www.wimjongman.nl

(homepagina)

'We zullen geen vaccinatie gaan forceren, maar dit is wat we zullen doen.'

De directeur van het Ministerie van Volksgezondheid beweert dat de vaccins niet afgedwongen zullen worden, maar Dr. Eyal Zimlichman zegt tegen het Knesset-comité 'dat de mensen het zelf wel zullen gaan begrijpen.'

Mordechai Sones - 26 november 2020

Hoewel de directeur van het Ministerie van Volksgezondheid, Hezy Levy, gisteren de verslaggevers verzekerde dat "we de mensen niet zullen dwingen om een vaccin te nemen, de Israëlische wet staat het niet toe", maakten voor het Speciale Knesset Coronavirus Comité, voorgezeten door MK Yifat Shasha-Biton, Sheba Medical Center Chief Medical Officer en Chief Innovation Officer Dr. Eyal Zimlichman, een lijst van maatregelen die zijn gepland om de bevolking te "manoeuvreren" richting het vaccineren als een manier om hun bewegingsvrijheid te herwinnen.

De vraag hoe de naleving van het vaccin te "motiveren", heeft een toenemende belangstelling gewekt, van commentatoren zoals Mike Cernovich die schrijft: "De overheid zal je niet dwingen om te vaccineren. Amazon wel. Luchtvaartmaatschappijen wel. Banken wel. Je zult niet in staat zijn om te kopen, te verkopen of te handelen zonder het vaccin."

Alsof hij de woorden van Cernovich onderstreepte, vertelde Dr. Zimlichman aan het comité: "Nog iets dat blijkbaar in ons leven zal komen, beginnend al spoedig in kleine aantallen in januari, en dat is het vaccin.

"Als we discussiëren over hoe we Israëlische burgers kunnen motiveren om te vaccineren, ben ik het ermee eens, je kunt de bevolking niet dwingen, het zal niet werken. We kunnen er tot morgen over praten, het zal niet werken.

"Wat mogelijk is, is het creëren van motivatie. Wie gevaccineerd wordt, krijgt automatisch een 'groene status'. Daarom mag je vaccineren, en krijg de groene status en kunt dan vrijuit gaan in alle groene zones: Het opent voor u culturele evenementen, de winkelcentra, hotels en restaurants."

"U kunt besluiten dat u niet vaccineert, en als u deze gebieden wilt betreden moet u zich onderwerpen aan een PCR-test, en daarom denk ik dat de mensen zelf zullen begrijpen dat het vaccin hen terug zal brengen in het reguliere leven en dat ze zichzelf zullen laten vaccineren, zonder dat wij hen daartoe verplichten."

"Maar het idee dat we naar buiten brengen is eigenlijk al iets dat nu begint, en we geven een eerste pilot uit die we testen en er klaar voor zijn om mee te beginnen, op basis van de PCR en op basis van antigeen, ervan uitgaande dat het door het ministerie van Volksgezondheid wordt voorgeschreven, we zitten in het proces met het ministerie, en natuurlijk serologie, en heel snel, al vanaf januari om de vaccins toe te voegen - wie gevaccineerd is mag die groene gebieden, die 'veilige zone', binnengaan."

"Ervan uitgaande dat we een langdurige periode bespreken waarin een deel van de bevolking wordt gevaccineerd en een deel niet, zelfs niet dit jaar, zien we die gebieden in omvang toenemen, en de mensen die gevaccineerd zijn, krijgen een pas om die groene gebieden in de steden van het zuiden tot naar het noorden van het land binnen te gaan."

Bron: 'We won't force vaccine; but here's what we will do' - Inside Israel - Israel National News