraanse sjiitische moslimleiders Israël en de rest van de soennitische moslimburen in de richting van meer samenwerking geduwd.

Tegen alle verwachtingen in heeft Israël aanzienlijke banden ontwikkeld met Saoedi-Arabië en de andere landen, waaronder Qatar. Maar de huidige samenwerking tussen Israël en haar Arabische buren toont dezelfde zwakte die een einde zal maken aan het verdrag van de Antichrist. In zijn basisgeloof bevat de Islam een diepe haat en een diepe minachting voor alles wat Joods is. Vorige maand gaf Qatar de wereld een voorproefje.

Het is al jaren bekend in inlichtingenkringen dat Qatar een belangrijke financier is van terroristische operaties. In 2017 hebben Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten de diplomatieke banden met Qatar verbroken. Ze zeiden dat ze dat deden vanwege de steun van Qatar aan het terrorisme.

Op 19 juli van dit jaar meldden Egypte Today en andere kanalen: "Een Duitse particuliere beveiligingsdeskundige, die voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten van de federale republiek heeft gewerkt, heeft de beschuldigingen tegen het regime van Qatar over bommen geleverd, waarbij hij verklaarde dat Doha het door de VS en de EU als terreurbeweging aangewezen Hezbollah financiert en de Joden heeft uitgeroepen tot de vijanden van de kleine Golfstaat."

Dit verhaal haalde de krantenkoppen over de hele wereld, maar het had geen verrassing moeten zijn. We weten al lang dat Qatar niet alleen Hezbollah, maar ook Al Qaeda, al-Nusra, ISIS, de Moslimbroederschap en Hamas steunt. In feite komt bijna alle steun van Hamas uit Qatar. Hamas zou zelfs niet kunnen bestaan zonder Qatar. In een Jerusalem Post-hoofdartikel van deze week schreef Herb Keinon dat de recente raketaanvallen van Hamas op Israël een signaal waren aan Qatar om meer geld te sturen.

De Qatari hebben beweerd dat ze alleen maar proberen de democratie te "verspreiden" in het Midden-Oosten. Toch is de eigen regering van Qatar allesbehalve democratisch. Het is een monarchie, die eigendom is van en wordt bestuurd door een enkele familie. Ze vertegenwoordigen een van de minst democratische naties ter wereld. Toch zeggen ze dat ze hebben besloten om "de democratie te verspreiden in de wereld."

Gedurende de zeven jaar die we de verdrukking noemen, zullen verschillende soennitische moslimlanden, waaronder Saoedi-Arabië, breken met het vredesplan van de Antichrist, en zich tegen Israël keren. Dit is niet de noordelijke coalitie onder leiding van Rusland en Iran, maar een groep meer zuidelijke naties. Ze zullen worden geleid door iemand die Daniël 11 beschrijft als de "koning van het Zuiden". Zijn opmars naar Jeruzalem markeert een vroeg stadium in de oorlog van Armageddon.

Daniël 11:5 zegt: "De koning van het Zuiden zal sterk worden." Vers 25 zegt: "De koning van het Zuiden zal een extreem groot en machtig leger mobiliseren."

Dat "grote en machtige leger" wordt nu gebouwd. Saoedi-Arabië heeft zijn enorme olierijkdom gebruikt om zich tot de tanden te bewapenen. Het heeft nu het op vier na grootste defensiebudget ter wereld. Sommige inlichtingenorganisaties plaatsen het zelfs nog hoger, en zeggen dat alleen de Verenigde Staten en China meer uitgeven aan hun legers. Toch heeft Saoedi-Arabië slechts 32 miljoen inwoners.

Opnieuw blijkt de Bijbel waar te zijn. Duizenden jaren geleden beschreven Hebreeuwse profeten de geopolitiek van de 21e eeuw met griezelige nauwkeurigheid. Dat zou ons het vertrouwen moeten geven dat we in alles van onze levens ook op de Bijbel kunnen vertrouwen. Het bevat de woorden van God aan de mensen. Wat een voorrecht om de woorden ervan in onze telefoons mee te dragen en ze ook op onze boekenplanken te hebben staan. Maar draag de Bijbel niet alleen maar bij je, of laat hem ook niet liggen om stof op te verzamelen. Kijk er in. Krijg er kracht en begrip van. Verwaarloos het niet - vooral nu niet.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey